Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bortamatch mot Barnsley i ligacupen

Ligacupens fjärde omgång lottades idag. Uniteds lott föll på bortamatch mot Barnsley.

Det blev alltså för en gångs skull bortamatch för United, vilket sannolikt glädjer majoriteten av klubbens säsongskortsinnehavare.

Barnsley harvar för närvarande i botten av The Championship. Lagets tränare är den förre Unitedspelaren Mark Robins, som enligt legenden räddade Alex Fergusons jobb i United med sitt mål i FA-cupmatchen mot Nottingham Forest 1990. Robins avgjorde också semifinalen i cupen samma år men satt på bänken när United vann finalreturen mot Crystal Palace efter att ha gjort ett inhopp i den första finalen.

Sist lagen möttes var när Barnsley senast spelade i Premier League säsongen 1997/98. I ligan vann United med 7-0 (hemma) och 2-0 (lagens senaste möte). Lagen möttes också i FA-cupen samma år och då vann Barnsley med 3-2 i returen på Oakwell, sedan den första matchen på Old Trafford slutat 1-1. Lagen har aldrig mötts i ligacupen.

Lottningen i sin helhet
Blackburn Rovers-Peterborough United
Manchester city-Scunthorpe United
Tottenham Hotspur-Everton
Barnsley-Manchester United
Chelsea-Bolton Wanderers
Sunderland-Aston Villa
Arsenal-Liverpool
Portsmouth-Stoke City

Res med oss till Manchester!