Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Drömmål av Scholes

Paul Scholes fick det avsked vi önskade honom. Han öppnade själv målskyttet med ett magiskt mål redan efter nio minuter. Till slut vann United med 6-0 mot New York Cosmos.

United kom till start med en mycket stark startelva. De Gea började i mål. Rafael – som på dagens presskonferens uppgavs vara skadad – startade i backlinjen tillsammans med Vidic, Ferdinand och Evra. Young och Nani tog hand om kanterna medan Rooney och Berbatov startade på topp. På det centrala mittfältet tog Ryan Giggs platsen bredvid Paul Scholes – hög nostalgifaktor.

På läktaren var det tätt med legender. Ronny Johnsen, Roy Keane, Brian Kidd, Denis Law, Bryan Robson, Peter Schmeichel, Alex Stepney och Nobby Stiles var några av alla före detta Unitedspelare som tog plats på Old Traffords läktare.

På New York Cosmos bänk satt fotbollsdirektören Eric Cantona, också känd som Kungen. Även Pele är involverad i Cosmos organisation och han var också på plats på Old Trafford.

Första halvlek
Matchen fick precis den start vi hade önskat. United får en hörna efter åtta minuter. Ashley Young slår den kort till Patrice Evra som passar bakåt, till Paul Scholes. Han använder sin första touch för att lägga upp bollen någon meter framför sig. “Shoot,” vrålar publiken. Scholes tar några steg framåt och drar iväg ett mäktigt skott från 25 meter. Bollen flyger i en perfekt båge och landar i nät – högt invid stolpen, otagbart för målvakten. Tack och bock! Exakt det vi ville se. En drömstart med ett drömmål av Paul Scholes.

Jag vill bara säga ‘tack’ till alla. Målet var trevligt. Det är det jag säger om att det handlar om minnen. Jag hoppas bara att jag har gett fansen några hyfsade minnen. Det var ett riktigt snyggt mål och jag var nöjd med det.

Paul Scholes efter matchen

Med det målet har vi fått det vi ville. Resten av matchen är en formalitet. Scholes briljerar förstås med ett antal vackra passningar. United är mycket bättre än motståndaren, som har Scholes gamla lagkamrater Nicky Butt och Dwight Yorke i startelvan.

United gör 2-0 efter en halvtimme sedan Young blivit fälld i straffområdet. Alla vill att Scholes ska ta hand om straffen, han vägrar. Istället får Wayne Rooney kliva fram och han gör det med bravur – med ett stenhårt skott drar han in bollen via ribbans underkant.

Scholes får ett friläge några minuter senare men en försvarare som inte har läst manus stoppar honom med en vass brytning.

Det står 2-0 till United i halvtid.

Andra halvlek
Inför andra halvlek byter United ut hela försvarsuppställningen – Lindegaard tar plats i mål, Smalling spelar – igen – högerback, Jones och Evans mittbackar och Fabio vänsterback. Dessutom kommer Welbeck och Anderson in för Berbatov och Giggs.

Anderson gör 3-0 efter ett mycket snyggt anfall. Anderson får bollen centralt och väggspelar med Welbeck för att sedan avsluta med en behärskad bredsida på nästa tillslag, bollen går in lågt precis vid stolpen. Är det Anderson som ska ge oss mål från mittfältet?

Uniteds fjärde mål görs av Danny Welbeck – en misslyckad rensning landar framför honom mitt i straffområdet och han avslutar säkert med en bredsida på sitt första tillslag.

Diouf, Macheda och Cleverley ersätter Nani, Rooney och Young. Sedan kommer Gary Neville in för Cosmos. Neville i motståndarlagets tröja på Old Trafford? Det känns bara fel, fel, fel. Och det känns ännu mer fel då vi aldrig får någon duell mellan Neville och Scholes.

Diouf skjuter 5-0 efter ett fint samarbete mellan Cleverley och Welbeck där Welbecks passning ställer Diouf i fri position till höger i straffområdet. Avslutet är behärskat.

Några minuter senare gör Diouf mål igen. Igen friställs han till höger i straffområdet, den här gången efter en utmärkt passning av Anderson. Avslutet är bra.

Och med det tackar Paul Scholes för sig. Han lämnar planen utan att göra några stora gester, förstås, och ger plats åt Paul Pogba. För Pogba är det första chansen i Uniteds a-lag och bytet är talande. United avslutar matchen med ett mycket ungt lag – Jonny Evans, 23 år, är Uniteds äldsta utespelare.

I slutet av matchen springer Uniteds ungdomar nästan i cirklar runt motståndarna. Man saknar dock den rätta skärpan och matchen slutar 6-0.

Paul Scholes tackar publiken och gör sedan ett sista ärevarv. En epok är över.

Sammanfattning
Den här matchen handlade om Paul Scholes och med det tidiga drömmålet blev det en perfekt testimonial.

Annars? Motståndet är dåligt, United går på halvfart och kunde ändå med bättre skärpa i avslutningarna gjort dubbelt så många mål. Anderson är bra, Welbeck är bra – även om han står för en hårresande miss.

Manchester United – New York Cosmos 6-0 (2-0)
Uniteds mål:
PAUL SCHOLES (9), Rooney (28 straff), Anderson (50), Welbeck (69), Diouf (69, 74)
Laguppställning: De Gea (Lindegaard 45); Rafael (Evans 45), Ferdinand (Smalling 45), Vidic (Jones 45), Evra (Fabio 45); Nani (Cleverley 62), Scholes (Pogba 74), Giggs (Anderson 45), Young (Diouf 62); Berbatov (Welbeck 45), Rooney (Macheda 62)

Tack Paul Scholes, det har varit ett privilegium.