Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Veckans United 2009-51:53

Efter några veckors frånvaro p.g.a. resor, julstök och förkylningar gör Veckans United efterlängtad comeback. Vi gläds åt att Sir Ryan Giggs blev utsett till årets idrottspersonlighet i Storbritannien och sörjer att Albert Scanlon har gått ur tiden. Och så blir det förstås vinster, förluster, skador och mycket mer.

Nästa år kommer Veckans United att byta namn till United Review. Detta beror på att Veckans United är ett dåligt namn men också att på kolumnen under namnet United Review kommer att ha större frihet att publiceras lite när som helst (dvs. inte nödvändigtvis på måndagar eller tisdagar). United Review kommer att publiceras lika ofta som Veckans United och innehållet kommer att vara detsamma. Att United Review också är namnet på Uniteds matchprogram gissar jag att de flesta läsarna redan känner till.

“Ryan Giggs is my Premier League player of the decade because he combined style with winning. But his goal in the 1999 semi-final still hurts me.”
Arsene Wenger tycker att Sir Ryan Giggs är decenniets spelare i Premier League och medger samtidigt att han fortfarande har ont av drömmålet som Giggs gjorde mot Arsenal i FA-cupsemifinalen 1999.

Förra veckans Veckans United, äldre versioner av Veckans United finns arkiverade under “arkiv” i huvudmenyn. Nästa år kommer Veckans United att bli United Review, publicering kommer att ske ungefär en gång i veckan (när inte kolumnskaparen är för lat). (Om inte annat anges går samtliga länkar till sidor på MUSS.se.)

VECKANS SPELARE
Sir Ryan Giggs. Tyvärr Wayne Rooney, men när en Unitedspelare utses till årets idrottspersonlighet i Storbritannien är samma spelare given som veckans spelare. MUSS gratulerar Giggs och hoppas att han snart skriver på en kontraktsförlängning.

¤ Sir Ryan Giggs utsågs som sagt till årets idrottspersonlighet i Storbritannien. Priset kan närmast jämföras med det svenska Jerringpriset. BBC.
¤ Giggs själv var stolt och chockad över att få priset. BBC.
¤ Giggs menade att han skulle ställa trofén på bordet när han skulle förhandla om ett nytt kontrakt med United men det behövdes inte. Några dagar efter att han fått priset skrev han på ett nytt kontrakt med United – Giggs är nu Unitedspelare till sommaren 2011. Minst. Manutd.com.
¤ Giggs tror dock inte att hans som spelare i United kommer att överleva manager Sir Alex Ferguson. Sky Sports.
¤ Martin Samuel förklarade i Daily Mail varför Sir Ryan Giggs borde bli utsedd till årets idrottspersonlighet.
¤ The Telegraphs Kevin Garside höll med Samuel.
¤ Mirror Football intervjuar Sir Ryan Giggs.

VECKANS TANKAR
¤ Vila i fred Albert Scanlon.
¤ Så, vi möter Milan i Champions League. På pappret en svår och tråkig lottning även om det ska bli kul att få se David Beckham återvända till Old Trafford.
¤ Att Sir Ryan Giggs, 18 år gammal, blir utsedd till årets idrottspersonlighet i Storbritannien är förbannat stort.
¤ Humorklubben Manchester city sparkar Mark Hughes. Patetiskt. Och även om Hughes inte är en topptränare så är det ett bevis på att city inte agerar som en storklubb. Med det sagt så har jag förlorat i stort sett all respekt för Hughes under hans tid i city – inte ett agerande som passar en legend.
¤ Skador, skador, skador. Det kan inte vara en slump. Någon borde få sparken. Kanske är det dags att anställa en häxdoktor. Hur som, något måste göras.
¤ Jag är inte nöjd med hur Sir Alex Ferguson matchade laget i den värsta skadekrisen. Backlinjen var redan rejält försvagad, då var det inte läge att plocka bort våra två bästa mittfältare – och därmed försvaga mittfältet ordentligt. Bättre då att spela sämre alternativ i backlinjen (Park, t.ex.) och ge oss bästa möjliga lag offensivt och satsa på att helt enkelt göra fler mål än motståndaren.
¤ Den här Premier League-säsongen är lurig. Tottenham spöar Wigan med 9-1 för att sedan förlora mot Wolves. Och jag skulle kunna fortsätta rada upp märkliga resultat för nästan alla andra lag också. Det finns ingen tydlig trend, inget lag är riktigt stabilt. Jag tror inte att det är mittenlagen som har närmat sig toppen jag tror att det är toppen som har närmat sig mittenlagen. Men i slutändan kommer naturligtvis samma fyra lag som vanligt att ockupera de fyra första platserna.

