Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

What Difference Does It Make?

”It’s a fact,” sa Rafael Benitez på den redan klassiska presskonferensen. Han förväntade sig nog att hans lag skulle ta tre poäng mot Stoke och därmed placera sig tio poäng före United i tabellen. Halvannan vecka senare leder United ligan, dessutom med en match mindre spelad än konkurrenterna. På de senaste tolv ligamatcherna har Benitez lag bara fem segrar. Liverpool släpper in mål i slutminuterna, United gör mål. Men Benitez har förstås rätt, det är United som är nervösa.

Mycket har sagts om att United redan har mött alla toppkonkurrenterna på bortaplan i ligan. På pappret har United kanske en enklare avslutning i ligan än Chelsea och Liverpool. Dock, om det generellt ger oss enklare bortamatcher så betyder det ju också att våra hemmamatcher generellt är svårare. United har inte många, på pappret, enkla segrar kvar.

Annars noterar jag med ett hånfullt leende att Kaka blev Bellamy. Allt jag kan säga är: Let’s all laugh at city!