Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man United – Bolton Wanderers

Efter förra helgens rivalmöte mot Liverpool är det dags för ännu en söndagsmatch. United reser till Reebok Stadium en knapp halvtimme bort, för ett Greater Manchester derby mot Bolton Wanderers.

För tredje gången denna säsong spelar United alltså söndagsmatch, om man inte räknar med Community Shield-segern mot Chelsea. Det mot Bolton Wanderers, som hatar Manchester United och medan SAF ser matchen som ett “miniderby” ser de vittröjade med avsky på de röda. Bolton har haft det tungt och förlorat sina tre senaste matcher, men får nu tillbaka jobbiga Kevin Davies efter avstängning. Däremot saknar de Gary Cahill som avtjänar ett tre matcher långt straff.

United har fortfarande inte förlorat denna säsong, men de måste lägga av med att tappa billiga poäng i slutet av matcherna, som mot Fulham (2-2) och Everton, som jag för övrigt såg på plats (3-3). Mot Liverpool såg det bättre ut och segern var välförtjänt, även om varken Roy Hodgson eller Jamie Carragher håller med om det.

Eftersom både Chelsea och Arsenal förlorade på lördagen finns chans att knapra in några poäng i toppstriden. Samtliga spelare som startade mot Liverpool för en vecka sedan vilade mot Scunthorpe och är tillgängliga för spel. Det spekuleras i om Rio Ferdinand ska starta istället för Jonny Evans, det hoppas iallafall jag efter gratisstraffen han bjöd Stevie G på.

10 senaste
Senast United förlorade mot Bolton var på bortaplan säsongen 07/08. Senast lagen möttes tog United trots bortaplan en komfortabel seger med 4-0 efter två mål av Dimitar Berbatov.

31/12/05 Man United-Bolton 4-1
01/04/06 Bolton-Man United 1-2
28/10/06 Bolton-Man United 0-4
17/03/07 Man United-Bolton 4-1
24/11/07 Bolton-Man United 1-0
19/03/08 Man United-Bolton 2-0
27/09/08 Man United-Bolton 2-0
17/01/09 Bolton-Man United 0-1
17/10/09 Man United-Bolton 2-1
27/03/10 Bolton-Man United 0-4

Manchester United
Måste nämna Dimitar Berbatov. Tre mål senast och topp i skytteligan. Är det dags att sänka nästa lokalkonkurrent? Bulgaren ser i varje fall ut att trivas bra i Unitedtröjan nu. En som inte har det lika lätt är Wayne Rooney, men någon gång måste målen komma. Kanske mot Bolton?

Owen Hargreaves och Michael Carrick är tillbaka i träning, men inte friska nog att tas ut i truppen. Antonio Valencia är alltså den enda spelaren som är uppsatt på skadelistan. Som nämnt kan Rio Ferdinand mycket väl starta, och eftersom SAF aldrig startar två matcher i rad med samma manskap är ju några ändringar att vänta.

Truppen: Van der Sar, Kuszczak, O’Shea, Neville, Rafael, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Smalling, Evra, Fabio, Nani, Scholes, Fletcher, Gibson, Anderson, Park, Giggs, Berbatov, Rooney, Hernandez, Owen, Macheda.

Skador: Antonio Valencia (bruten ankel), Hargreaves och Carrick är tillbaka i träning men inte uttagna.

Bolton Wanderers
Tre raka förluster och utslagna ut Ligacupen av Burnley (1-0) senast. De behöver poäng och ser matchen som ett derby. Dessutom återvänder Kevin Davies, som brukar vara en handfull för mittbackarna, efter sin avstängning. Däremot saknas en handfull spelare på grund av skador och avstängningar. Värt att notera är att Robbie Blake som sänkte United för Burnley förra säsongen nu spelar för Bolton. Det gör också Martin Petrov som lämnade City i somras.

Truppen: Jaaskelainen, Bogdan, Steinsson, Knight, Ricketts, Robinson, Alonso, Petrov, Taylor, Muamba, M Davies, Cohen, Holden, Moreno, Blake, Lee, K Davies, Elmander, Klasnic.

Skador:O’Brien, Samuel, Gardner, Davis.
Avstängda:Cahill.

Matchen visas på Viasat Sport Fotboll, Viasat Sport HD och Premier League HD (engelska kommentatorer) med start 13.00.

Res med oss till Manchester!