“It is great to get a run in the team. Playing for Manchester United is fantastic. Even when I have had the hard times, and I did not play, that was always my ambition. I didn’t start thinking my chance would not come. Now it is my time to play regularly and I want to do it for a long time.”
Tomasz Kuszczak har, p.g.a. en skadad van der Sar och en underpresterande Foster, fått chansen att vakta Uniteds mål flera matcher i rad – det tycker han är trevligt och han hoppas att hans tid som förstamålvakt ska vara länge.

SPELADE MATCHER
Wolfsburg-United 1-3 (0-1) [Owen 3]
United: Kuszczak – Park, Fletcher, Carrick, Evra – Nani (Valencia 74), Gibson, Scholes, Welbeck (Obertan 74) – Anderson – Owen
Trots enorma skadeproblem i backlinjen besegrade United de tyska mästarna på bortaplan efter en mycket imponerande insats av hela laget. Michael Owen gjorde sitt första hattrick för United och blev stor matchhjälte.

“I don’t feel comfortable talking about my goals, though probably the last one was the best finish.
[…]
It is great to come on after 70 minutes. There are always a few tired legs you can use your fresh ones against. Gabriel is very quick and tricky as it is. But when he is playing against defenders who are tired he gets that little edge, which is what I have found out when I have come on. If you go back to 1999, it was two substitutes that changed the game. More and more substitutes are important because the further you get in the competitions the tighter the games become.”

Michael Owen ville inte prata om sina tre mål utan var mer intresserad av att tala om betydelsen av bra inhoppare.

“Against Wolfsburg it was the first time a lot of us have played that system and in those positions. So it was very satisfying to come away with a win. It is a lot different playing centre-half to midfield. I enjoyed it though. It was a good test for us. It’s not the physical side that’s hard about playing centre-half it’s the mental aspect. Concentration and focus are vital, and hoping for the best! I just tried to put myself in the right positions and tried to do my best. I’ve never headed the ball as much before! They had a spell in the second half, which you expect away from home, but we did well to come away with the points. We rode our luck at times but we knew we had to do that. We got our heads down and worked hard and the lads in front of us were brilliant keeping the ball. Overall it was a great night.
[…]
It was a great achievement. Scoring a hat-trick away from home in the Champions League doesn’t happen so often but it is just what he is all about. We always knew he could do it. He has been doing it all his career. Hopefully now he can get on a roll and he will continue to score many important goals for us over the next few weeks.”

Mittbacken Michael Carrick försökte stå rätt och hoppades på det bästa. Han var på det hela mycket nöjd med Uniteds insats och hade dessutom mycket positivt att säga om Owens hattrick.

“It was a fantastic hat-trick. You know how good he is in that penalty box. He’s on the shoulder, he makes runs across defenders, and his timing with his runs is fantastic. I’m really pleased for him. His performance tonight, as he’s proved many times, shows that he is one of the best strikers in the last third of the field in terms of his positioning, movement and his clinical finishing. The evidence is always on the football field, and Michael has given plenty of evidence of what he can do tonight.
[…]
It looks as if it was a penalty. Maybe we were a bit lucky there but sometimes you need a bit of luck in any game.”

Sir Alex Ferguson pratade gott om Owens “fantastiska” hattrick. Men bossen kunde inte låta bli att kritisera domaren även om det den här gången handlade om ett beslut som gynnade United.

