Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förlust mot FC Zenit

United förlorade igårkväll Supercup finalen mot FC Zenit St. Petersburg efter en inte allt för imponerad match. Matchen var aldrig av någon direkt tävlings kaliber utan man kan dra stora paralleller med Community Shield matcherna, dvs. en avslagen historia och en relativt obetydlig titel. Sir Alex fick undvara spelare som Hargreaves, Carrick, Giggs, Ronaldo samt Foster. Laget blev tillslut följande:

Van Der Sar
Neville (Brown 76′) Ferdinand Vidic Evra
Fletcher (Park 60′) Anderson (O’Shea 60′) Scholes Nani
Rooney Tevez

Bänk: Kuszczak, Brown, O’Shea, Park, Gibson, Possebon, Campbell

Zenit valde att börja med sin storstjärna Arshavin på bänken. Laget såg då ut enligt följande:

Malafejev
Kriznac (Ramidov 71′) Dominguez (Arshavin 46′) Porgrebnyak Sirl
Zyryanov, Danny, Anyukov, Denisov, Puygrenier (Shirokov, 62.)
Tymoshchuk

Bänk: Tshontofalsky, Jin, Tekke, Fayzulin. Arshavin, Ramidov, Shirkokov

Matchen började i ett inte allt för högt tempo. Zenit var laget som tidigt visade att man var intresserade av att vinna matchen. Man skapade en del tama målchanser men hade ett väldigt bra spel i djupled bakom Uniteds backlinje. United tog över lite mer i slutet av första halvlek men det var ändån FC Zenit som lyckades få en ett ledningsmål precis innan halvtidsvilan. I den 45e minuten kom en hörna från vänster som studsade lite knepigt tillslut lyckades Porgrebnyak få in bollen bakom Van der Sar.

Andra halvlek fortsatte i stort sett som i den första, Zenit var det pigga laget och United lyckades inte komma till några större jätte chanser. Carlos Tevez gjorde under matchen ett enormt jobb och har varit Uniteds absolut bästa spelare i inledningen av denna säsongen. Den farligaste chansen som United skapade var när Rooney sköt ett skott precis utanför straffområdet som studsade utanför Malafejevs stolpe, förmodligen hade ryssen tagit bollen komfortabelt om den hade gått innanför stolpen. I den 59e minuten gjorde Zenits rekordnyförvärv Danny ett mycket fint mål, efter ha lyckats snubbla sig igenom United försvaret satte han bollen säkert bakom Van Der Sar. Det var först med cirka 20 minuter kvar som United verkligen vaknade till och började trycka på lite. Efter Vidic reduceringsmål i den 73e minuten spelade United ett relativt bra anfallsspel dock utan att skapa några riktiga målchanser. I slutskedet av matchen gjorde united 2-2 ett mål som dock blåstes av helt korrekt pga. Scholes försökt kopiera Maradonas gudshand. Det resulterade i engelsmannens andra gula kort för matchen och Scholes kommer därmed vara avstängd i Champions Leauges första match hemma mot Villareal, onödigt gjort. 2-1 resultatet stod sig matchen ut och FC Zenit tog hem Supercup finalen för första gången i lagets historia.

Ska man summera matchen så var det en väldigt svag match från Uniteds sida. Mycket synd att man tex. inte fick se Hargreaves som enligt uppgifter har slått upp sin gamla knäskada igen. Scholes utvisning var grymt onödigt vilket som sagt gör honom avstängt i första CL omgången. Nu väntar två veckors vila innan bortamatcher mot Liverpool och Chelsea väntar, lägg därtill första hemmamatchen i Champions Leauge mot just Villareall.


Av: Patrick [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]