Klar seger mot West Ham

United gör återigen en bra första halvlek och man gör dessutom två mål vilket ger lite trygghet. Andra halvlek går ned i tempo men West Ham skakar egentligen aldrig United även om de hade mer boll. Tre säkra poäng till hemmalaget.

United inleder med Kuszczak i mÃ¥l och Ben Foster pÃ¥ bänken vilket innebär att Van der Sar vilar. Av de fyra ”anfallarna” blev det Rooney som fick starta pÃ¥ bänken istället för Tevez. PÃ¥ mitten ersatte Anderson Giggs medan Nani fick starta istället för Park i jämförelse med helgens match mot Everton. Rafael fÃ¥r ocksÃ¥ chans frÃ¥n start och Brown petas ur truppen.

United sätter högsta fart från början och Nani spelar fram Berbatov som får ett kanon läge i mitten av straffområdet men skottet styrs över av West Ham spelare. Det märks tydligt i inledningen av matchen att United är revanschsugna och man sätter hög press på West Ham. Första kvarten ser ut som det brukar göra på Old Trafford, United pressar på och efter 13 minuter sitter 1-0 genom FIFPro Footballer of the Year! Nani slår ett pass in i mitten av boxen och Ronaldo dyker upp bakom sin försvarare och sätter 1-0. Minuten efter skickar Nani upp West Ham försvarare på läktaren och sätter så när 2-0 men bollen smiter strax utanför.

Evra blir i varnad i den 22 minuten och Wes Ham fÃ¥r besöka Uniteds planhalva vid ett sällsynt tillfälle. Efter 29 visar Berbatov varför SAF valde att betala mer än 30 miljoner £ för bulgaren. En instick ser ut att gÃ¥ över kortlinjen men Berbatov räddar bollen och snurrar samtidigt förbi med en liten ”flick” över West Ham spelarens ben. Längs kortlinjen avancerar Berbatov in mot mÃ¥l och hittar Ronaldo som kommer rusande och petar in 2-0 i öppet mÃ¥l. Ronaldo fÃ¥r mÃ¥let men Berbatov GÖR mÃ¥let, fantastiskt mÃ¥l!

Sista kvarten av första halvlek fortsätter hemmalaget att rulla ut motståndet. Bland annat har Ronaldo, Anderson och Nani lekstuga ute på vänsterkanten vid ett tillfälle. Ronaldo får så när fram bollen till Berbatov men en West Ham spelare får fram en fot och rensar. På stopptid får Tevez en bra chans men nickar mitt på Robert Green.

Andra halvlek startar som den första slutade United pressar på. Åtta minuter in i halvleken skapar Ronaldo en chans för Tevez men West Ham spelare bryter. Ronaldo är ett ständigt orosmoment för Londonlagets backar.

Tempot i matchen går ned ju längre halvleken lider. West Ham får också lite mer boll. I och med detta får också Londonlaget en jättechans genom Boa Morte men Kuszczak gör en bra räddning. Strax efter Boa Mortes chans får Rooney på en kanon som Green lyckas rädda. Med bara minuter kvar av ordinarie tid är Ronaldo nära att göra hattrick men Green står återigen rätt i målet.

Tempot i andra halvlek gick ned ordentligt och det känns som att United endast bevakar sin ledning. West Ham får som tidigare nämnts mer boll men skapar egentligen inte mer än Boa Mortes chans och en och annan resultatlös frisspark. Sammantaget gör United en stabil insats. Första halvlek är riktigt bra med många fina chanser och kombinationer från hemmalagets sida.