Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Wolves

Ett blödande United tar emot ett ganska formstarkt Wolverhampton på Old Trafford. United har minst ett öga på onsdagens stora derby, vilket jag tror kan ställa till det en hel del.

Wolverhampton:
Bortalaget har en ganska fin form den senaste tiden, trots 2 förluster av 3 möjliga. Man var inte mycket sämre än Chelsea på Stamford Bridge och gjorde det då mycket bra trots att man fick lämna matchen utan poäng. Sedan var det United i Ligacupen, där United vilade hela startelvan från föregående match och fick därför problem, till slut blev det 3-2 efter att Chicharito avgjort sent. I senaste matchen spelade man ut Manchester city helt och borde gjort fler mål, till slut vann man med 2-1. Så det är en uppåtgående trend trots allt för Mick McCarthy’s manskap.
På skadelistan finns backarna Craddock och Zubar samt. yttern Kightly, ingen av dom har en chans till spel. Jag tippar att man ställer upp med samma lag som slog city senast, d.v.s:

Hahnemann
Foley, Stearman, Berra, Ward
Edwards, Henry, Milijas
Jarvis, Doyle, Hunt

Bänk: Hennessey, Van Damme, Mancienne, Mouyokolo, Elokobi, Ebanks-Blake, Fletcher

Man Utd:
United hade inga större problem att bortaslå Bursaspor i tisdagens CL-match, trots vinsten är man inte helt säkra på avancemang. I ligan ligger man som bekant på tredje plats efter 10 omgångar, där man slängt bort säkra poäng till oavgjorda, därför är avståndet till Chelsea 5 poäng trots att United ännu inte förlorat. Man har faktiskt inte förlorat sedan den 7 april mot just Chelsea och är obesegrade 23 raka matcher sedan dess. Ett ganska enastående facit, och då räknar United alla sina matcher…
Nani och Fletcher tvingades utgå senast. Nani missar helgens match och kanske även derbyt på onsdag, Fletcher är dock med i helgen. Ryan Giggs är också tillbaka efter ett par veckors skadeuppehåll, frågan är dock om han riskeras nu. I övrigt så saknas, Rooney, Owen, Valencia och Hargreaves. Gibson, Macheda, Evans och Anderson missade alla matchen mot Bursaspor p.g.a sjukdom, Gibson är ännu inte frisk men resten finns troligen med.
Med tanke på att vissa spelare precis kommit tillbaka från skador och sjukdomar samt. att Ferdinand behöver vilas ibland (startar nog inte), Scholes står dessutom på 4 varningar och sparas nog därför, så tippar jag på följande lag:

Van der Sar
Rafael, Smalling, Vidic, Evra
Obertan, Carrick, Fletcher, Park
Berbatov, Chicharito

Bänk: Kuszczak, Brown, O’Shea, Scholes, Giggs, Bebe, Macheda

United måste se upp med Wolves ytter Michale Jarvis, som visat mycket fin form på sistone. Annars är den största risken hur mycket fokus man har på nästa match, derbyt på city på onsdag. Underskattning kan ställa till det.

Matchen sänds på Viasat Fotboll och PL HD med start 16.00