United-Aston Villa 0-1 (0-1)
United: Kuszczak – Fletcher, Vidic, Brown, Evra – Valencia, Carrick, Anderson (Gibson 68), Giggs (Owen 45), Park (Berbatov 63) – Rooney
Ett svagt spelande United noterade sin första hemmaförlust mot Aston Villa på år och dar.

“We are very disappointed. We had a game at home and the chance to share the first position with Chelsea but we didn’t take it. I think we did the best we could physically. We tried but I don’t think we had the patience in the final third and we didn’t take our chances; that’s why we lost the game.”
Nemanja Vidic var inte nöjd efter matchen.

“We were camped in their box for a lot of the second half and had some really good chances. We only needed to take one to get us back in the game and it might have changed from then on; it was just one of those days when it wouldn’t go in. I think we deserved something from our second half showing. There wasn’t much in it in the first half and there were chances at both ends. They probably just shaded it and deserved the goal. But we pummelled them after half-time and had a lot of good opportunities but didn’t take any. Their defenders worked their socks off and they deserve full credit for that. They were closing down players, blocking shots, doing everything they could. It was a big strong effort by them.
[…]
The timing should be taken out of the referee’s hands. Those two stoppages took two minutes and 20 seconds, and then there were the substitutions on top of that. That is disappointing. It is silly really. We are nearly in 2010. A change should be made.”

Sir Alex Ferguson tycker att United förtjänade en poäng men berömde samtidigt Villas försvarare för deras insats. Fergie var dock inte alls nöjd med tilläggstiden – eller snarare bristen på tilläggstid – i andra halvlek och tycker att det är dags att någon annan än domaren har hand om tidtagningen.

United-Wolves 3-0 (2-0) [Rooney, Vidic, Valencia]
United: Kuszczak – De Laet, Carrick, Vidic (Fletcher 60), Evra – Valencia, Gibson, Scholes, Obertan (Welbeck 70) – Berbatov, Rooney (Owen 75)
Wolves reservlag blev en mumsbit för United som vann med 3-0 utan att anstränga sig överdrivet mycket.

“We took a long time to get our game going. I think the changes we were making are not giving us the continuity of performance and that was reflected in the way we started. But once we got the goal we were comfortable enough, it ended up we could have scored more but I’m happy enough with the result.”
Sir Alex Ferguson var belåten efter matchen även om han tycker att trögstartade United kunde ha gjort fler mål.

Fulham-United 3-0 (1-0)
United: Kuszczak – De Laet (Fabio 58), Carrick, Fletcher – Valencia, Anderson, Gibson (Berbatov 58), Scholes, Evra – Rooney, Owen (Welbeck 72)
Skadorna blev till slut för många och United orkade inte prestera på Craven Cottage. Hemmalaget Fulham vann rättvist med 3-0 och det var närmare 4-0 än 3-1. United försökte spela 3-5-2, något som misslyckades fatalt.

“We lost a terribly soft goal for the first one and that gave them a platform to build on. It was important for them and it was a bad one for us. It was an uphill fight after that, and then the second goal right after half-time killed the game. That was a killer for us. We didn’t anticipate that.
[…]
We couldn’t get behind Fulham at all, they defended very well, they were organised – it was a difficult day for us really.
[…]
[The supporters] were fantastic, absolutely brilliant. They brought a bit of Christmas cheer.”

Sir Alex Ferguson var förstås inte nöjd efter matchen och erkände att Fulham gjorde det svårt för United. Han tyckte dock att de tillresta Unitedsupportrarna gav honom lite julglädje.

Hull-United 1-3 (0-1) [Rooney, Berbatov, självmål]
United: Kuszczak – Rafael, Brown, Vidic, Evra – Valencia (Park 63), Carrick, Fletcher, Giggs (Obertan 78) – Rooney, Berbatov
Wayne Rooney bortabesegrade Hull med 3-1 efter att ha gjort ett mål själv och spelat fram till tre (ja, han spelade även fram till Hulls mål).

