Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United Review #30

I dagens United Review: Skador stoppar Ferdinand och Nani från VM-spel. Den hemska sanningen om Glazers ekonomi (igen). Unitedjuniorer Europamästare. Dessutom tråkiga nyheter från Anfield. Och – som alltid – mycket mer.


In light of these revelations, can you assure United supporters that none of the club’s current or future cash will be used to repay the Glazer family’s PIKS?

Andy Green, a.k.a. Andersred, ställer en oerhört viktig fråga till David Gill. Vi väntar på svar.

Senaste United Review. Under VM kommer en specialversion av United Review – under namnet World Cup Review – att publiceras. Men mer om det när det är dags. United Review återkommer i vanlig tappning när träningsmatchandet har dragit igång.

LOVE UNITED HATE GLAZER
¤ Bloggaren Andersred samarbetade med The Guardian och BBCs Panorama (tyvärr måste man vara i Storbritannien eller använda en proxy för att se programmet) och plockade fram tidigare opublicerad information om Uniteds ägare. Sanningen är förstås en historia om skulder (The Andersred Blog). David Conn menar i sin blogg i The Guardian att Glazer nu räknar med United som huvudsaklig inkomstkälla.
¤ The Red Knights har, åtminstone tillfälligt, lagt planerna om att lägga ett bud på United på is (M.E.N.). The Guardian menar dock att riddarna fortfarande vill köpa United – men bara om priset är rätt. MUST ställer sig fortsatt bakom riddarna.
¤ Den ryggradslösa David Gill intervjuades i The Independent och sa som vanligt en massa korkade saker för att stödja partilinjen. MUST svarar.
¤ United är inte till salu (Manutd.com). MUST svarar.
¤ En analytiker menar att United måste sälja spelare för att klara av att betala av skulderna (The Guardian).
¤ Enligt MarketingWeek funderar MUST på att börja annonsera i media för att stärka sin position.
¤ Enligt Goal.com har bara en tredjedel av Uniteds säsongskortsinnehavare förnyat sina säsongskort.
¤ Lönerna i Premier League är, föga överraskande, rekordstora och allt fler klubbar har problem att klara ekonomin (The Independent).
¤ Michel Platini får som han vill och UEFA kommer nu att införa en regel om ekonomiskt fair play (The Guardian).
¤ Ut med AIG och in med AON när United nu har bytt sponsor (M.E.N.).
¤ United är fortfarande den engelska klubb som tjänar mest pengar (Crain’s Manchester Business).
¤ I Tampa, där Glazer äger ett NFL-lag, är ägarna lika informativa som i Manchester. Illa tycker någon kolumnist på St. Petersburg Times.
¤ Och i London var Crystal Palace ytterst nära att gå i konkurs. De klarade sig men det är nog bara en tidsfråga innan en relativt stor klubb upphör att existera.

SPELADE MATCHER
Sommarlov.


Sure I was driving by Old Trafford the other day and had two of my mates with me. They’re Chelsea fans and they were just saying isn’t it weird that’s where you go to work. And it is actually, but it does become normal after a while. You can kind of take it for granted because I don’t know anything else. But then when I’m out with my mates it’s always United this and United that. We’ll be talking about football and I’ll turn around and say ‘good result for United last weekend, wasn’t it?’ and they’ll be looking at me funny. Then I remember that I play for them and I should be saying ‘good win for us’.

Jonny Evans, fotbollsspelare.

KOMMANDE MATCHER
Försäsongen startar den 16 juli med match mot Celtic i Toronto.


I’m going to say it because it is impossible. I would like to coach Rooney, as much for his football as for his mentality. But my friend, Alex Ferguson, can relax, because it’s impossible.

Jose Mourinho vill träna Wayne Rooney och när hans vän Sir Alex Ferguson kastar in handduken kommer han att få chansen att göra det.

