Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Tottenham (CC)

United tar emot Tottenham i Carling Cup på tisdagskvällen i en match där flertalet ynglingar lär få chansen, trots förlusten mot Besiktas i Champions League.

Tottenham
Spurs har inlett säsongen riktigt bra och ligger för tillfället på en tredje plats i ligan, en poäng framför Arsenal som dock har en match mindre spelad. Laget är obesegrat i de tre senaste matcherna och innan krysset senast på Villa Park utklassade man Wigan med hela 9-1 på White Hart Lane. Jermaine Defoe och Aaron Lennon har varit stekheta under hösten, men båda lär stå över matchen på tisdagen. Harry Redknapp kommer säkerligen också att vila en del andra spelare, samtidigt som han kanske ser sin chans att överraska United då hemmalaget förväntas mönstra en riktigt ung startelva mot Spurs.

Skador & Avstängningar
Ledley King missar matchen överraskande nog på grund av en långtidsskada, liksom Luka Modric och Carlo Cudicini som återhämtar sig från en mc-olycka.

Startelva
Spursredaktionen förutspår följande startelva till matchen mot United; Gomes; Hutton, Dawson, Bassong, Bale; Bentley, Huddlestone, Jenas, Giovani; Crouch, Keane. Om så är fallet startar Redknapp med en relativt stark öppningselva, där “endast” Corluka, Assou-Ekotto, Palacios, Lennon och Defoe saknas. Så att säga att Spurs kastar in sitt reservlag på tisdagen är väl lite att överdriva.

Håll ögonen på:
Robbie Keane. Anfallaren hade ingen lyckad sejour i Liverpool, men han är ständigt farlig och aktiv när han väl befinner sig på planen. Jobbar, sliter och gör livet ett helvete för motståndarförsvararna, och Uniteds försvarslinje får se upp med den livlige Keane om han startar.

Manchester United
Efter förlusten mot Besiktas i Champions League tog man sig i kragen och vann med klara 4-1 på Fratton Park i helgen. Rooney var dödligt effektiv med tre mål, medan Giggsy fick göra sitt 100:e mål i Premier League. Till matchen mot Spurs förväntas Ferguson återigen använda sig av mycket ungt blod, vilket betyder att spelare som Rafael, Gibson, Ando, Obertan, Welbeck och Macheda kan få chansen på tisdagskvällen. Förlusten mot Besiktas tror jag inte inverkar på skottens beslut att använda unga spelare, han vet att dessa killar behöver speltid och att samtliga har en enorm potential, och således är han knappast rädd att kasta in dem i hetluften på tisdagskvällen.

Skador & Avstängningar
John O’Shea och Jonny Evans är stora frågetecken medan Rio Ferdinand och Owen Hargreaves missar matchen med största sannolikhet.

Startelva
Tomasz Kuszczak gjorde en fantastisk match senast i ligan mot Portsmouth, och frågan är om han får fortsatt förtroende eller om Foster ges chansen, igen. I försvaret sker det knappast några större förändringar, Gary Neville stiger säkerligen åt sidan eftersom jag tvivlar på att högerkaptenen orkar spela två matcher inom loppet av fyra dagar. De Laet eller Evra är alternativen på vänsterbacksplatsen medan Rafael, Brown och Vidic lär formerat de övriga delarna. På mittfältet känns Gibson och Anderson relativt givna i en match som denna, medan Obertan och Nani ligger nära till hands att få var sin plats på yttermittfältet. På topp startar Welbeck och Macheda med stor sannolikhet, om inte Ferguson vill ge speltid åt Berbatov som är tillbaka efter skadeproblem.

Kuszczak
Rafael – Brown – Vidic – De Laet
Nani – Gibson – Anderson – Obertan
Macheda – Welbeck

Håll ögonen på:
Nani. Portugisen har fått begränsat med speltid på grund av Valencias fina form och Obertans imponerade insatser. På tisdagen lär dock Nani få speltid och då bör han ta chansen att visa upp sig.

Historik
Sammanlagt har dessa två klubbar mötts 170 gånger, av vilka United har 79 vinster, Spurs 46 och 45 har slutat i ett oavgjort resultat. United har aldrig förlorat mot Spurs i Premier League (!), och har ett imponerande facit på 14 vinster och tre oavgjorda på 17 matcher på Old Trafford med målskillnaden 34-7. I Carling Cup ser det dock mörkare ut. Av tre hemmamatcher mot Spurs har man förlorat två och vunnit en, men å andra sidan har man inte förlorat mot Spurs (alla tävlingsmatcher inräknade) sedan den 19 maj 2001 på White Hart Lane. United har sju vinster och tre oavgjorda i de tio senaste matcherna mot londonlaget, medan man i de två senaste matcherna pangat in åtta mål.

Man Utd – Tottenham
Plats: Old Trafford
Domare: Mark Clattenburg
Tid: 21.00 (svensk tid)
Tips: 2-0 (Macheda, Berbatov)

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start kl 21.00.

Res med oss till Manchester!