Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hett möte i FA-Cupen!

I FA-Cupens tredje omgång möts på söndag Manchester United och Leeds United på Old Trafford. Bortalaget kommer att ha cirka 9 000 fans i ryggen, vilket garanterar en het atmosfär. Lagen möttes sist i februari 2004 i Manchester. Då slutade matchen 1-1. Bortalaget leder League One med åtta poäng och kommer med all sannolikhet att spela i The Championship nästa säsong.

United vann övertygande med 5-0 mot ett mycket svagt Wigan Athletic i onsdags. Den matchen kan egentligen inte vara en adekvat mätare på lagets form, men kul var att de påbättrade målskillnaden och att även Berbatov kunde få göra ännu ett mål.

United presenterar följande trupp: Kuszczak, Foster, Neville, Rafael, De Laet, Vidic, Brown, Evra, Fabio, Valencia, Park, Carrick, Fletcher, Scholes, Anderson, Gibson, Giggs, Obertan, Rooney, Berbatov, Owen, Welbeck och Tosic.

I denna match är det mest troligt att Fergie vill ge Kuszczak, Rafael, Vidic, Brown och Evra nytt förtroende i fråga om de defensiva uppgifterna. Främst Rafael, Vidic och Brown behöver få speltid. Vad gäller mittfält och anfall tror undertecknad att Sir Alex spelar med Valencia, Anderson, Scholes och Obertan samt Berbatov och Owen. Därmed vilas Park (inte alls bra i senaste matchen), Carrick, Fletcher och Rooney. De tre senaste har spelat mycket på senaste tiden och United bör kunna kontrollera matchen med Anderson och Scholes på innermittfältet. Owen bör få chansen i en sådan här match. Han har rutinen för att kunna hantera en hätsk atmosfär. Vad gäller Berbatov behöver han mer speltid för att få ytterligare självförtroende. I form kan han vara direkt avgörande för säsongens utgång… Bänken kommer troligen att utgöras av Foster, Neville (Fabio), Carrick (Gibson), Fletcher, Rooney, Park (Giggs) och Welbeck.

Leeds har, hittills, haft en strålande säsong, där laget är obesegrade de senaste femton matcherna. Laget leder League One med åtta poäng. Till denna match har de avstängning på Bromby och Gradel kan inte delta då han spelat tidigare i cupen. Bäste målskytt för Leeds denna säsong är Beckford, som gjort totalt 19 mål, varav två i FA-Cupen.

Matchen sänds på Viasat Fotboll med start 14.00.