“Wayne did fantastic for us – we were joking in the dressing room that he had three assists to his name! He bounced back after their goal and made both the second and third ones which was great. If he can keep playing the way we know he can then I don’t think anyone can stop him. He’s still young and the future is ahead of him.”
Dimitar Berbatov pratade om den fantastiska Wayne Rooney men kunde inte låta bli att, med glimten i ögat, pika honom för assisten till Hulls mål.

“Obviously when they got the equaliser it was a mistake by myself, but thankfully we got the win. I don’t think the manager would’ve been too pleased if we hadn’t at the end. It’s the first time it’s ever happened to me. It wasn’t a nice feeling. I didn’t want to let the lads down and at the time it looked like that. it was more what the manager would say, probably!”
Wayne Rooney själv var rädd för vad Fergie skulle säga efter hans misstag som föranledde Hulls kvittering.

KOMMANDE MATCHER
2009-12-30 21.00 [PL] United-Wigan (visas på Canal+ Sport 2)
2010-01-03 14.00 [FA] United-Leeds (visas på Viasat Fotboll)
2010-01-06 20.45 [LC] city-United (visas på Canal+ Sport 2)
2010-01-09 18.30 [PL] Birmingham-United (visas på Canal+ Sport 2)

Hemmamatch i ligan mot Wigan står närmast på schemat. Därefter väntar två mycket intressanta cupmatcher – först Leeds i FA-cupen och sedan det första semifinalmötet i ligacupen mot city. Vi kan sedan se fram emot en match mot Premier Leagues just nu bästa lag – Birmingham – på bortaplan.

“I know they hate each other. I’ve known that for a while. I was watching United’s game the other day and they were chanting how much they hate Leeds fans. And Leeds fans always chant they hate Manchester’s fans. It’s fantastic to be part of that. Eight months ago, it would have been a dream come true to first play Liverpool here in the Carling Cup, now we are going to Old Trafford.”
Fårknullaren Mike Grella ser fram emot att åka till Old Trafford och förlora mot United.

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR
Efter vad som mycket väl kan ha varit klubbens värsta skadekris någonsin (München 58 naturligtvis exkluderad) börjar läget att ljusna. Vi kan nu ställa upp med fyra försvarare i backlinjen och flera backar väntas vara spelklara inom kort.

¤ Gary Neville kan antagligen spela mot Wigan.
¤ Jonny Evans och Rio Ferdinand är förhoppningsvis tillbaka snart.
¤ John O’Shea däremot väntas vara tillbaka i spel först i slutet av januari.
¤ Owen Hargreaves är, tja, borta ett tag till… Minst. Känns det som.
¤ Federico Macheda och Nani är båda skadade. De ska förhoppningsvis vara spelklara i början av januari.
¤ Edwin van der Sar är eventuellt fortfarande knäskadad. Hans fru har dock fått en stroke, så van der Sar kommer att spendera den närmaste tiden hos henne i Holland. Det är oklart när, eller om, van der Sar kan tänkas återvända till United. The Telegraph berättar mer.
¤ Övriga spelare ska – ta i trä – vara spelklara.

“It is a difficult time for United. Obviously I don’t like players being injured but it has given me a chance to prove myself. From not playing at all to playing three games in a week is tough going. But the manager has shown enough trust in me and I feel I have taken my opportunities so far. Hopefully they keep coming.”
Darron Gibson har fått spela p.g.a. att en massa andra spelare i United är (eller har varit) skadade. Det tycker han är bra, även om han inte tycker att det är bra att spelare är skadade. Dock är han nog ensam om att tycka att han har tagit chansen han fick.

INTERVJUER OCH ANDRA LÄSVÄRDA TEXTER
¤ Ingen ljusning ännu är en MUSS-krönika av Johan Nilsson.
¤ The Telegraph listar Sir Alex Fergusons bästa utspel och citat.
¤ The Guardian om hur Uniteds förlust mot Real Madrid i Champions League år 2000 förändrade fotbollen.
¤ Sportjournalisten Mats Svensson är ansvarig för MUSS-bloggen som uppdateras med ungefär två inlägg om dagen. Missa inte!
¤ Andy Mittens blogg på FourFourTwo är alltid läsvärd, även om den bara uppdateras en gång i veckan.

