Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dags för "derby" i Champions League

Efter ett par veckors uppehåll är det återigen dags för Champions League. Denna gång är det ”derby” på de brittiska öarna då Celtic kommer på besök. Senast skottarna var på besök blev det en jämn match där United till slut stod som segrare.

Truppen som Sir Alex presenterar ser ut som följer: Van der Sar, Kuszczak, Brown, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, O’Shea, Ronaldo, Nani, Fletcher, Anderson, Giggs, Gibson, Park, Tevez, Berbatov, Rooney, Manucho.

Spelare som inte kommer att finnas med på grund av skada är:
Paul Scholes (knä), Owen Hargreaves (knä), Michael Carrick (fot) Patrice Evra (ljumske)

Efter de två inledande matcherna leder United gruppen på 4 poäng, samma som Villareal. Celtic ligger tre med 1 poäng. Kan United vinna matchen innebär det att man gör ett litet ryck och avancemanget till ”slutspelet” kommer betydligt närmare.

Senast lagen möttes på Old Trafford var den 13:e september 2006 i en match som var jämn men där United drog det längsta strået. United vann med 3-2 efter två mål av Saha och det avgörande 3-2 målet av Solskjaer.

Celtics trupp: Boruc, Caldwell, Wilson, McManus, Loovens, Naylor, McGeady, S Brown, Hinkel, Hartley, Robson, McDonald, Sheridan, Maloney, M Brown, McCourt, Hutchinson, Nakamura, O’Dea.

Celtic vann helgens match i den skotska ligan med 2-1 över Inverness Caledonian Thistle (säg det snabbt tre gånger) och man leder nu SPL, tre poäng före Rangers som dock har en match mindre spelad.

SAF lär göra en del förändringar jämfört med helgens match mot WBA. Tevez och Anderson lär gå in i laget, O’Shea kommer säkert att starta istället för Evra och Sir Alex har också antytt att han kan komma att vila Ronaldo.

Tänkbar startelva
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, O’Shea
Park, Fletcher, Anderson, Nani
Rooney, Tevez

Bänken: Kuszczak, Manucho, Brown, Giggs, Evans, Ronaldo, Berbatov

Anledningen till att Berba kommer att bänkas tror jag är att Tevez måste få speltid och Rooney är i alldeles för bra form för att bänkas (7 mål på de 5 senaste matchern, klubb och landslag inräknat). Hade också varit kul att få se Manucho under sista halvtimmen, trots att jag inte sett mer än inhoppet han gjorde i Unitedtröjan samt någon enstaka match med Angola och Panathinaikos tror jag att det finns stor potential hos Manucho.

En position jag inte blir riktigt klok på är högerbacken. En av de bästa spelarna förra året, Wes Brown, har varit bänkad (småskador) under stora delar av säsongen till fördel för Neville och Rafael. Jag förstår att valet är svårt då alla tre är riktigt bra men står på olika platser i karriären. Undertecknad tror dock att Brown återigen förpassas till bänken och att Neville får starta matchen, fina 33 % chans att man gissar rätt känns det som.

Matchen sänds på Viasat Sport (gamla Viasat Sport 1, om någon missat detta) och startar 20:45.


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]