Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Säker seger i "derbyt"

United dominerar i stort sett hela matchen och det kändes egentligen aldrig riktigt farligt. Tre säkra poäng och två mål av Berbatov gör att laget tar ett stort steg mot avancemang från gruppen.

Rio Ferdinand fanns inte med, varken på bänken eller i startelvan mot Celtic. Anledningen sägs vara en lättare skada. Annars var startelvan ganska väntad förutom det faktum att Ronaldo startade matchen och att Tevez återigen var förpassad till bänken.

Celtic med flertalet skador inleder matchen relativt defensivt och United tillåts trilla boll. Celtic är dock inte ofarliga och efter ca 10 minuter har de för dagen gulklädda Celtic ett farligt skott som Van der Sar tippar till hörna. De gånger Celtic har bollen och United lyckas erövra den går det dock snabbt och det känns hela tiden farligt. Ronaldo är i dessa lägen ovärderlig då han allt som oftast driver upp ett högt tempo och slår flera snabba och öppnande pass i omställningssituationerna.

Knappt 20 minuter är spelade när Rooney håller på att göra (säsongens??) mål. Nani utmanar på kanten och hittar Rooney i bortre delen av straffområdet vars cykelspark tyvärr träffar en Celticspelare. Strax efter har Celtic återigen ett tungt skott som leder till resultatlös hörna.

I den 30:e minuten gör Berbatov (O´Shea?) 1-0 för United. Det är en tilltrasslad situation efter en hörna som leder fram till att Berbatov kan få en tå på bollen och stöta in den bakom Boruc i Celticmålet. Efter målet uppträder Celtic ostrukturerat och United pressar på. Under denna period i matchen är United totalt överlägsna och Celtic får inte låna mycket boll. En Celtic frispark långt utifrån höll dock på att ställa till det strax innan paus, O´Shea får snedträff men Van der Sar är som tur är med. Precis innan paus får Fletcher en jättechans. Inlägg från Rooney skarvas vidare och skotten blir ren på bortre stolpen men han avslutar med skott över.

Andra halvlek inleds med fortsatt Unitedpress och i den 52:e minuten slår Berbatov till igen. Ronaldo slår en hårt pressad frispark som Boruc är tvungen att släppa retur på och där finns bulgaren på plats för att slå in 2-0 till Manchester. United fortsätter att skapa chanser och Rooney missar i stort sätt öppet mål från straffområdeslinjen.

Rooney skapar återigen oreda för Celtic när han skjuter ett tungt skott som Boruc tippar över ribban i den 72:e minuten. Fyra minuter senare får han dock äntligen göra mål efter en radda chanser. Snabb kontring med 3-4 pass där bollen tillslut hamnar hos nummer 10 som klipper till från straffområdeslinjen, 3-0 otagbart.

Efter 3-0 målet bevakar United matchen och det uppstår en och annan ströchans för båda lagen men det märks tydligt att Celtic har gett upp och att United är nöjda med sina tre poäng. Laget gör en bra insats sett till alla lagdelar. Då också Villareal vann sin match mot Ålborg känns denna grupp mer eller mindre avgjord. United och Villareal har båda 7 poäng och glappet ner till de två övriga lagen (1 poäng vardera) känns betryggande.

Korta reflektioner

– Ronaldo är hela tiden farlig och han slår flera fina inlägg och skapar chanser både för sig själv och för andra, på väg mot fjolårsformen?
– Berbatovs spel blir bara bättre. Hans självförtroende tycks öka i takt med målen. Flera fina pass.
– Backlinjen känns hur stabil som helst, Evans och O´Shea går in och gör riktigt bra matcher.
– Vad har hänt med W Brown, varför får inte killen som spelade flest matcher av alla under fjolåret spela mer än vad han gör?
– Rooney är het!
– Synundersökning för linjedomaren?

Man Utd: Van der Sar; Neville (Brown, 60) Vidic Evans O´Shea; Ronaldo (Park, 82) Fletcher Anderson Nani; Rooney Berbatov (Tevez, 60)

Ej nyttjade spelare: Kuszczak,Giggs, Rafael, Gibson,

Celtic: Boruc; Wilson, Loovens, McManus, Naylor; McGeady, Brown, Caldwell, Robson (Maloney, 61), Nakamura (Hartley, 61), McDonald (Sheridan, 78)

Ej nyttjade spelare: Brown, Donati, Hinkel, O’Dea,

Varningar: Celtic – Hartley, Loovens
Målskyttar: Berbatov (30min, 52min) Rooney (76min)


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]