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR
¤ Anderson är korsbandsskadad, comeback beräknas till september.
¤ Rio Ferdinand skadade sitt knä på en landslagsträning och har lämnat Englands VM-trupp. Han borde dock vara frisk när den riktiga fotbollssäsongen startar i augusti, kanske redan när försäsongsträningen startar. United vill att Ferdinand ska återvända till Old Trafford för rehabilitering (M.E.N.).
¤ Owen Hargreaves är inte skadad just nu.
¤ Nani är skadad och missar VM. Det är visst ena axeln som spökar. Just nu oklart hur länge han kommer att bli borta men förhoppningsvis är han redo för spel när Uniteds försäsong startar.
¤ Michael Owen förväntas vara spelklar när försäsongen börjar.
¤ Antonio Valencia har opererat sig och väntas behöva två månaders rehabilitering. Han borde således vara spelklar när försäsongen drar igång.
¤ Övriga eventuella småskavanker listas inte under mellansäsong.

INTERVJUER OCH ANDRA LÄSVÄRDA TEXTER
¤ This Is How It Feels är en krönika av undertecknad och är således fantastisk läsning.
¤ MUSS sätter betyg på Uniteds spelare under säsongen som gick: manager, målvakter och försvarare samt mittfältare och anfallare.
¤ MUSS Mikael Krekula om månaden som gick för de utlånade spelarna.
¤ Europamästare för 17-åringar och årets unga spelare i United – Will Keane – intervjuas av M.E.N.
¤ Manutd.com om Ben Amos – ny tredjemålvakt i United.
¤ Eric Harrison är en legendarisk ungdomstränare i United och tycker att herrar Giggs, Scholes och Neville förtjänar sina nya kontrakt (M.E.N.).
¤ Sportjournalisten Mats Walter Svensson är ansvarig för MUSS-bloggen som uppdateras med ungefär två inlägg om dagen. Missa inte!
¤ Andersred har sedan årsskiftet bloggat om Uniteds ekonomi. Mycket informativt och ofta skrämmande läsning.
¤ Andy Mittens blogg på FourFourTwo är alltid läsvärd, även om den bara uppdateras en gång i veckan.

