Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: AC Milan – Man United

Femte gången gillt. Ska vinden vända i Uniteds favör för att slå Milan efter fyra tidigare misslyckanden. David Beckham möter sin forna klubb för första gången sedan han lämnade, men lyssnar man på experterna är det Ronaldinho och Pato som United ska hålla koll på.

Sedan lagen möttes senast har både Cristiano Ronaldo och Kaká flyttat till Real Madrid – två potentiella matchvinnare är borta. Kanske är det just därför matchen känns hetare än någonsin.Det är femte gången lagen lottats mot varandra i Champions League och Milan har gått vidare samtliga gånger. Dessutom har United förlorat fyra bortamatcher på Guiseppe Meazza, eller San Siro – vilket man föredrar. Det är dags att turen vänder nu.

United saknar viktiga spelare i Giggs och Vidic, och den stora frågan är om Rio Ferdinand är i matchskick igen efter sina ryggproblem. Sannolikt startar Sir Alex Ferguson som flera gånger tidigare under säsongen med fem mittfältare och en ensam Wayne Rooney i anfallet. Han har två inte helt självklara val att göra. Ska Antinio Valencia eller Nani starta på högerkanten och ska Gary Neville eller Rafael starta på högerbacksplatsen? Rentav kan Wes Brown hamna där om Ferdinand startar.

United är i kanonform och har fyra segrar och en oavgjord de fem senaste matcherna. Under gruppspelet segrade de fyra gånger, spelade oavgjort en gång och förlorade en – mot Besiktas hemma på Old Trafford. Vid vinst mot Milan är United på god väg till sin tredje raka CL-final, något som skulle vara en smått historisk framgång. Senast bortaförlusten, om man inte räknar finalen mot Barcelona förra året var faktiskt mot – surprise surprise… Milan, men det var lääänge sedan.

FORMEN – 5 sista

DatumMotståndareTurn.H/BRes.
10. feb.Aston VillaPLB1-1
6. feb.PortsmouthPLH5-0
31. jan.ArsenalPLB3-1
27. jan.Manchester CLCH3-1
23. jan.HullPLH4-0

Champions League – gruppspelet

MotståndareH/BRes.Målskyttar
BesiktasB1-0Scholes
WolfsburgH2-1Giggs, Carrick
CSKA MoskvaB1-0Valencia
CSKA MoskvaH3-3Owen, Scholes, Valencia
BesiktasH0-1
WolfsburgB3-1Owen 3
V: 4O: 1F: 1Mål: 10-6P: 13

För Milan handlar det till stor del om att få stopp på Uniteds anfallsspel som har lett till otaliga mål den senaste tiden. På 26 ligamatcher har United nu gjort 62 mål – att jämföra med Milans 39 mål på sina 23 matcher.

Efter en något tung period i januari då de bland annat föll tungt mot ärkerivalerna Inter har Milan nu rest sig och klarat sig utan förluster i fyra raka matcher. Från CL-gruppspelet gick de vidare som tvåa – efter att ha slagit både Marseille och Real Madrid på bortaplan. Liksom United är de något skadedrabbade med Marco Boriello och Gianluca Zambrotta otillgängliga för spel. Klaas Jan Huntelaar verkar få starta och därmed är Filippo Inzaghi förpassad till bänken. För de som inte minns det gjorde ju han två mål när United vände och vann med 3-2  i semifinalen 1999.

Matcher i matchen: Räkna med ett par hårda kamper. Rooney vs Nesta och Ronaldinho vs Neville/Rafael/Brown. För att inte nämna Sir Alex Ferguson vs Leonardo – 36-årig managererfarenhet mot knappt ett år på högsta posten.  4-5-1 mot den något speciella 4-2-1-3 taktiken.

FORMEN – 5 sista

DatumMotståndareTurn.H/BRes.
12. feb.UdineseSerie AH3-2
7. feb.BolognaSerie AB0-0
31. jan.LivornoSerie AH1-1
24. jan.InterSerie AB0-2
17. jan.SienaSerie AH4-0

Champions League – gruppspelet

MotståndareH/BRes.Målskyttar
MarseilleB2-1Inzaghi 2
ZürichH0-1
Real MadridB3-2Pato 2, Pirlo
Real MadridH1-1Ronaldinho
MarseilleH1-1Borriello
ZürichB1-1Ronaldinho
V: 2O: 3 F: 1Mål: 8-7P: 9
2010-02-16 | 20.45 | UEFA Champions League
AC MILAN – MANCHESTER UNITED
Domare: Olegário Benquerença, Portugal
Arena: Giuseppe Meazza (Milano)
Matchen sänds på Viasat Fotboll kl. 20.45
MANCHESTER UNITED
Truppen:Van der Sar, Foster, Kuszczak; Neville, Brown, J Evans, Ferdinand, Fabio, Rafael, Evra; Valencia, Park, Nani, Obertan, Scholes, Fletcher, Carrick, Gibson; Rooney, Berbatov, Owen, Diouf.
Skador/avstängningar:John O’Shea (ben), Nemanja Vidić (vad), Ryan Giggs (bruten arm), Anderson (okänt)
AC MILAN
Truppen:Dida, Abbiati, Abate, Nesta, Silva, Antonini, Ambrosini, Pirlo, Seedorf, Pato, Huntelaar, Ronaldinho, Bonera, Kaladze, Beckham, Flamini, Gattusso, Inzaghi.
Skador/avstängningar: Marco Borriello (knä), Gianluca Zambrotta (muskelskada)