Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen

VM-kvalets sista ordinarie omgång spelades på onsdagskvällen. Ett gäng Unitedspelare är i aktion.

Berbatov gjorde tre mål, Nani och Tosic varsitt i en bra VM-kvaldag för Uniteds spelare även om matcherna i stort saknade betydelse.

Antonio Valencia var avstängd när Ecuador förlorade i Chile. Ecuador missar därmed VM.

Nani och Portugal lekte med hopplösa Malta och säkrade andraplatsen i gruppen och därmed också en playoffplats genom att vinna med 4-0. Nani spelade från start och gav Portugal ledningen redan efter en kvart. Han var även inblandad i förarbetet till 3-0 innan han blev utbytt efter 73 minuter.

Redan VM-klara England tog emot Vitryssland på Wembley. Ben Foster anslöt till truppen då Robert Green är avstängd och fick chansen att spela. Även Rio Ferdinand spelade från start medan Michael Carrick satt på bänken hela matchen. Wes Brown fick på nytt se matchen från läktaren. Wayne Rooney har tidigare lämnat truppen p.g.a. en skada. England vann enkelt med 3-0, både Foster och Ferdinand spelade hela matchen.

VM-klara är även Serbien. Nemanja Vidic saknades i truppen i bortamatchen mot Litauen medan Zoran Tosic började på bänken. Tosic fick komma in på övertid i den första halvleken och kvitterade till 1-1 med en halvtimme kvar att spela. Litauen vann dock med 2-1 efter att ha gjort två straffmål.

John O’Shea började på bänken för Irland mot Montenegro. Han blev inbytt efter 40 minuter i en match som slutade 0-0. Darron Gibson missade lördagens match mot Italien p.g.a. skada och fanns inte med i truppen idag heller. Irland slutar tvåa i sin grupp och kommer att få spela playoff mot en VM-plats.

Dimitar Berbatov och Bulgarien svarade för en rejäl urladdning i hemmamatchen mot Georgien, efter första halvleken stod det 6-1 till hemmalaget. Uniteds Berbatov gjorde tre av målen! I andra halvleken slutade bulgarerna spela och vann till slut med 6-2, Berbatov spelade hela matchen. Det står sedan tidigare klart att Bulgarien missar VM.

Frankrike mötte Österrike i en betydelselös match. Patrice Evra var inte med, varken på planen eller avbytarbänken. Frankrike spelar playoff om en VM-plats.

Park Ji-Sung och Sydkorea besegrade Senegal med 2-0 i en träningsmatch. Lagkapten Park spelade från start och missade enligt uppgift en bra målchans. Mame Biram Diouf gjorde ett inhopp för Senegal efter 58 minuter.

Michael Owen, Gary Neville, Paul Scholes, Owen Hargreaves, Gabriel Obertan, Anderson, Rafael da Silva, Fabio da Silva, Ryan Giggs, Edwin van der Sar, Tomasz Kuszczak, Jonny Evans, Danny Welbeck och Darren Fletcher stannade av olika anledningar hemma i Manchester.

Dessutom spelade ett gäng Unitedspelare U-landslagsfotboll. Ritchie De Laet spelade hela matchen när Belgiens U21-landslag spelade 1-1 i Ukraina i fredags. De Laet spelade också från start i gårdagens hemmamatch mot Frankrike, han tvingades dock utgå redan efter 37 minuter i en match som slutade 0-0.

Federico Macheda hoppade in efter 68 minuter när Italiens U21-landslag igår spelade 1-1 hemma mot Bosnien och Hercegovina.

Craig Cathcart, Joe Dudgeon och Corry Evans spelade alla från start när Nordirlands U21-landslag igår förlorade med 2-1 på Island. Oliver Norwood hade kanske tagit plats i laget men får för närvarande inte spela tävlingsmatcher för Nordirland då han tidigare har representerat Englands U17-landslag i tävlingsspel.

Adem Ljajic och Serbiens U21-landslag förlorade igår med 3-1 i Kroatien. Ljajic hoppade in efter 53 minuter, direkt efter kroaternas 2-0-mål.

Conor Devlin vaktade målet när Nordirlands U19-landslag vann med 4-0 mot Bosnien och Hercegovina på bortaplan i måndags.

Englands U19-landslag spelade kval i Slovenien och följde upp segern mot Finland med att besegra Slovenien med 3-1 och Slovakien med 2-0. Reece Brown spelade 90 minuter i båda matcherna medan Cameron Stewart hoppade in efter 68 minuter mot Slovenien och spelade hela matchen mot Slovakien.