Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Newcastle – Man Utd

På onsdagskvällen åker United norrut för att möta Newcastle på St.James Park, en arena känd för sin fantastiska atmosfär. United kommer till Newcastle som nykrönta mästare i Mickey Mouse Cup, eller Carling Cup som den så fint heter.

Sir Alex valde att spela med flertalet ungdomar, reserver och spelare som behövde speltid genom hela turneringen, något som vittnar om en enorm styrka på truppen. I finalen startade endast 3 spelare (Ferdinand, Evra och Ronaldo) som kan räknas som helt ordinarie, spelare som Berbatov, Carrick, Rooney, Brown, Van der Sar, Fletcher, Hargreaves och Neville fanns inte ens på bänken, Vidic, Giggs och Park satt på bänken från start.
Även om Carling Cup inte är en stor titel så är det dock en titel, och sådana har United tagit 3 stycken hittills. Man är på jakt efter 3 till, något som för mig är otänkbart, oavsett hur bra trupp man har så funkar detta inte i längden. Men man skall dock ha i åtanke vilka enorma skadeproblem United hade i vintras, ändå tog man sig igenom dessa månader med bravur.

Newcastle:
Chris Hughton leder Newcastle i sjukskrivne Joe Kinnear’s frånvaro. Hughton får klara sig utan skadade Butt, Guthrie, Beye, Owen, Duff och Barton, av de som skulle varit aktuella för startelvan, dessutom är nyförvärvet Kevin Nolan avstängd efter sin vansinnestackling på Anichebe i matchen mot Everton. Frågetecken finns på Xisco. Detta innebär att Newcastle har stora problem på det centrala mittfältet. Troligen får man spela med rutinerade Geremi och ett annat nyförvärv, Ryan Taylor centralt, inget som skrämmer direkt. Eller får Alan Smith chansen mot sin forna klubb kanske? Smith har varit långtidsskada och nyligen återvänt till spel. Steve Harper står i mål efter flyktade (till Man City) Shay Given. Jag tror på följande Newcastle-lag:

Harper
S.Taylor, Coloccini, Bassong, Enrique
Gutierrez, Geremi, R.Taylor, Lövenkrands
Martins, Ameobi

Bänk: Forster, Cacapa, Edgar, Smith, Carroll, Viduka, Xisco

Man Utd:
Sir Alex får tillbaka Rooney (efter sjukdom), Berbatov, Carrick, Fletcher, Park och Van der Sar (samtliga vilades senast) till denna matchen. Brown, Hargreaves, Rafael och Neville saknas fortfarande i den preliminära truppen, som ser ut så här:

Van der Sar, Foster, Kuszczak
O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Fabio
Ronaldo, Nani, Anderson, Fletcher, Scholes, Carrick, Gibson, Giggs, Park
Rooney, Berbatov, Tevez

Jag tror att samtliga som vilade från start eller helt i söndags startar i morgon kväll, d.v.s Van der Sar, Vidic, Giggs, Park, Carrick, Fletcher, Berbatov och Rooney. Möjligtvis att Giggs inte startar, men det är också det enda frågetecknet skulle jag tro. Utöver dessa 7-8 spelare så startar Ferdinand, Evra, Ronaldo och möjligtvis Evans. O’Shea är ett frågetecken p.g.a en fotskada, med bakgrund av detta så kan Evans få starta till höger i baklinjen eftersom samtliga 3 övriga högerbackar inte kommer till spel. Jag tror på följande lag:

Van der Sar
O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Fletcher, Park
Berbatov, Rooney

Bänk: Foster, Evans, Fabio, Anderson, Giggs, Nani, Tevez

Historia:
Det brukar bli målrika matcher lagen emellan, det har de senaste 8 åren bevisat. Det finns få undantag från detta. Sedan säsongen 2001/2002 har det blivit färre än 3 mål i 6 matcher, och färre än 2 mål i endast 1. De 10 senaste matcherna har slutat med 7 vinster för United och 3 oavgjorda, 2 av de 3 oavgjorda har kommit på Old Trafford. Newcastle är det enda lag som tagit poäng av United på OT den här säsongen, det gjorde man i premiärmatchen i augusti. Senaste gången United förlorade mot Newcastle var i september 2001, sedan dess har man 5 vinster och 1 oavgjord match.

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med start 20.45

Res med oss till Manchester!