Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Possebon utlånad till Sporting Braga

Uniteds brasilianska mittfältstalang Rodrigo Possebon kommer att spendera säsongen 2009/10 utlånad till portugisiska Sporting Braga.

Possebon, som kom till United från brasilianska Internacional i januari 2008, har gjort åtta matcher (fem av dessa som inhoppare) för Uniteds a-lag. Debuten skedde i förra årets ligapremiär mot Newcastle. Brasilianaren drabbades emellertid av en svår skada efter att ha blivit brutalt tacklad av Pogatetz i ligacupmatchen mot Middlesbrough. Efter skadan hade Possebon svårt att hitta tillbaka till den fina form han visat inledningsvis.

Konkurrensen på Uniteds centrala mittfält är mycket hård och lånet till Braga ger, förhoppningsvis, Possbon en chans att regelbundet spela a-lagsfotboll. Positivt är att Braga kommer att spela i nystartade Europa League (som ersätter UEFA-cupen).