Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Berbatov fixade fjärde raka

Sunderland blev en munsbit för United på Boxing Day. Dimitar Berbatov avgjorde med två mål matchen på egen hand och Edwin van der Sar fick en mycket lugn afton mellan stolparna.

Manchester Uniteds fina Boxing Day-statistik håller i sig efter att de på annandagen avfärdat Sunderland med stabila 2-0 hemma på Old Trafford. Något som betydde fjärde raka segern i Premier League och lovar gott inför det intensiva matchande som väntar.

United ägde boll, skapade nog med chanser för att vinna med större siffror och visade upp ett spel som flöt på bra. Dimitar Berbatovs flyt håller också i sig och bulgaren gjorde båda målen, det första snyggt assisterad av Wayne Rooney och det andra med ett skott som bytte riktning på backen Anton Ferdinand och kanske kommer bedömas som självmål. Berbatov leder nu Premier Leagues skytteliga igen.

United nätade efter ett flygande anfall redan efter fem minuter då Ryan Giggs, som för dagen spelade i sin klassiska roll som vänsterytter, rullade upp försvaret och gav bollen till Wayne Rooney som tittade upp och såg Dimitar Berbatov på den bortre stolpen. Berbas nick sattes distinkt nere i målvaktens högra hörn.

TVÅ I VIRKET
United fortsatte dominera matchen totalt och både Berbatov och Anderson prickade trävirket i den första halvleken. Andos kanon satt klockrent i ribban, som darrar än. Sunderland fick inte till ett enda skott på mål förrän i slutet av matchen och stackars Edwin van der Sar måste ha frusit där han stod i decemberkylan.

Bortalaget hade ingenting att komma med mot ett taggat United, som innan matchen på grund av sjukdom fått återbud från Nani och Darren Fletcher. Det märktes inte då United radade upp chans efter chans mot storspelande Craig Gordon i målet. Wayne Rooney kom nära ett mål efter Berbatovs briljanta förspel, Berbatov själv hade ett skott i burgaveln och Ryan Giggs tvingade Gordon till en jätteräddning med ett långskott.

Matchen kunde och borde kanske ha avgjorts redan i den första halvleken. Istället kom spiken i kistan i 58:e då Berbatov fick bollen av Ando ute till höger i Sunderlands straffområde. Utan världens bästa vinkel prövade han skott, och belönades med sitt och Uniteds andra mål efter att bollen bytt riktning på Rios lillebror Anton Ferdinand, som nu fick göra självmål mot United igen.

VILADE SPELARE
Efter målet gjorde Sir Alex sina byten och United spelade av matchen. Darron Gibson bytte av Ando och fick lite speltid igen efter en tid utanför laget. Anderson var innan han blev utbytt en av matchens bästa, och kom nära ett mål vid ett par tillfällen. Han visade irritation när han byttes ut men fick ovationer från publiken. Att han och Giggs byttes ut var för att spara dem inför kommande matcher denna intensiva period.

United leder nu ligan med två poäng före Manchester City, som dock har spelat två matcher fler. Nästa match är redan på tisdag borta mot Birmingham, som fick vila idag eftersom deras bortamatch mot Everton frös bort.

MATCHFAKTA | 26 December 2010 | 16.00 | PREMIER LEAGUE
MANCHESTER UNITED – SUNDERLAND 2-0 (1-0)
Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 75 269 | Domare: Phil Dowd
MÅLTIDMÅLSKYTT
1-05DIMITAR BERBATOV (Rooney)
2-058Självmål (A.Ferdinand)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Park, Carrick, Anderson (63), Giggs(63)
Berbatov (82), Rooney
Avbytare: Kuszczak, Bebe, Chicharito (82), Macheda (63), Gibson (63), Smalling, Neville
Varningar:
Sunderland: Gordon, Bardsley, Ferdinand, Onuoha, Elmohamady, Zenden (89), Riveros, Henderson, Malbranque (82), Bent (69), Gyan
Avbytare:Mignolet, Angeleri (89), Da Silva, Meyler (69), Cook (82), Adams, Reed
Varningar:Bardsley, Meyler
STATISTIKMANCHESTER UNITED – SUNDERLAND
SKOTT13-4
SKOTT PÅ MÅL10-1
HÖRNOR5-3
FRISPARKAR8-11
OFFSIDE1-1
BOLLINNEHAV61%-39%