Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United avancerar vidare i Ligacupen

Det var inte direkt någon söndagspromenad men slutade väl för de Röda Djävlarna i fjärde omgången av Carling Cup. Tack vare ett sent mål av Javier Hernandez i 90:e matchminuten är Manchester United vidare i Ligacupen efter vinst över Wolverhampton med 3-2.

Manchester United är som bekant regerande ligacupmästare och man har en uttalad önskan om att försvara titeln. Men det höll på att ta slut mot Wolverhampton på tisdagskvällen för det reservbetonade Manchestergänget. Liksom i senaste Premier Leaguematchen var det Chicharito som avgjorde och såg till att cupdrömmen fortsatt hålls levande.

Den mexikanska anfallaren kom in från bänken med mindre än tio minuter kvar att spela vid ställningen 2-2 och visade direkt handlingskraft. Hans avgörande mål i den 90:e minuten, ett kyligt vänsterskott, var Chicharitos sjätte mål för klubben och hans fjärde på tre matcher för klubben.

En match med två ansikten
Ligacupmatchen mot Wolves var en match med två olika ansikten; den första halvleken var tämligen tråkig och innehöll inte några större målchanser för något av lagen, den andra halvleken renderade i fem mål och desto mer aktion.

Nyförvärvet Bebe gav United ledningen i början på halvleken, hans skott styrdes in via benet på en Wolves-försvarare. Wolves kvitterade sedan genom George Elokobi, som nickade in en hörna. United tog tillbaka initiativet och ledningen när Ji-Sung Park i den 70:e minuten fångade upp en boll Fedrico Macheda blivit av med; Park drog till med ett ordentligt skott i mål. 2-1 och segern kändes säker. Men Wolves hade inte gett upp utan fortsatte pressa de regerande ligacupmästarna. I 76:e minuten kvitterade Wolves på nytt, denna gång genom Kevin Foley.

Chicharito avgjorde
Men så var det det här med Javier Hernandez. Sir Alex bytte in mexikanen med mindre än tio minuter kvar och som i förra matchen mot Stoke var det “den lilla ärtan” som såg till att säkra ännu en seger för de Röda Djävlarna.

Vid segermålet fintade Chicharito bort sin försvarare och sköt bollen hårt i mål, Wolves-målvakten var på bollen men kunde inte stoppa den.

En kul poäng är att Manchester United är obesegrade på Old Trafford i Ligacupen sedan september 2007.

Nästa omgång i Ligacupen spelas antingen 29 november eller 6 december 2010 (beroende på eventuellt spel i Europacuperna).

Målskyttar:
Manchester United: Bebe (56), Park (70), Hernandez (90)
Wolverhampton: Elokobi (60), Foley (76)

Vi spelade: 40 Amos, 6 Brown, 12 Smalling, 23 Evans, 20 Fabio, 16 Carrick, 28 Gibson, 13 Park, 26 Obertan, 27 Macheda, 33 Bebe
Avbytare: 29 Kuszczak, 2 Neville, 21 Rafael, 37 Brady, 42 Eikrem, 49 Morrison, 14 Hernandez