Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Proffskontrakt för ungdomstrio

Uniteds juniorspelare Matthew James, Scott Wootton och Oliver Gill signerade proffskontrakt med klubben den 1 juli.

De tre juniorspelarna har presterat tillräckligt bra i junior- och reservlag för att belönas med varsitt proffskontrakt.

Mittfältsspelaren James, 17 år gammal, har imponerat mest av de tre. Han gjorde sex mål för U18-laget och fyra för reservlaget, på 14 respektive 22 matcher, den gångna säsongen och har ett mycket bra skott. Han belönades förutom proffskontraktet med en plats på avbytarbänken i Uniteds ligaavslutning mot Hull.

Wootton, 17 år gammal, beskrivs som en stabil försvarsspelare. Han kom från Liverpool för ett år sedan och gjorde 27 matcher för U18-laget och fyra för reservlaget den gångna säsongen.

Äldst i gänget är 18-årige Gill, son till klubbens VD David Gill. Gill bildade allt som oftast mittbackspar med Wootton i U18-laget. Han gjorde 18 U18-matcher och 13 reservlagsmatcher. Trots att han på dessa 31 matcher inte gjorde några mål beskrivs han, p.g.a. sin storlek, som ett farligt vapen på fasta situationer.