Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Chelsea

Äntligen! Så kan man enklast sammanfatta känslan som genomsyrar undertecknad just nu. Träningsmatcherna är över och endast Community Shield återstår innan Premier League sparkar igång nästa helg. För Uniteds del blir matchen mot Chelsea en perfekt värdemätare på hur laget står sif formmässigt inför första ligamatchen mot Birmingham, nästa söndag.

United går in i matchen mot Chelsea på Wembley Stadium med vetskapen om att man vunnit de två senaste Community Shield-matcherna, 2008 mot Portsmouth och året därpå mot Chelsea. The Red Devils har haft en utomordentlig försäsong men nu börjar allvaret och matchen mot Chelsea innebär förutom en stor portion prestige även en titel – om än bara Community Shield.

Man Utd
Ferguson har gått ut och sagt att årets Community Shield kommer att tas än mer seriöst än föregående år då matchen mer betraktats som en träningsmatch där spelarna som behövt speltid fått det. Vidare förklarade Ferguson att han var nöjd med spelarnas fitness-nivåer och därför skulle mönstra ett starkt lag.

I mål står valet mellan Ben Foster och Tomasz Kuszczak eftersom Edwin Van der Sar är borta i ca två månader med ett brutet finger. Det skulle förvåna om Ferguson inte väljer att ge Foster chansen i holländarens frånvaro med tanke på hur mycket han hyllat Foster i media den senaste tiden. Backlinjen är ordentligt skadeskjuten och Nemanja Vidic, Wes Brown, Gary Neville och Rafael da Silva saknas samtliga till morgondagens match. Räkna med John O´Shea, Rio Ferdinand, Jonny Evans och Patrice Evra i backlinjen.

Framåt är det såklart svårare att tippa på en elva. Ingen av Paul Scholes, Ryan Giggs eller Ji-Sung Park fick någon speltid mot Valencia och borde således vara nära en startplats imorgon. Dimitar Berbatov och Nani spelade heller inte särskilt mycket mot Valencia i onsdags och framförallt Berbatov kan nog räkna med en startplats. Antonio Valencia spelade 80 minuter mot spanjorerna i onsdags, men Sir Alex lär vara sugen på att starta med sitt nyförvärv även mot Chelsea.

Möjlig startelva
Foster
O´Shea – Ferdinand – Evans – Evra
Valencia – Fletcher – Carrick – Park
Berbatov – Rooney

Bänk: Kuszczak, De Laet, Scholes, Giggs, Anderson, Nani, Owen

Chelsea
Chelsea har varit i USA under försäsongen och medans man var over there hann man bland annat med att besegra Milanos stoltheter – Milan och Inter. Ny vid rodret i år är Carlo Ancelotti som lämnat Milan för att ta över från tillfälligt anställde Guus Hiddink. The blues har haft en lugn sommar på värvningsfronten – Yuri Zhirkov, Daniel Sturridge och Ross Turnbull är lagets enda nyförvärv. Tillbaka från lån är Claudio Pizzaro och Andriy Shevchenko.

Ancelotti har redan gjort klart att han kommer att använda sig av en 4-4-2 formation med diamant på mittfältet kommande säsong, en formation som borde passa Chelseas starka centrallinje väl. Jag gör ett försök på en möjlig startelva för London-laget.

Möjlig startelva
Cech
Bosingwa – Alex – Terry – A.Cole
Essien – Mikel – Lampard – Malouda
Droga – Anelka

En tät match är att vänta som det oftast blir när de här båda toppklubbarna möts. Går det till straffar vet vi vilka det är som har psykologiskt övertag.

Man Utd – Chelsea
Var: Wembley Stadium
Domare: Chris Foy
Tid: 16.00 (svensk tid)
Tips: 2-1 (Rooney x2)

Matchen sänds på Viasat Fotboll med sändningsstart 15.55

C´mon lads!!

/ Simon Soltan-Zadeh