Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

RED-tops krönika: Nu händer det mycket!

Vilket underbart Tv-program vi fick se innan kommunmästerskapen startade på Wembley (LooKing for Manchester whith Eric Cantona). När kungen visade runt i Manchester och gjorde hembesök hos både Röda och blåa fans. Och medverkade i programmet gjorde också Pete Boyle som gjort många kampsånger bl.a. Eric the King … the King …the King..och många av dagens kampsånger. Så var det så dags och bänka sig i TV-soffan för säsongens första riktiga match mot dom blåa från Manchester och man kan väl säga att första halvlek visade våra mannar ett mycket positivt spel med ett tillslag och bra rörelse så stod det 0-2 på anslagstavlan. Men i andra halvlek valde SIR Alex Fergusson att byta in några hungriga unga spelare och det gav resultat, när det hela var över pokal och medaljer skulle delas ut så var det våra Röda mannar som stod som segrare med 3-2. Och visst smakar det bara mera för man minns trots att det gått 3 månader sen vi stod på Old Trafford och sjöng “stand up for the champions” och det för 19 gången…….

Tänk vilken stolt pappa och dotter . När dotterns 14-års lag blev lottade i samband ned Norway Cup att få vara bollflickor i matchen Vålerengen- Liverpool, ville hon inte ställa upp på detta för hämta bollar som flyger utanför planen, då vägrade hon. Så här kan det gå om far och dotter har ett stort United hjärta av stål och det gläder nog mångas hjärtan.

Nu är också seriestarten avklarad med en svår bortamatch mot West Bromwich och ett gott resultat. Det började mycket bra med 1-0 redan efter 13 minuter men efter målet började spelet hacka lite och West Brom kunde kvittera innan första halvlek var över. Andra halvlek forsatte med problem när både Vidic och Ferdinand fick utgå pga. skador. Men jag tycker inte vi skall oroa oss då Evans och Jones visade att de ersätter på ett mycket bra sätt. Nyförvärvet Young såg till att vi fick med oss 3 poäng hem till Manchester. Och uppstarten på säsongen ser inte ut att bli sämre än förra säsongen och det luktar guld i min United näsa.

Ser att det finns 5 svenska spelare i ligan men ingen i United, nu ka man ju undra hur många decennier det ska tills vi får se en svensk igen i United ?

Supporterträff i Göteborg låter väl trevligt för mina öron har hört att det i början på september är det dags igen. Börjar med 5-kamp på Liseberg, där har jag ännu inte rosat marknaden någon gång. Men vad var det han sa ” det är inte alltid viktigt att segra – utan att deltaga och vara positiv till sina United vänner”: En paint på Tyrolen och sedan vidare till puben Plain Kitchen för att avnjuta matchen Man United-Bolton och några fler paint låter inte helt fel…

// Red-Top