Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Are You Watching Merseyside?

Terry, what’s the score?
Terry, Terry, what’s the score?

United pissar på Chelsea. Vi vinner med 3-0, trots att vi får två klockrena mål bortdömda och dessutom rånas på minst en straff. Howard Webb svarar återigen för en patetisk insats i en toppmatch. Men en sån här dag kan det faktiskt kvitta. United gör säsongens bästa match. Ja, jag kan inte på rak arm minnas när United senast svarade för en så bra insats. Inte mot ett så bra motstånd. Det var en regelrätt utklassning.

I andra halvlek ser det långa stunder ut som om United är en man mer på planen. Kanske beror det på att Ji Sung Park springer för åtta spelare. Park är antagligen Uniteds mest underskattade spelare och han är som bäst i de stora matcherna. Han kan inte skjuta, hans inlägg är mediokra och han fumlar ofta med bollen. Trots det är Uniteds korean en otroligt nyttig spelare. Park har fått spela ovanligt mycket den här säsongen. Jag tror att det till stor del beror på Berbatovs intåg i laget. Med Tevez och Rooney på planen har United två hårt arbetande anfallare på planen. Berbatovs bidrag i defensiven är litet. Addera dessutom Ronaldo till ekvationen och vi har två spelare som fuskar i defensiven – då är en hårt arbetande Park ovärderlig.

Rafael Benitez höll en presskonferens i fredags som i praktiken var en attack på Sir Alex Ferguson. Benitez hävdade att Liverpools ligaledning har gjort United nervösa och kom dessutom med ett gäng märkliga påståenden som i Benitez förvirrade värld är fakta. Det tog ungefär tre sekunder innan Benitez utbrott jämfördes med Keegans från 1996. Liverpool följde upp med att spela 0-0 borta mot Stoke. United svarade med att krossa Chelsea. Mentalt övertag United.

Viva John Terry, viva John Terry,
Could have won the cup,
But he fucked it up, viva John Terry.

Efter segern mot city skrev jag att Rio Ferdinand är Uniteds bästa försvarare. Jag börjar undra om jag inte hade fel då. Nemanja Vidic är ett monster. Stenhård och smart. Alltid på rätt plats. Jag vill också rikta beröm till Jonny Evans. Nordirländaren har på bästa sätt ersatt den skadade Ferdinand. United har inte släppt in ett enda mål de senaste åtta ligamatcherna – Vidic och Evans har varit lagets mittbackspar i hälften av de matcherna, övriga fyra har Vidic spelat tillsammans med Ferdinand.

Fergie chockade en hel fotbollsvärld när han valde att starta matchen mot Chelsea med Giggs och Fletcher som centrala mittfältare. Efter matchen konstateras emellertid att skotten som vanligt visste vad han sysslade med. Giggs var magnifik. Fletcher visade återigen att han alltid sparar sina bästa insatser till de stora matcherna. Igen vill jag påpeka att Fletcher inte fick spela i Uniteds bortamatcher mot Arsenal och Liverpool.

Annars tycker jag nästan att det mest positiva med dagens seger är att Ronaldo visade tecken på gammal god form. United behöver Ronaldo i form om den här säsongen ska sluta lyckligt.

WE SHALL NOT BE MOVED!