“This season is not the season we were expecting at the beginning of the season, but these things happen. We were thinking of trophies, first choice was the Champions League and the Premier League – we are out of the Champions League, and we are really far out from the Premier League, so we now change our targets. We have to think the Europa League and FA Cup are the two competitions we can win this season and obviously trying to stay in the top four.”
Fernando Torres har redan gett upp drömmen om ligaguld. Men där finns ju alltid Europa League.

DIVERSE
¤ Sir Alex Ferguson uttalade sig om att han aldrig trodde att Mark Hughes skulle bli en manager. (Sky Sports.) Hughes brydde sig inte nämnvärt om att Fergie inte såg en manager i walesaren (Sky Sports).
¤ Manchester city reagerade emellertid omedelbart på Fergies ord och gav Hughes sparken. Något som fick Ferguson att gå i taket (Sky Sports). Hughes själv lämnade ett pressmeddelande där han sa sig vara besviken över att ha fått sparken och att han inte hade fått någon förvarning om vad som skulle ske (Red News).

“Sparky? I’m disappointed for him of course I am. I think when you’re involved with a club like United, as Sparky was over his career you shouldn’t go to a club like City. I think you should try and get employment somewhere else. I think Sparky is probably better off. Hopefully he’s enjoying his break and he’ll come back because he’s a top manager. He did a great job at Blackburn and Wales. He’ll go on to be a top manager no doubt about that, but he’s probably better off out of City.”
Roy Keane verkar emellertid mest tycka att det var bra för Huges att slippa city.

