Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

21 man till USA

Manchester United meddelade idag en provisorisk 21-manna trupp som på måndag reser till USA för årets försäsongsturné. Ytterligare sex spelare kommer att ansluta till truppen under pågående turné.

Nyförvärvet Ashley Young är en del av truppen som reser på måndag, Phil Jones och David de Gea har emellertid fått förlängd semester efter att ha representerat England i sommarens U21-EM. I samband med att truppen till USA annonserades avslöjades också vilka tröjnummer de nya spelarna kommer att använda i United – målvakten De Gea får som väntat nummer 1 medan Phil Jones får nummer 4 och Ashley Young tar Paul Scholes gamla nummer 18.

Truppen som reser till USA ser, med reservation för skador under de avslutande träningarna i England, ut som följer:

Målvakter: Anders Lindegaard, Ben Amos, Sam Johnstone
Försvarare: Rafael da Silva, Fabio da Silva, Nemanja Vidic, Jonny Evans, Patrice Evra, Rio Ferdinand
Mittfältare: Michael Carrick, Nani, Anderson, Ryan Giggs, Park Ji-Sung, Gabriel Obertan
Anfallare: Mame Biram Diouf, Federico Macheda, Wayne Rooney, Michael Owen, Dimitar Berbatov, Ashley Young

Chris Smalling, Danny Welbeck, Tom Cleverley, David de Gea, Phil Jones och Javier Hernandez kommer att ansluta till truppen under pågående turné, de har fått förlängd semester p.g.a. diverse landslagsuppdrag. Antonio Valencia saknas helt då han för närvarande representerar Ecuador i Copa America, där är det oklart om han kommer att kunna spela mer då han har en lättare skada.

Noterbart är att Tomasz Kuszczak och Darron Gibson inte finns med i den annonserade truppen. Det borde med största sannolikhet betyda att de kommer att skriva på för nya klubbar inom kort. Även Darren Fletcher saknas i truppen, vilket är överraskande. Förhoppningsvis beror det inte på att han fortfarande har problem med den sjukdom som såg honom missa stora delar av säsongsavslutningen tidigare i år. Noterbart är också att Chicharito nu uppges ansluta till truppen under turnén medan det tidigare sagts att han skulle få ledigt under hela turnén.

Matcher under turnén:
14 juli, 02.00: New England
21 juli, 04.00: Seattle
23 juli, 23.00: Chicago
28 juli, 02.30: MLS All-Stars (spelas i New Jersey)
31 juli, 01.00: Barcelona (spelas i Washington)

Källa: Manutd.com