VM-SOMMAREN 2010
¤ United i VM berättar om de nio Unitedspelare som skulle delta i VM. Sedan blev Ferdinand och Nani skadade och Uniteds VM-bidrag är nu bara sju spelare starkt.
¤ Det har spelats en väldans massa träningslandskamper den sista tiden.
¤ Irland vann 2-1 mot Paraguay (h) och med 3-0 mot Algeriet (h). John O’Shea spelade hela matchen mot Paraguay men tvingades utgå p.g.a. skada efter 36 minuter i matchen mot Algeriet. Det ska dock röra sig om en försiktighetsåtgärd.
¤ Nani spelade andra halvlek när Portugal vann med 3-1 mot Kamerun och gjorde matchens sista mål med en elegant chipp. Sedan blev han skadad och missade därför 3-0-segern mot Mocambique och han kommer alltså även att missa VM.
¤ Tomasz Kuszczak var inte med när Polen spelade 0-0 mot Finland (h). I 0-0-matchen mot Serbien (n) satt han på bänken. I bortamatchen mot Spanien fick han dock spela. Och det önskar han nog att han inte hade gjort – han fick nämligen hämta bollen ur eget nät sex gånger medan polackerna blev mållösa.
¤ Zoran Tosic spelade andra halvlek för Serbien i nämnda 0-0-match mot Polen. Nemanja Vidic satt på bänken hela matchen. Tosic fick också hoppa in i 4-3-segern mot Kamerun (h), den här gången efter 68 minuter. Vidic var sjuk och spelade därför inte. I en tredje träningsmatch (som egentligen var den första) förlorade serberna överraskande mot Nya Zeeland (n) med 1-0. Både Tosic och Vidic spelade hela matchen.
¤ Nordirland har förlorade med 2-0 mot Turkiet (i USA) och med 1-0 mot Chile (b). Corry Evans spelade 90 minuter i båda matcherna. Storebror Jonny Evans har semester.
¤ Mexiko förlorade med 2-1 mot Holland (n), men det struntar vi i för vår nya hjälte Javier Hernandez spelade hela matchen och gjorde mexikanernas mål. Mot Gambia (n) gick det ännu bättre för den lilla ärtan – han gjorde två mål i 5-1-segern innan han tackade för sig efter 56 minuter. Man vill ju inte slita ut stjärnan. Mexiko tog sedan en 2-1-skalp mot Italien (n). Hernandez blotta närvaro på planen var antagligen anledningen till den mexikanska segern trots att han inte gjorde något mål. En varning hann han dock få innan han byttes ut för att få lite välbehövlig vila efter 76 minuter.
¤ I Frankrike kommer världens coolaste fotbollsspelare att bära kaptensbindeln under VM. Det verkar dock inte vara tillräckligt för att kompensera för att man har världens sämsta förbundskapten. 2-1 mot Costa Rica (h) imponerar inte, Patrice Evra spelade hela matchen. 1-1 mot Tunisien (b) är heller inget som skrämmer mexikaner, sydafrikaner och urugayaner. Evra spelade från start och blev utbytt efter en dryg timmes spel. Men det blir värre. Frankrike åkte till Reunion (en fransk ö öst om Madagaskar) och förlorade med 1-0 mot Kina. Evra spelade hela matchen.
¤ Sydkorea har träningsspelat i Österrike med dåligt resultat. Först förlorade man med 1-0 mot Vitryssland – Park Ji-Sung spelade hela matchen. Sedan förlorade man med 1-0 mot Spanien – Park vilades.
¤ Mame Biram Diouf och Senegal åkte till Danmark och förlorade med 2-0. Diouf spelade hela matchen.
¤ England mötte Japan i Österrike. Det blev seger 2-1. Rio Ferdinand och Wayne Rooney spelade hela matchen medan Michael Carrick inte spelade alls. Nya Unitedstjärnan Own Goal fortsätter att visa storform och gjorde båda de engelska målen. Ferdinand blev sedan skadad på träning och missar alltså VM. England spelade sedan en låtsasmatch mot Platinum Stars (b) och vann med 3-0. Carrick och Rooney hoppade båda in efter paus. Rooney gjorde ett av Englands mål. Mest intressant var dock tydligen att Rooney sa ett ord på fyra bokstäver till domaren. Klart kontroversiellt och domaren som bara gav ett gult kort till Rooney borde nog bli helgonförklarad för sin fantastiska tolerans.
¤ I Liechtenstein har U17-EM spelats färdigt. Det engelska laget, med Unitedinslag i form av Will Keane, Sam Johnstone och Tom Thorpe, blev Europamästare.
¤ I semifinalen vann England med 2-1 mot Frankrike. Keane spelade från start men blev utbytt p.g.a. en skada redan efter 16 minuter. Johnstone och Thorpe fick dock följa matchen från avbytarbänken. I Frankrike spelade vår man Paul Pogba hela matchen och det var också han som gjorde det franska tröstmålet.
¤ I finalen ställdes England mot Spanien och igen blev det en 2-1-seger. Keane hade återhämtat sig från sin skada och kunde ställa upp för spel. Vill man vara riktigt snäll kan man t.o.m. kreditera honom med en assist till Englands segermål. Han blev utbytt efter 66 minuter. Thorpe fick göra ett inhopp i slutminuten medan Johnstone satt på bänken hela matchen.
¤ BBC berättar mer om det engelska mästarlaget.
¤ I kvalet till U19-EM förlorade Nordirland sin avslutande, och betydelselösa, match mot Tjeckien med 3-1. Oliver Norwood började på bänken i ett reservbetonat Nordirland men fick i alla fall hoppa in med fem minuter kvar att spela. Målvakt Conor Devlin fick dock sitta på bänken hela matchen.
¤ I Ukraina kvalade England och Irland till U19-EM. Lagen möttes i den första matchen och där vann England med 1-0. Kapten Matt James och Reece Brown spelade båda hela matchen för England medan Sean McGinty och Robbie Brady båda spelade hela matchen för Irland.
¤ England vann sedan med 4-0 mot Bosnien. Brown och James spelade igen hela matchen.
¤ Irland vann samtidigt med 1-0 mot Ukraina och gav England en hjälpande hand i kampen om en EM-plats. McGinty spelade hela matchen medan Brady bara fick 48 minuter på planen – då han blev utvisad efter två varningar.
¤ Brown och James spelade 90 minuter även i den avslutande matchen. 1-1 mot Ukraina räckte för att England skulle vinna gruppen och kvalificera sig för EM, som spelas i Frankrike senare i sommar.
¤ Irland vann sin avslutande match med 1-0 mot Bosnien. Brady var avstängd men McGinty spelade hela matchen och passade på att dra på sig ett gult kort.


