Proffskontrakt för ungdomstrio

Uniteds juniorspelare Matthew James, Scott Wootton och Oliver Gill signerade proffskontrakt med klubben den 1 juli.

De tre juniorspelarna har presterat tillräckligt bra i junior- och reservlag för att belönas med varsitt proffskontrakt.

Mittfältsspelaren James, 17 år gammal, har imponerat mest av de tre. Han gjorde sex mål för U18-laget och fyra för reservlaget, på 14 respektive 22 matcher, den gångna säsongen och har ett mycket bra skott. Han belönades förutom proffskontraktet med en plats på avbytarbänken i Uniteds ligaavslutning mot Hull.

Wootton, 17 år gammal, beskrivs som en stabil försvarsspelare. Han kom från Liverpool för ett år sedan och gjorde 27 matcher för U18-laget och fyra för reservlaget den gångna säsongen.

Äldst i gänget är 18-årige Gill, son till klubbens VD David Gill. Gill bildade allt som oftast mittbackspar med Wootton i U18-laget. Han gjorde 18 U18-matcher och 13 reservlagsmatcher. Trots att han på dessa 31 matcher inte gjorde några mål beskrivs han, p.g.a. sin storlek, som ett farligt vapen på fasta situationer.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS