Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Carling Cup-final: United – Spurs

På söndag spelas finalen i Carling Cup mellan Manchester United och Tottenham Hotspur. Harry Redknapp laddade för finalen genom att spela ett reservbetonat lag i UEFA-cupen mot Shaktar Donetsk (returmatch, totalt 3-1 till SD) i torsdagskväll. United å sin sida spelade med starkast möjliga lag mot Inter i CL:s åttondelsfinal (1:2) på San Siro i onsdagskväll. Sir Alex har lovat att ett antal framtidsspelare kommer att få chansen på söndag eftermiddag.

 

United presenterar följande trupp: Foster, Kuszczak, Neville, Fabio, Gibson, Evans, Vidic, Ferdinand, O’Shea, Evra, Welbeck, Anderson, Carrick, Fletcher, Park, Scholes, Nani, Ronaldo, Giggs, Tévez och Rooney.

 

Att van der Sar inte står i mål är nästan självklart. Istället är det Foster eller Kuszczak som tar plats mellan stolparna. Om undertecknad får välja är det Foster som står i mål. Engelsmannen är i stort bättre än Kuszczak på allt och polackens labila sidor syntes inte minst då United slog Blackburn Rover med 2-1 på OT i PL. Utrusningen som föranleder målet var mindre begåvad…

 

Vad gäller backlinjen blir det mycket intressant att se hur Sir Alex formerar manskapet. Att Vidic spelar är troligt då han vilade i veckans match (avstängd). Bredvid honom, som mittback, spelar troligen Evans eller O`Shea. Båda gjorde heroiska insatser mot Inter, mot bakgrund att de var skadade innan match. Vad gäller ytterbackspositionerna är det mera osäkert. Att Neville spelar tar undertecknad för givet, efter nyheten om att Rafael da Silva är skadad (fraktur på ankeln) och är borta i fyra veckor. Som vänsterback spelar troligen Fabio da Silva. Som alternativ finns återigen O´Shea eller världens bästa vänsterback, Evra.

 

På mittfältet startar troligen Nani, Anderson, Gibson och Ronaldo. Nani och Gibson är säkra alternativ och att Andro spelar framstår som troligt, efter att han spelat 45 minuter i torsdagens reservlagsmatch mot Manchester City. Möjligen kan Sir Alex starta med Scholes (som inte spelade mot Inter), Carrick eller Fletch. Ronaldo visade storform mot Inter och undertecknad tror han startar för att gjuta mod i de yngre medspelarna…

 

I anfallet startar med största sannolikhet Welbeck och Tévez. Ingen av dem spelade mot Inter och Sir Alex har antytt att Welbeck startar. Det skulle förvåna om Tévez petas till förmån för exempelvis Rooney. Klokare, och framförallt mer rättvist, är att ha engelsmannen på bänken vilken troligen ser ut enligt följande: Kuszczak, O`Shea (Fabio), Ferdinand, Rooney, Scholes (Andro), Fletcher och Park (Giggsy, Carrick).

 

Spurs presenterar följande trupp: Gomes, Alnwick, Corluka, Assou-Ekotto, Woodgate, King, Bentley, Jenas, Modric, Zokora, Lennon, Pavyluchenko, Bent, O’Hara, Huddlestone, Bale, Dawson, Gunter, Giovani och Taarabt.

 

Harry Redknapp vilade alltså ett antal nyckelspelare i torsdagens match i UEFA-Cupen och har alltså fördel av detta. Redknapp har innan matchen antytt om hög press på United, där backarna skall störas i sina uppspel och mittfältarna få lite tid att behandla bollen.

 

Målvakt och backlinje kommer troligen att se ut enligt följande: Gomes (Cudicini har spelat för Chelsea i CC), Corluka, Woodgate, King och Assou-Ekotto. Möjligen kan Dawson spela istället för King, men det troliga är att rutinerade King startar.

 

På mittfältet återfinns Lennon, Jenas, Modric och Bentley. På topp spelar Bent tillsammans med Pavyluchenko. Nämnas skall att också Keane, Chimbonda och Palacios, precis som Cudicini, har representerat andra klubbar i CL, varför de inte kan delta i denna match. Inte heller Frazier Campbell, på lån från just United, kan delta i matchen… Campbell spelade för övrigt 90 minuter i torsdags, men har haft en tung säsong i Spurs hittills.

 

Redknapp står inte utan alternativ på mittfältet då han också, bland andra, har Bale, O´Hara, Huddlestone, Zokora att tillgå. Redknapp kan också välja att spela med 4-5-1, där yttrarna sätter hög press på United.

 

Spurs är regerande mästare efter att i förra året ha slagit Chelsea med 2-1, med Woodgate som matchvinnare. United vann Cupen 2006 efter att ha slagit Wigan Athletic med 4-0 i en massaker. Denna final döms av Chris Foy (Merseyside).

 

Matchen visas på ViaSat Fotboll med matchstart kl. 16.00.

Res med oss till Manchester!