Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ingen Ljajic till United

Adem Ljajic kommer inte till Manchester United efter att den engelska klubben mycket överraskande har valt att dra sig ur affären.

Serben Adem Ljajic, 18 år gammal och med meriter från det serbiska U21-landslaget, skrev på för United samtidigt som Zoran Tosic gjorde det i januari i år, från Partizan Belgrad. Alla rapporter om affären har sagt att det har varit en genomförd affär och ingen har ens antytt att något annat än att Ljajic skulle bli en Unitedspelare i januari 2010 var aktuellt.

Men nu kommer alltså nyheten om att United har dragit sig ur affären. En talesman för United säger följande: ”Vi hade en option på att köpa spelaren, men efter att noga ha följt hans utveckling de senaste tolv månaderna och haft de unga spelare som kommer fram från ungdomsverksamheten i klubben i åtanke, har vi valt att inte fullfölja övergången.” I övrigt väljer United inte att kommentera det hela.

Att United drar sig ur affären är mycket överraskande. Sir Alex Ferguson har flera gånger uttalat sig i mycket positiva ord om Ljajic medan Uniteds hemsida har beskrivit spelaren som Serbiens mest lovande. Vidare bekräftade United så sent som för någon månad sedan att man sökte arbetstillstånd för spelaren.

Mycket spekulation förekommer i fallet och det viskas från flera håll om att det handlar om att United helt enkelt inte har några pengar, även om klubben förnekar detta. Det verkar emellertid konstigt att klubben skulle göra en u-sväng på så kort tid – någon månads tid är ju knappast tillräckligt för att säga att en 18-årings utveckling har stagnerat.