Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wigan Athletic – Manchester United

Efter en stundom dödstrist match mot Marseille i Frankrike i den första matchen av åttondelsfinalen i CL möter United i morgon Wigan på DW Stadium. Hemmalaget ligger en poäng under nedflyttningsstrecket och har mycket att spela för. Uniteds bortafacit har kritiserats hårt. Förvisso har laget bara förlorat en match, men endast vunnit tre.

Veckans match kan summeras enligt följande: hemmalaget ville inte anfalla och bortalaget kunde inte. Än en gång manifesterades den brist på kreativitet som återfinns hos Uniteds innermittfält. Varken Carrick, Fletcher eller Gibson har det några större offensiva kvalitéer även om de två förra är bättre fotbollsspelare än den tredje. Problemet är knappast nytt, men föder frustration bland många.

Matchen i morgon är av extra betydelse då United har ett antal tuffa matcher kvar i PL. Undertecknad tänker då främst på dubbelmötet med Chelsea, bortamatchen mot Arsenal och bortamatchen mot Liverpool. Säkerligen kommer United att förlora många poäng i dessa matcher, vilket understryker vikten av att ta tre i morgon. Särskilt då Arsenal i veckan slog Stoke med 1-0 och endast ligger en poäng efter (emellertid en match mer spelad). Kampen om ligatiteln kommer att bli jämn.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Lindegaard, Vidic, O’Shea, Brown, Rafael, Fabio, Evra, Smalling, Scholes, Gibson, Nani, Carrick, Fletcher, Bebe, Obertan, Giggs, Tunnicliffe, Rooney, Owen, Berbatov, Hernandez och King.

Till matchen saknas Park, Anderson, Valencia, Evans och Ferdinand. Troligen är Giggs och Owen i spelbart skick. Undertecknad tror att Sir Alex har matchen på tisdag mot Chelsea på Stamford Bridge i tankarna då han tar ut laget. En trolig startelva kan se ut enligt följande: Lindegaard, Rafael, Vidic, Smalling, Fabio, Obertan, Carrick, Fletcher, Scholes, Rooney och Berbatov. Evra och O´Shea spelade i onsdags och den förra har matchats hårt denna säsong. Därför kanske han vilas i morgon. På mittfältet kan det inträffa att Nani vilas, därmed kan Obertan till mångas glädje (ironi) får en sällsynt chans att göra överstegsfinter. Eller kanske stjärnskottet Bébe (£8 miljoner…) får chansen på kanten? Möjligen kan den störste av dem alla, eminensen och geniet Giggs, spela från start. Scholes har inte spelat mycket på sistone och lär spela från start i denna match. Några skiften i startuppställningen lär bortalaget emellertid bjuda på.

Wigan tar ut följande trupp till matchen: Al Habsi, G Caldwell, Stam, Lopez, S Caldwell, Diame, Gomez, McCarthy, Thomas, McArthur, Di Santo, McManaman, Moses, Redmond, Mustoe, Golobart, Watson, Sammon, Alcaraz, Boyce, Cleverley, Gohouri, Pollitt, Rodallega och Kirkland.

Hemmalaget har ett skralt hemmafacit med bara tre segrar. United brukar vinna mot Wigan på DW Stadium och förra säsongen slutade motsvarande möte 5-0 i Uniteds favör. Utlånade framtidslöftet Tom Cleverley är inte tillgänglig enligt en klausul i utlåningskontraktet lagen emellan. Försvararen Boyce har en lårskada och är tveksam till spel. McManaman är också tveksam till spel. Bäste målskytt denna säsong för Wigan är farlige Rodallega med sju ligamål.

Matchen sänds på TV10 och Viasat Premier League HD med start 16.00.

Res med oss till Manchester!