Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bursaspor – Manchester United

Det blir turkiskt på menyn igen. Gruppen har vänt och ett virussjukt Manchester United ska ta sig an Bursaspor i kvällens Champions League-match. Vinst och slutspelet är inom räckhåll.

Man ska alltid akta sig för att prata om trender, men en sak är säker – United vinner igen. När segrarna kom mot Stoke och Wolves här om sistens, visade laget att man kan vinna matcher i slutet på andra halvlek. Därefter fick, det för dagen förvisso, oinspirerade Spurs smaka på lagmaskin och stabilitet. Håller vi på att resa oss? Förlustfria sviter i all ära, men oavgjorda matcher mot mitten- och bottenträsklagen är ingenting att imponeras av. Om vi får se ytterligare indikationer på Uniteds form ikväll återstår dock att se. Elvan som mönstras får inte bara ta hänsyn till vilandet av spelare, dessutom härjar en virusepidemi bland spelarna.

Bursaspor:

Vill man ha en historielektion i Bursaspor kan man kika på den förra införrapporten om dessa två lagen, skriven av skribent Eriksson. Annars kan jag meddela att Bursaspor just nu ligger hjälplöst sist i grupp C. Tre raka förluster och sex insläppta mål vittnar om lagets, av förklarliga skäl, orutin i dessa europeiska dunderevenemang. I sin senaste match mötte man alltså Manchester United, där det blev uddamålsförlust på Old Trafford. Detta var också lagens hittills enda möte.

Internet har inte riktigt frälst världen så som det frälst Sverige, att manövrera sig på Bursaspors hemsida är inget jag rekommenderar att prova hemma. I princip alla stora och etablerade medier har utelämnat information om läget i laget inför kvällens match. Vi har heller ingen som täcker turkiska ligan här på Svenska Fans, men nöden kräver handling för det.

Startelva:

Ivankov
Tandogan – Erdogan – Ozturk – Vederson
Bahadir – Svensson – Insúa – Ergic – Sen
Yildirim

Manchester United:

Efter skitmatchen mot Rangers har United visat viss styrka, med två raka 1-0-segrar, först mot Valencia och därefter mot just Bursaspor. Ledningen i gruppen är befäst och vinner man ikväll tar United ett stabilt grepp om en av de två platserna till vidare spel i Champions League. Även i Premier League har solen börjat skina över Carrington, tung seger senast mot Spurs.

Efter kvällens match väntar Wolves, Man City och Aston Villa inom loppet av en vecka, därför ser truppen något skör ut. En virusepidemi har brutit ut och de som missar kvällens match på grund av detta är Evans, Macheda, Gibson och Anderson. Vidare är Rooney, Owen och Giggs borta sedan tidigare. En smått glädjande nyhet kan vara att den gode Giggs eventuellt är spelklar till Eastlandsderbyt mot lillebror i nästa vecka.

Vidare vilas Rio Ferdinand ikväll, mittbacksklippan gjorde en mycket god insats mot Spurs och har lyckats väcka optimismen till liv angående Uniteds backlinje. Chris Smalling går in istället, på gott och ont. Om inget annat behöver grabben speltid vilket han kommer få ikväll. Hur laget kommer se ut ikväll är en gåta av bibliska proportioner, vi vet ju alla att Sir Alex alltid tänker en match i förväg, idag har han istället tre att tänka på.

Startelva:Redigerad av MUSS.

Van der Sar
Rafael – Smalling – Vidic – Evra
Nani – Carrick – Fletcher – Scholes – Obertan
Berbatov

Avbytare: Kuszczak, Brown, O’Shea, Fabio, Park, Hernandez, Bebe

Bursaspor – Manchester United
Tid: 20.45 (svensk tid)
Tips: 0-2 (Nani, Fletcher)

Matchen sänds just nu på Viasat Motor samt Viasat Sport X-tra.

//Samir Yosufi, Svenska Fans