¤ The Telegraph berättar att United dumpade Adem Ljajic trots att Ljajic redan hade fått betalt av United. Enligt The Guardian menar Ljajic att hans flytt till United blev inställd p.g.a. att han inte fick arbetstillstånd och inte för att han är en för dålig fotbollsspelare. Må så vara men det verkar sannerligen märkligt att Ljajic inte skulle ha fått arbetstillstånd när det inte var några problem för Diouf att få samma tillstånd. Ljajic har sedermera skrivit på för ryska Rubin Kazan.
¤ United lottades att möta Milan i Champions Leagues åttondelsfinal. Därmed får David Beckham som han vill (Sky Sports). Sir Alex Ferguson ser fram emot att möta Milan igen och hoppas att Uniteds erfarenhet i turneringen ska innebära att man nu kan besegra italienarna (Sky Sports).
¤ Nemanja Vidic och Patrice Evra har blivit uttagna till världslaget, framröstat av världens landslagskaptener och förbundskaptener. Manutd.com.
¤ John Alexander kommer att efterträda Ken Ramsden som sekreterare i United efter den här säsongen. Alexander blir blott den femte sekreteraren i United efter andra världskriget. Manutd.com.
¤ Mick McCarthy och Wolves vilade i stort sett hela sitt lag i matchen mot United. Detta var det många som inte gillade. McCarthy försvarar dock sitt beslut (The Guardian) och får stöd av Sir Alex Ferguson (Sky Sports). Premier League har skrivit till Wolves och begärt en förklaring och Wolves kommer att peka på Uniteds diverse startelvor i olika turneringar i sitt svar (The Guardian).
¤ News of the World menar att ett konsortium av kineser planerar att köpa United för en miljard pund. Nu verkar det, tyvärr – enligt principen att allt är bättre än parasiten G*azer – inte som att det kommer att ske, M.E.N. berättar att G*azer inte vill sälja.
¤ Sir Alex Ferguson funderar inte på att bli pensionär. Sky Sports.
¤ Darren Fletcher fick inte spela i Champions League-finalen 2009. Han har dock lovat sin familj att han ska hjälpa till att föra United till en ny final. Sky Sports.
¤ Dimitar Berbatov medger att hans stora övergångssumma är en extra press. Sky Sports.
¤ Polisen gillar inte att Leeds ska besöka Manchester och har bett pubarna runt Old Trafford att inte servera alkohol innan och efter matchen mellan United och Leeds. Polisen tycker således att det är bättre att supportrarna blandas på gatan, där det är mycket svårare att kontrollera vad som sker. Dumhuvuden. Messenger Newspapers.
¤ Top of the League! The Guardian berättar att United hade flest supportrar som blev arresterade. Vilket förstås inte alls beror på att United har flest supportrar…
¤ The Telegraph berättar att den engelska storlagen problemfritt gick vidare från Champions Leagues gruppspel. Effektivt säger tidningen att Liverpool inte är ett storlag. Men det är ju ingen nyhet…
¤ Dimitar Berbatov utsågs till årets man i Bulgarien och fick ett svärd som bevis på bedriften. Daily Mail.
¤ United och Burnley kunde inte enas om en övergångssumma för Richard Eckersley. Det hela kommer nu att avgöras av en tribunal. Sky Sports.
¤ United ska till att möta Wigan så då passade Wigans tränare Roberto Martinez på att förklara att han inte har något som helst problem med Sir Alex Ferguson. Sky Sports.
¤ Fabio Capello tror att Owen Hargreaves har en god chans att få spela i VM (The Guardian). För Michael Owen ser det emellertid sämre ut (Sky Sports).
¤ England hoppas att de ska få arrangera VM 2018 och har nu bestämt vilka städer som i så fall ska få arrangera matcher. Old Trafford är förstås given som VM-arena vilket gör David Gill stolt (Manutd.com). Sky Sports har hela listan på arenor som tyvärr inkluderar själlösa Milton Keynes.
¤ Hans mamma är tjuv och hans pappa är droghandlare. John Terry själv vill inte vara sämre och tar emot svarta pengar utan att blinka. News of the World.
¤ Martyn Rogers har snart gjort 1000 matcher som manager för Tiverton Town. Som belöning för detta har han, av Sir Alex Ferguson, blivit inbjuden till Uniteds träningsanläggning Carrington där han ska spendera en dag med United. Rogers och Ferguson är, snart, de enda aktiva tränarna i det professionella engelska fotbollssystemet som har gjort mer än 1000 matcher. This Is Exeter.

“When it happened to Darren I knew it was going to happen. He needed to get away because I think it had run its course for him there. His oldest player was 24 and he had no money to get players in. He worked miracles to get them to The Championship and it’s something we spoke about last summer. I told him it was time for him to leave but he had more faith in his team than I had and sadly it has turned out I was right. Maybe that’s my experience, but he should have left. These things happen, but he will be alright, he’ll get on. In Darren’s case he looks after himself very well. He is very single-minded about where he is going in life and I have no worries about him on that. I am pretty sure he will get another job soon.”
Pappa vet bäst. Sir Alex Ferguson tyckte att hans son Darren skulle lämna Peterborough i somras – innan han hann få sparken.

SILLY SEASON 2009/10
Silly Season går in i högvarv nu när transferfönstret ska till att öppna. Veckans United gissar emellertid att United inte kommer att värva någon spelare. Förutom de rykten som presenteras nedan har ett stort antal spelare ryktats vara på väg till United men utrymmet räcker inte till. Sir Alex Ferguson uttalade sig om att han inte kommer att handla p.g.a. skadekrisen vilket många tidningar, däribland The Guardian, tolkade som att han inte kommer att handla alls.

¤ Danny Welbeck har gjort som Sir Ryan Giggs och skrivit på ett nytt kontrakt med United. Welbeck är nu Unitedspelare till 2013. Manutd.com.
¤ Mame Biram Diouf har beviljats arbetstillstånd och kommer att kunna representera United i början av januari, dock inte redan till helgens FA-cupmatch mot Leeds (Manutd.com). Sky Sports att Diouf antagligen kommer att vara spelklar till ligacupmatchen mot city men att Sir Alex Ferguson menar att den matchen kommer för tidigt för Diouf.

