Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna vann med 2-0 i Morecambe

Manchester Uniteds reserver tog på måndagskvällen en ny försäsongsseger, denna gång genom att besegra Morecambe med 2-0. Uniteds mål gjordes av Danny Drinkwater och Jesse Lingard.

I United var Sam Johnstone tillbaka i laget efter ett korttidslån till Oldham. Han vaktade Uniteds mål i andra halvlek. Däremot saknades Paul Pogba och Darron Gibson, detta då de ska spela i tisdagens match mot Olympique Marseille. Det är alltjämt ont om detaljer om den matchen, men det mesta tyder på att United kommer att komma till spel med en blandning av a-lags- och reservlagsspelare.

Saknades i United gjorde även Ravel Morrison. Morrison har inte gjort någon matchen sedan den 12 juli. Inga detaljer är kända om varför han är borta men med tanke på hans förflutna är det rimligt att anta att han har hamnat i problem igen. David Gill har sagt att United kommer att ge Morrison sitt fulla stöd.

Nåväl, Morecambe-United var det ju det skulle handla om. Souleymane Mamam från Togo tog mycket överraskande plats i Uniteds startelva. Mamam tillhörde United för några år sedan men lämnade för Royal Antwerp efter en lång låneperiod. Detta betyder sannolikt absolut ingenting för framtiden.

Ja just det, Morecambe-United. Den första halvleken var jämn och tämligen händelselös. Mest notabelt där var att Kuszczak gjorde en utmärkt reflexräddning.

Morecambe låg på för ett ledningsmål i inledningen av andra halvlek men stolpen och en räddning på mållinjen höll Uniteds nolla intakt. Istället var det United som tog ledningen med dryga halvtimmen kvar att spela efter en soloprestation av Danny Drinkwater.

Kort därefter kunde Jesse Lingard skjuta 2-0 till United efter förarbete av John Cofie. Lingard står därmed på fem mål under försäsongen och är därmed Uniteds bästa målskytt. Matchen spelades sedan av.

Morecambe – Manchester United 0-2 (0-0)
Uniteds mål:
Drinkwater (58), Lingard (63)
Laguppställning: Kuszczak (Johnstone 46); Vermijl (Lonsdale 68), McGinty, Norwood, M.Keane, Fryers, Mamam (Lingard 53), Drinkwater, W Keane (Giverin 90), Petrucci (Cole 53), Cofie (Leao 84)

Källor: Manutd.com, United.no, The Guardian