Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: W.B.A. – Man United

På nyårsdagen åker United till Birmingham för att försöka få med sig 3 poäng av West Bromwich, men med bortafacitet hittills så blir det knappast lätt.

Roberto Di Matteo’s lag lyckades med konstycket att vara det enda lag den nuvarande säsongen som plockade poäng med sig från Old Trafford inan årets slut, detta efter Edvin van der Sar’s enda tavla den här säsongen. Ett resultat som var mycket märkligt med tanke på hur matchen såg ut.

W.B.A.
Di Matteo har problem i försvaret. Båda ordinarie mittbackarna Jonas Olsson och Gabriel Tamas saknas p.g.a skada respektive avstängning, högerbacken Gonzalo Jara saknas också p.g.a avstängning. Detta har gjort att Zuiverloon har kallats tillbaka från lån från Ipswich. Tillbaka från avstängning är dock Chris Brunt. Pablo Ibanez kommer att bilda mittbackspar ihop med hjälpgumman Paul Scharner, sen tror jag att Steven Reid vikarierar som högerback med Shorey till vänster.
På mitten lär W.B.A spela med 2 defensiva mittfältare där Mulumbu är den ena, kanske Dorrans den andre. Framför dom en trio bestående av Tchoyi, Brunt och Jerome Thomas, kanske Morrison kan ta en plats istället för Tchoyi eller Thomas. Ensam på topp, farlige Peter Odemwingie.

Troligt lag:
Carson
Reid, Scharner, Ibanez, Shorey
Dorrans, Mulumbu
Tchoyi. Brunt, Thomas
Odemwingie

Bänk: Myhill, Cech, Morrison, Cox, Barnes, Fortune, Miller

Man Utd
Bortamatcher och United är ingen lyckad kombination, 1 vinst och 7 oavgjorda på 8 matcher är knappast godkänt. Åtminstone mot Everton, Fulham och Birmingham skulle man, och borde, ha vunnit. De 2 förstnämnda slarvades bort p.g.a uselt försvarsspel och nu senast mot Birmingham var det mannen i svart som lyckades missa minst 3 solklara regelbrott innan kvitteringen slogs imål.
Sir Alex lär inte frångå sin rotationspolicy, i över 150 matcher har United spelat med en annorlunda startelva jämfört med matchen innan, något annat är inte att vänta nu heller. Senast mot Birmingham så var det trötta United-spelare de sista 10, framför allt Gibson (hur han nu kan vara trött), Giggs och Berbatov, för sena byten av Sir Alex då.
Skador på Scholes, Valencia och Hargreaves finns fortfarande. Nani saknades senast p.g.a en lättare skada men är troligen tillbaka nu, vilket betyder att han går rakt in i laget på den ena kanten. Vem som spelar på den andra kanten är mer osäkert då Park är och spelar Asiatiska Mästerskapen och Giggs har spelat de 2 senaste matcherna, frågan är om han orkar en start till så här tätt? Darren Flecher satt på bänken senast efter sjukdom, han hoppade dock in och lär starta nu. Gabriel Obertan är ett alternativ på kanten, dock tvivlar jag på att han startar i ett så viktigt skede i en bortamatch. Jag tror istället på samma taktik som senast, 4-3-3, med Rooney på ena kanten och Nani på andra istället för Giggs. Fletcher ersätter Gibson centralt. Samma backlinje som de senaste matcherna lär det bli, om inte Ferdinand har någon känning. Bänken känns lite osäker, många att välja på i de bakre leden och i anfallet, frågan är vilka som är tillgängliga efter sjukdomar och skador.

Troligt lag:
Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Fletcher, Carrick, Anderson
Nani, Berbatov, Rooney

Bänk: Kuszczak, Smalling, Brown, Gibson, Giggs, Hernandez, Owen

Matchen sänds på Viasat Fotboll / Sport HD och PL HD med start 13.45. Vem som dömer matchen är fortfarande oklart, dock så är Stuart Atwell, Chris Foy, Mark Halsey, Kevin Jones, Lee Mason (dömde dock senast, därför inte nu) och Howard Webb inte uppsatta för match på lördagen.