Inför: AC Milan – Man United

Femte gången gillt. Ska vinden vända i Uniteds favör för att slå Milan efter fyra tidigare misslyckanden. David Beckham möter sin forna klubb för första gången sedan han lämnade, men lyssnar man på experterna är det Ronaldinho och Pato som United ska hålla koll på.

Sedan lagen möttes senast har både Cristiano Ronaldo och Kaká flyttat till Real Madrid – två potentiella matchvinnare är borta. Kanske är det just därför matchen känns hetare än någonsin.Det är femte gången lagen lottats mot varandra i Champions League och Milan har gått vidare samtliga gånger. Dessutom har United förlorat fyra bortamatcher på Guiseppe Meazza, eller San Siro – vilket man föredrar. Det är dags att turen vänder nu.

United saknar viktiga spelare i Giggs och Vidic, och den stora frågan är om Rio Ferdinand är i matchskick igen efter sina ryggproblem. Sannolikt startar Sir Alex Ferguson som flera gånger tidigare under säsongen med fem mittfältare och en ensam Wayne Rooney i anfallet. Han har två inte helt självklara val att göra. Ska Antinio Valencia eller Nani starta på högerkanten och ska Gary Neville eller Rafael starta på högerbacksplatsen? Rentav kan Wes Brown hamna där om Ferdinand startar.

United är i kanonform och har fyra segrar och en oavgjord de fem senaste matcherna. Under gruppspelet segrade de fyra gånger, spelade oavgjort en gång och förlorade en – mot Besiktas hemma på Old Trafford. Vid vinst mot Milan är United på god väg till sin tredje raka CL-final, något som skulle vara en smått historisk framgång. Senast bortaförlusten, om man inte räknar finalen mot Barcelona förra året var faktiskt mot – surprise surprise… Milan, men det var lääänge sedan.

FORMEN – 5 sista

Datum Motståndare Turn. H/B Res.
10. feb. Aston Villa PL B 1-1
6. feb. Portsmouth PL H 5-0
31. jan. Arsenal PL B 3-1
27. jan. Manchester C LC H 3-1
23. jan. Hull PL H 4-0

Champions League – gruppspelet

Motståndare H/B Res. Målskyttar
Besiktas B 1-0 Scholes
Wolfsburg H 2-1 Giggs, Carrick
CSKA Moskva B 1-0 Valencia
CSKA Moskva H 3-3 Owen, Scholes, Valencia
Besiktas H 0-1
Wolfsburg B 3-1 Owen 3
V: 4 O: 1 F: 1 Mål: 10-6 P: 13

För Milan handlar det till stor del om att få stopp på Uniteds anfallsspel som har lett till otaliga mål den senaste tiden. På 26 ligamatcher har United nu gjort 62 mål – att jämföra med Milans 39 mål på sina 23 matcher.

Efter en något tung period i januari då de bland annat föll tungt mot ärkerivalerna Inter har Milan nu rest sig och klarat sig utan förluster i fyra raka matcher. Från CL-gruppspelet gick de vidare som tvåa – efter att ha slagit både Marseille och Real Madrid på bortaplan. Liksom United är de något skadedrabbade med Marco Boriello och Gianluca Zambrotta otillgängliga för spel. Klaas Jan Huntelaar verkar få starta och därmed är Filippo Inzaghi förpassad till bänken. För de som inte minns det gjorde ju han två mål när United vände och vann med 3-2  i semifinalen 1999.

Matcher i matchen: Räkna med ett par hårda kamper. Rooney vs Nesta och Ronaldinho vs Neville/Rafael/Brown. För att inte nämna Sir Alex Ferguson vs Leonardo – 36-årig managererfarenhet mot knappt ett år på högsta posten.  4-5-1 mot den något speciella 4-2-1-3 taktiken.

FORMEN – 5 sista

Datum Motståndare Turn. H/B Res.
12. feb. Udinese Serie A H 3-2
7. feb. Bologna Serie A B 0-0
31. jan. Livorno Serie A H 1-1
24. jan. Inter Serie A B 0-2
17. jan. Siena Serie A H 4-0

Champions League – gruppspelet

Motståndare H/B Res. Målskyttar
Marseille B 2-1 Inzaghi 2
Zürich H 0-1
Real Madrid B 3-2 Pato 2, Pirlo
Real Madrid H 1-1 Ronaldinho
Marseille H 1-1 Borriello
Zürich B 1-1 Ronaldinho
V: 2 O: 3 F: 1 Mål: 8-7 P: 9
2010-02-16 | 20.45 | UEFA Champions League
AC MILAN – MANCHESTER UNITED
Domare: Olegário Benquerença, Portugal
Arena: Giuseppe Meazza (Milano)
Matchen sänds på Viasat Fotboll kl. 20.45
MANCHESTER UNITED
Truppen:Van der Sar, Foster, Kuszczak; Neville, Brown, J Evans, Ferdinand, Fabio, Rafael, Evra; Valencia, Park, Nani, Obertan, Scholes, Fletcher, Carrick, Gibson; Rooney, Berbatov, Owen, Diouf.
Skador/avstängningar:John O’Shea (ben), Nemanja Vidić (vad), Ryan Giggs (bruten arm), Anderson (okänt)
AC MILAN
Truppen:Dida, Abbiati, Abate, Nesta, Silva, Antonini, Ambrosini, Pirlo, Seedorf, Pato, Huntelaar, Ronaldinho, Bonera, Kaladze, Beckham, Flamini, Gattusso, Inzaghi.
Skador/avstängningar: Marco Borriello (knä), Gianluca Zambrotta (muskelskada)

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS