Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Sunderland

United jagar på lördagskvällen sin sjätte raka ligaseger när Sunderland gästar Old Trafford.

Sunderland
Med Steve Bruce vid rodret har Sunderland lyckats ta 12 poäng på 7 matcher i år. Laget med stor potential slog senast Wolves i en mycket underhållande match med hela 5-2 och kommer säkerligen till Manchester med ett bra självförtroende. De facto att The Black Cats inte vunnit på 41 år på Old Trafford betyder inte mycket när lagen entrar planen.

I den senaste matchen mot Wolves ställde man upp med följande uppställning; Gordon, Da Silva, Turner, Mensah, Richardson; Malbranque, Cattermole, Cana, Reid; Jones, Bent. På grund av bristen på riktigt bra ytterbackar tvingades alltså Kieran Richardson (ex-United) spela vänsterback medan Da Silva till höger än inte imponerat på mig. Bruce har få alternativ att välja emellan i försvaret men eftersom Cattermole saknas på mittfältet på grund av skada är det troligt att Richardson tar steget upp på mittfältet och han eller Andy Reid startar bredvid Cana i mitten. Det betyder att Nosworthy eller Bardsley tar vänsterbacksplatsen. På kanterna hittar med andra ord Malbranque och min tippning, Richardson. I anfallet är stenhårda duon Kenwyne Jones och Darren Bent givna. Fraizer Cambell återfinns på bänken.

Transfers
Under sommarens transferfönster förstärkte man laget med flera starka namn. Darren Bent (£10 milj.), Fraizer Campbell (£3.5 milj.), Lorik Cana (£6.5 milj.), Lee Cattermole (£6 milj.) och Michael Turner (undisclosed) är bra spelare på sina respektive positioner och trots att laget blev av med en hel del spelare som bl.a. Danny Collins, Michael Chopra, Carlos Edwards, Grant Leadbitter, Dean Whitehead, Dwight Yorke och Paul McShane hämtade man alltså in fullgoda ersättare. Speciellt defensiva mittfältaren Cana och anfallaren Bent har visat framfötterna i år och blir något att se upp för även i fortsättningen.

Skador
I lördagens match saknar Sunderland endast den defensiva mittfältaren Lee Cattermole (ytterst osäker) på grund av en fotskada.

Trolig startelva
Gordon
Da Silva – Turner – Ferdinand – Bardsley
Malbranque – Cana – Reid – Richardson
Jones – Bent

Höll ögonen på
Lorik Cana. Den defensivt skicklige Cana är en riktigt bra spelare och hans insats på lördagskvällen kan komma att bli avgörande. Om The Black Cats vill ha några poäng med sig gäller det för Cana & co att spela på sin högsta nivå.

Manchester United
Efter den knappa vinsten senast mot Wolfsburg (åttonde raka) är det dags att ladda om inför ett klurigt hemmamöte med Sunderland. Tomasz Kuszczak som gjorde en godkänd insats mot tyskarna ställs åt sidan och Ben Foster vaktar i stället målet mot Sunderland, vilket bekräftades av Ferguson tidigare. John O’Shea som visat upp ett stabilt spel tror jag vilas på lördagen, och troligtvis får Wes Brown chansen. Efter att Sir Alex hyllat Jonny Evans inför CL-matchen i veckan och Vidic & Ferdinand inte övertygat tror jag att Jonny får börja mot Black Cats. Vem som bildar mittbackspar bredvid honom är svårt att säga, men jag tippar på Vidic. Till vänster fortsätter våran utmärkte Patrice Evra.

Michael Carrick och Anderson gjorde ett bra jobb senast men sannolikt får en av dem stiga åt sidan. Eftersom Carrick fortfarande har bit kvar till toppformen och Anderson redan presterat bra i år tror jag Carrick får fortsätta tillsammans med Fletcher på innermittfältet. Suveräne Ryan Giggs får vila på bänken och Nani tar troligtvis han plats på vänsterkanten. Huruvida Ji-Sung Park kan spela är oklart, och jag tror därför att Valencia får fortsatt förtroende på högerkanten. Wayne Rooney och Dimitar Berbatov startar på topp.

Skador
Michael Owen (ljumske) är den senaste spelaren att skriva in sig på sjukstugan. Skadan är dock inte så farlig som man först befarade och Owen är i skick när United möter Bolton den 17:e oktober. Rafael, Owen Hargreaves, Van Der Sar, Obertan missar med säkerhet matchen medan Ji-Sung Park ett frågetecken sedan syd-koreanen lidit av ett virus.

Trolig startelva
Foster
Brown – Evans – Vidic – Evra
Valencia – Fletcher – Carrick – Nani
Rooney – Berbatov

Höll ögonen på
Dimitar Berbatov. Efter insatsen mot Wolfsburg senast känns bulgaren superhet. Kan han återigen frälsa oss med sitt underbara spel eller kan gästernas försvar hålla koll på bollgeniet?

Historik
Red Devils har en utmärkt statistik mot lördagens motståndare. Sammanlagt har man mött Sunderland 127 gånger, av dem har United tagit 54 vinster, 34 oavgjorda och 39 förluster med målskillnaden 223-196, relativt jämnt med andra ord. Men i Premiership har United en stenhård facit. På 16 matcher har man tagit 12 vinster, 3 oavgjorda och förlorat en gång. Och hemma på Old Trafford är man överlägsna. 7 vinster och en oavgjord på 8 matcher med målskillnaden 20-2 talar sitt tydliga språk. Vi skall dock inte stirra blint på siffror och statistik och vi har inte råd att underskatta gästerna. I den senaste matchen besegrade man Sunderland med 2-1 efter ett segermål av Kiko Macheda.

Matchinfo
Manchester United – Sunderland
Plats: Old Trafford
Domare: Alan Wiley
Tid: 18.30 (svensk tid)
Tips: 3-0 (Rooney 2, Berbatov)

Matchen sänds på Canal+ Sport2 med start kl 18.30.

// Nico Selenius

Res med oss till Manchester!