Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ingen Tosic i CL-truppen

Zoran Tosic och Owen Hargreaves är 2 enda seniorspelarna som lämnats utanför United’s Champions League-trupp. Truppen skall bestå av max 25 spelare på ”A-listan” och ett obegränsat antal på ”B-listan”.
På A-listan måste det finnas 8 ”lokala” spelare som antingen är egna produkter eller som varit baserade i England i 3 säsonger. Av dessa 8 får max 4 vara spelare som inte är egna produkter, d.v.s spelare som kommer från ett annat lag i England.
På B-listan får det finnas spelare som är födda 1/1 1987 eller yngre och som spelat i klubben (utan avbrott) i 2 säsonger. Tvillingarna Da Silva, och Possebon uppfyller inte dessa krav ännu och får därför placeras på den ”ordinarie” A-listan, det samma gäller för Anderson.

Jämfört med höstens trupp så utgår målvakten Ron-Robert Zieler, backen David Gray samt. mittfältarna Sam Hewson och Tom Cleverley (samtliga är utlånade) från B-listan och ersätts inte. På A-listan så försvinner Owen Hargreaves (skadad) och Manucho (utlånad), de ersätts av ynglingarna Davide Petrucci och Federico Macheda. Ingen av dom kvalificerar sig till B-listan.
Nyförvärvet Zoran Tosic är inte med, det beror på att han redan representerat Partizan i europa och således inte får deltaga i en turnering sanktionerad av UEFA med något annat lag.

Målvakter:
1 Edwin van der Sar
12 Ben Foster (fostrad i England)
29 Tomasz Kuszczak
40 Ben Amos *

Försvarsspelare:
2 Gary Neville (egen produkt)
3 Patrice Evra
5 Rio Ferdinand (fostrad i England)
6 Wes Brown (egen produkt)
15 Nemanja Vidić
20 Fabio Da Silva
21 Rafael Da Silva
22 John O’Shea (egen produkt)
23 Jonny Evans *
39 James Chester *
42 Richard Eckersley *

Mittfältare:
4 Owen Hargreaves
8 Anderson
11 Ryan Giggs (egen produkt)
13 Ji-Sung Park
16 Michael Carrick (fostrad i England)
17 Nani
18 Paul Scholes (egen produkt)
19 Daniel Welbeck *
24 Darren Fletcher (egen produkt)
28 Darron Gibson *
34 Rodrigo Possebon
43 Davide Petrucci

Anfallare:
7 Cristiano Ronaldo
9 Dimitar Berbatov
10 Wayne Rooney (fostrad i England)
32 Carlos Tévez
41 Federico Macheda

* Spelare på B-listan