Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – West Ham 29/10 21.00

Imorgon är det återigen dags för match på Old Trafford. Denna gång är det Iron Maidens favoritlag som kommer på besök. West Ham under ledning av den gamla italienska storspelaren Gianfranco Zola har inlett säsongen acceptabelt, även om det gått lite knackigare på slutet. För Uniteds del handlar det om att komma tillbaka i vinnarspåret igen efter det snöpliga krysset i helgen mot Everton.

Uniteds trupp: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Brown, Neville, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O’Shea, Carrick, Ronaldo, Park, Fletcher, Anderson, Giggs, Nani, Rooney, Berbatov, Tevez.

Senast lagen möttes var undertecknad på plats. Sista hemmamatchen för säsongen (07/08) och vilken match det blev sedan. 3-0 till United efter 26 minuter och man var tvungen att nypa sig själv i armen. Matchen slutade till slut 4-1 till oss och vi var en match närmare ligaguldet.

Denna gång lagen möts är läget ett annat, fast ändå samma. Det är fortfarande relativt tidigt på säsongen men en sak står klart, tre poäng är av lika stor vikt imorgon som det var den lördag förmiddagen i maj i år då jag var på plats. United har nu inte råd med fler ”onödiga” poängtapp om man inte vill tappa kontakten med täten. Själv ser jag helgens match mot Everton som en smärre plump i protokollet. Innan matchen mot Everton hade United byggt upp en vinnartrend och jag tror knappast Sir Alex tänker låta laget glida iväg från den inslagna vägen endast på grund av en skithalvlek mot Everton.

Spekulationer gör gällande att antingen Rooney, Berbatov eller Ronaldo kommer att få vila till förmån för Tevez. Jag tror dock att alla fyra kommer att spela. SAF har överraskat förut och jag tycker att en hemmamatch mot ett förmodat defensivt West Ham kan vara ett bra tillfälle att testa alla fyra samtidigt. Positivt är att Carrick tycks vara redo för spel och man kan ju hoppas att han kan få spela 20-25 minuter.

Tänkbar startelva

Van der Sar

Neville Ferdinand Vidic Evra

Ronaldo Fletcher Anderson

Tevez Rooney

Berbatov

West Ham har inlett säsongen skapligt. Efter 9 omgångar ligger man tia i tabellen, tre poäng bakom United, dock har United en match mindre spelad. De tre senaste matcherna har West Ham förlorat, motståndet i dessa matcher har bestått av Bolton (1-3), Hull (0-1) och Arsenal (0-2). Senaste matchen mot Arsenal var dock bra från West Hams sida och med lite flyt kunde man ha fått med sig en poäng, eller till och med tre så det är ett lag som inte ska undersattas, trots sviktande form.

West Hams trupp: Green, Faubert, Neill, Upson, Ilunga, Behrami, Parker, Di Michele, Bellamy, Etherington, Sears, Lastuvka, Lopez, Boa Morte, Mullins, Davenport, Bowyer, Collins.

I matchen mot United tvingas Zola avstå en rad spelare. Carlton Cole är avstängd efter sin utvisning mot Arsenal i helgen, Dean Ashton är långtidsskadad, dessutom är Mark Noble skadad och nyförvärvet Diego Tristan anses inta hinna uppnå matchform.

West Ham och United har möts sammanlagt 26 gånger i PL och på hemmaplan har United en förkrossande statistik. Av 13 matcher har man vunnit elva och förlorat två (varav en förlust kom när United redan var klara mästare), på dessa matcher har man gjort 32 mål och endast släppt in åtta.

Matchen startar 21:00 men sänds inte på någon svensk kanal.
Stream: http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=22141&part=sports

Källor: www.manutd.com, http://www.manchestereveningnews.co.uk


Av: Gästskribent [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]