“Playing for Manchester United has always been a dream of mine, ever since I was a small boy. I hope I will have a big impact in January and I am confident of playing very well.”
Mame Biram Diouf ser fram emot att spela för United och kommer till klubben med ett stort självförtroende.

Rykten
¤ Det hetaste ryktet är nog Benficas Angel Di Maria. Enligt Sky Sports har Benfica nobbat Uniteds första bud, som eventuellt skulle ha sett Nani flytta till Benfica.
¤ Och enligt The Guardian vill Nani lämna United. Han vill dock inte återvända till Portugal.
¤ Ryktena om att Nemanja Vidic ska lämna United vägrar att försvinna. Den här gången är det The Telegraph som påstår att Real Madrid vill värva serben i sommar.
¤ När skadeläget bland backarna var som allra jävligast länkades United samman med Sol Campbell. Detta var förstås nonsens och förnekades snabbt av Sir Alex Ferguson. Sky Sports.
¤ Ett annat backrykte är Giorgio Chiellini.
Sky Sports.
¤ Det senaste målvaktsryktet är Hugo Lloris som enligt Mirror Football kan bli en Unitedmålvakt för bara 20 miljoner pund.
¤ Mirror Footballs skitsnackare Guillem Balague menar att Karim Benzema kan vara på väg att lämna Real Madrid för United.
¤ Hatem Ben Arfa till United? Sky Sports.
¤ Fergie tänker inte låna ut Ben Foster. Sky Sports.
¤ Cardiffs manager Dave Jones vill låna Darron Gibson men tror inte att United ska vara intresserade av att låna ut den nordirländska mittfältaren. Sky Sports.
¤ Alltid lika opålitliga News of the World menar att Federico Macheda kommer att lånas ut till spanska Real Zaragoza.

“Sir Alex has a big squad to choose from and there is a lot of quality in the first-team and the reserves, so I know it’s not easy for me. But I have to look at the Carling Cup and the FA Cup as perhaps my chance to show what I can do and prove myself to the manager. I’m still trying to get used to English football and adapt to the style of the game here. It’s still new for me. The game here in England is very quick, but I am enjoying playing for United and have enjoyed being part of the reserves. All of the young lads at United are trying to improve and show what they can do to get into the first-team, so it’s a good environment to be involved in. If I can keep playing well and scoring for the reserves, then hopefully that will help me break into the first-team. I’ve scored four goals in the last four games for the reserves, so I feel confident and very pleased with the way that I am playing.”
Zoran Tosic har inte gett upp drömmen om att bli en Unitedspelare.

RESERVER OCH JUNIORER
Reservlagsmatcher
Bolton-United 2-2 (1-1), United förlorade 3-2 på straffar [Pogba, Ajose] (Manutd.com)
United: Amos – Tunnicliffe, Wootton, Gill, McGinty – Ajose (Cofie, 65), Eikrem, Hewson, Pogba, Norwood – Stewart

“It doesn’t concern me who his father is. If he’s good enough, he plays. That’s the name of the game. I had a son who played for me for four or five years. He was treated the same as any other player and Oliver will be treated the same way. He’s a young boy in his first year as a professional. He combined his education with his training with the club over the last couple of years. He’s 19 now and has decided to take the big step forward and we admire him for that. Over the last year or so he is developing physically. He was rakish and gangly and lacked physical strength, but he has done well, the boy. He is one of a few young players we have here and he is doing very well.”
Oliver Gill, Davids son, kommer inte att få några fördelar av Sir Alex Ferguson.

Juniorlagsmatcher
United-Birmingham 2-0 (2-0) [Pogba, Ajose] (Manutd.com)
United: Devlin – Fornasier, Thorpe (Massaci 21), Wootton, McGinty – Ajose, Tunnicliffe, Pogba, Morrison – Petrucci, W Keane
United besegrade Birmingham med 2-0 när man äntrade den här säsongens upplaga av FA Youth Cup. United tog ledningen direkt genom Paul Pogba och såg ut att gå mot en säker seger när Nick Ajose utökade ledningen efter en halvtimme. Birmingham var dock bättre i andra halvlek men när man missade en straffspark var matchen över.