You can play badly in one game but the value of Michael Carrick is still really high. When he plays with Manchester United, he is playing with one of the most important teams in the world – and that experience is certainly a factor.

Fabio Capello gillar Michael Carrick och erfarenhet.

DIVERSE
¤ Från självömkandets högborg Anfield i Liverpool meddelas sommarens tristaste nyhet: Rafael Benitez har fått sparken som manager för Liverpool. Nej, nej, nej.
¤ Att Jose Mourinho blev ny tränare i Real Madrid har väl ingen missat. Mycket tyder dock på att Real bara är ett stopp på vägen som leder till Old Trafford. Läser man mellan raderna tycks det vara uppenbart att attraktionen är ömsesidig. Mycket kan ändras på kort tid i fotbollens värld men just nu tror jag att det är självklart att United kallar på Mourinho när Sir Alex Ferguson tackar för sig och också lika självklart att Mourinho tackar ja. M.E.N. tror också på Mourinho som en framtida Unitedmanager. Samtidigt berättar The Telegraph att Ferguson kommer att tillfrågas när det gäller att välja ny manager. Till sist så uttalar sig Mourinho positivt om Uniteds nästa lagkapten Wayne Rooney (The Guardian).
¤ Kommittén för tveksamma mål har varit elak mot Own Goal och berövar Uniteds succévärvning på två korrekta mål. Carrick och Nani får istället varsin inteckning i målprotokollet.
¤ Nykomlingen Blackpool har en liten arena. Den ska förvisso byggas ut men bygget kommer inte att vara klart i tid till säsongsstarten, varför Blackpool kommer att gå in i Premier League med den minsta arenan sedan ligan bytte namn inför säsongen 1992/93. (Mirror Football.)
¤ Groddrickaren Park Ji-Sung tror att sommarens VM blir hans sista (Sky Sports).
¤ Även Nemanja Vidic kan göra sitt sista VM i sommar, ja kanske till och med sina sista landskamper (The Telegraph).
¤ The Telegraph om en, på det stora hela, hemsk teknologisk fotbollsframtid.
¤ Ibland går det för långt. På Manchesterpuben Shakespeare har de anställda bytt namn till Wayne Rooney. BBC.
¤ Paul Scholes, Sir Ryan Giggs och Gary Neville har en framtid i United, enligt Sir Alex Ferguson (United.no).
¤ John O’Shea har gift sig (Daily Mail).


I will go there. We haven’t won the Asian Cup for quite a long time. My first goal is the World Cup and then my second goal is to win the Asian Cup.

Park Ji-Sung kommer att missa Unitedmatcher för att delta i de asiatiska mästerskapen nästa säsong.

SILLY SEASON 2010/11
Nyförvärv
Javier Hernandez från Chivaz
Chris Smalling från Fulham

Förluster
Ben Foster till Birmingham
Tom Heaton på fri transfer
Ron-Robert Zieler till Hannover

Officiellt
¤ Javier Hernandez, eller Chicharito som vi borde kalla honom, fick arbetstillstånd i England och därmed blir han formellt Unitedspelare den 1 juli.


I’ll say very clearly to avoid misunderstanding: I want to play in Madrid, I do not want to go to Manchester city.

Douglas Maicon nobbar city. Klart och tydligt.