“We all get a buzz when the Youth Cup comes around. It is exciting. I see these lads training every day and I know what they are capable of. If they really bring that out in a game we could get a really good performance. Of course there is a lot of additional pressure and nerves to take into account which means you don’t always get it. But that is only natural. We go into these games with a lot of anticipation because it is a little test for them. We want to see whether they can pass it and move on to the next one.”
Uniteds juniortränare Paul McGuinness gillar FA Youth Cup.

“He is a very impressive player who has a lot of stature but also a lot of ability. But the most impressive thing has been the way he has handled all the attention. In a way it is part of being at Manchester United. Can you handle that attention? But his personality has been just what you would want. Without that it would have been very hard to make such a big change and have all the attention but he has taken it all in his stride.”
McGuinness passar också på att berömma Paul Pogba som har hanterat flytten till United mycket bra trots all diskussion om hans övergång.

Utlånade spelare
Drinkwater till Huddersfield, hela säsongen
Possebon till Braga, hela säsongen
Cleverley till Watford, hela säsongen
Brandy till Gillingham, till februari
Heaton till Rochdale, till 23 januari
Cathcart till Watford, till januari
Simpson till Newcastle, till januari
Diouf till Molde, till nyår
Ljajic till Partizan, till nyår
Gray till Plymouth, till december

¤ Tom Heaton har fått sitt lån till Rochdale förlängt med tre veckor, till den 23 januari. Sky Sports.

Rykten
¤ Newcastle hoppas att skadekrisen i United inte ska innebära att man återkallar Danny Simpson från lån. Sky Sports. En permanent övergång för Simpson är inte alls otrolig (Mirror Football).

GAMLA UNITEDSPELARE
¤ Albert Scanlon, som överlevde flygolyckan i München 1958, är död. Manutd.com och The Telegraph berättar mer.

“It was with enormous sadness that I received the news of Albert’s passing. He was a part of Manchester United folklore and was always a popular figure with the fans, especially because he was a Manchester lad. An exciting orthodox winger, he had pace, good ball control and could be relied upon to provide a constant supply of crosses to his fellow forwards. Albert’s place in Manchester United history is assured – he will never be forgotten. Our thoughts and prayers are with his family at this very sad time.”
Sir Bobby Charlton sörjer sin vän.

MUSS-FRÅGAN
När halva säsongen nu är spelad är det läge att fråga om vem som har varit lagets bästa spelare hittills den här säsongen.

Förra gången undrade vi vem eller vilka av Uniteds veteraner som borde få förnyat kontrakt. 347 personer röstade och 87% tycker att Sir Ryan Giggs borde få förnyat kontrakt – övriga 13% missade antagligen att det var möjligt att rösta på flera spelare. Edwin van der Sar fick stöd från 71% av de röstande medan 57% vill se Paul Scholes i Uniteds tröja även nästa säsong. MUSS-besökarna tycker dock att Gary Neville har gjort sitt i United – bara 24% ville ge Uniteds lagkapten ett nytt kontrakt.

VÄRVARTÄVLING
MUSS tycker att det är för få svenska medlemmar i den Skandinaviska supporterklubben och ordnar därför en värvartävling. Värvare kan vinna en MUSS-resa till Manchester eller fina MUSS-souvenirer. Läs mer.

MUSS-RESOR
MUSS reser till Old Trafford för att stödja United i jakten på den 19:e ligatiteln. Fortfarande finns det lediga platser på flera resor. Missa inte chansen att besöka Old Trafford! Läs mer här.

VIDEO

Wolfsburg-United 1-3, höjdpunkter:

United-Wolves 3-0, höjdpunkter:

Hull-United 1-3, höjdpunkter:

THAT’S IT
Är det något som saknas i Veckans United? Vill du tipsa om artiklar vi borde läsa? Har du förslag på en ny omröstning? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till Micke.

Res med oss till Manchester!