Rykten
¤ MUSS följer silly season.
¤ Joe Cole är det hetaste ryktet just nu. Att han kommer att lämna Chelsea står klart sedan Londonklubben nu har släppt honom (The Guardian). The Telegraph menar att Cole kommer att vänta till efter sommarens VM med att bestämma sig medan M.E.N. berättar att Fergie har fått grönt ljus för att värva Cole. Samtidigt lurar andra klubbar i vassen, Metro.co.uk menar att Arsenal redan har gjort klart med spelaren men det ryktet har senare dementerats av i stort sett alla. Och Tottenhams manager Harry Redknapp säger rakt ut att han vill ha Cole i sitt lag nästa säsong (M.E.N.).
¤ Annars är det en rätt händelsefattig silly season vi upplever. Kanske vaknar alla till liv efter VM eller så blir hela den här sommaren en reaktion på förra sommarens tokvärvningar.
¤ Yaya Toures agent hävdar att spelaren redan har gjort klart med en engelsk klubb. Som vanligt lyssnar dock ingen vettig när en agent talar. (Sky Sports.)
¤ Tosic till Köln verkar bara vara en tidsfråga. (Sky Sports.)
¤ Stephen Ireland till United (Sport.co.uk)?
¤ Mikel Arteta däremot kommer inte att gå till United (Mirror Football).
¤ David Silva gör som Joe Cole och fattar beslut om framtiden efter VM (Sky Sports).
¤ ChronicleLive säger att Newcastle vill låna både Tom Cleverley och Danny Welbeck nästa säsong. Värt att notera är att Cleverleys kontrakt med United går ut i sommar (han är dock så pass ung att han inte kan lämna United på fri transfer) och det har varit oroväckande tyst om en förlängning.
¤ Så, Jose Mourinho blev ny tränare i Real Madrid. Det betyder att truppen kommer att förändras och då står United redo för att hugga på de spelare som inte passar in i Mourinhos lagbygge. Tror i alla fall M.E.N. Och innan man kategoriskt utropar att det är fel att värva Reals rester så kan man ju kolla på hur det gick för de lag som värvade rester från Real förra sommaren.
¤ The Sofia Echo menar att Dimitar Berbatov inte kommer att spela i United nästa säsong.
¤ Bukinghamshire Advertiser om Tom Heatons framtid, som inte blir i United.


The English are interested in Krasic. It’s not only Manchester United with their eye on him, but also Arsenal. However, neither have yet made a concrete offer. At the moment, Milos has offers from two clubs: Fenerbahce and Juventus. The Turks are very interested and have offered almost twice as much [wages] as the others. But Krasic is not burning with desire to go to Turkey. Milos likes the option of Juventus. He has already received a contract from them. The proposal from the Bianconeri satisfied the player, now the clubs must themselves agree [a fee].

Rädda honom från en hemsk framtid i Italien eller Turkiet skriker Milos Krasics agent till United och Arsenal.

RESERVER OCH JUNIORER
Reservlagsmatcher
Inga.

Juniorlagsmatcher
Inga.

Utlånade spelare
Säsongen är slut.


As for Mame Biram Diouf, you have to watch hundreds of strikers before you find one who can win matches. When you find him, you sign him.

Sir Alex Ferguson gillar Mame Biram Diouf.

GAMLA UNITEDSPELARE
¤ Juan Sebastian Veron ångrar att han lämnade United (Sky Sports).

MUSS-FRÅGAN
Den här gången vill jag veta om du håller på England i VM.

Förra gången var frågan vem som var Uniteds näst bästa spelare under säsongen. Av 178 röstande tycker 48% att det är Patrice Evra medan Darren Fletcher fick stöd av 25%. Därefter var det jämnt mellan Nani (10%), Antonio Valencia (9%) och Edwin van der Sar (8%).

INFORMATION FRÅN MUSS
¤ MUSS VM-tips ger en lycklig vinnare chansen att få se United spela fotboll på Old Trafford. Missa inte! Obs. att deadline för bidrag är på fredag.
¤ MUSS säsong 2010/11 – information om vad som händer i MUSS-världen nästa säsong.
¤ Du är väl medlem i den skandinaviska supporterklubben (MUSCSB)? Om inte så kan du bli det genom att klicka här. Medlemmar blir automatiskt lite bättre människor.
¤ Är du medlem i supporterklubben borde du ha fått US 8 i brevlådan nu.
¤ United.no har fått ett nytt utseende.

THAT’S IT
Är det något som saknas i United Review? Vill du tipsa om artiklar vi borde läsa? Har du förslag på en ny omröstning? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till Micke.


United’s soul is never sold,
So proudly wear that green and gold,
We’ll never wear our famous Red,
‘Til Glazer’s gone or even dead,
So raise that ancient standard high,
By green and gold we’ll live or die,
That day will come again for sure,
When we can wear our Red once more.