Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Arsenal

Ett starkt hemmalag och ett decimerat bortalag möts i en intressant match på Old Trafford på söndagskvällen. Har Arsenal vad som krävs att sänka United, eller ångar den röda maskinen på som vanligt?

Manchester United
Tottenham kördes över tämligen enkelt i andra halvlek senast, och nu ställs vi mot ett annat topplag i form av Gunners. Gästerna har dock förlorat sina två största stjärnor i Fabregas och Nasri, medan laget även saknar bl a Gervinho och Song. Vidic och Rafael missar med säkerhet matchen, medan Rio Ferdinand möjligtvis kan ingå i truppen. Sammanfattningsvis ser skadeläget ljust ut, inte minst nu när Darren Fletcher är på väg tillbaka och kan finnas med mot Arsenal.

Ferguson ställs återigen inför en krävande utmaning – när han skall välja startelva mot Gunners. De unga spelarna har verkligen tagit chansen, med Jones, Cleverley och Welbeck i spetsen. Hur blir det idag? De Gea blir allt bättre och förväntas vakta målet, medan Smalling och Evra behåller sina ytterbackspositioner. Centralt hoppas jag att Jones finns kvar, tillsammans med Evans eller Rio, detta beror givetvis på hur han återhämtat sig från skadan. På mittfältet kan det blir rotation efter två matcher, å andra sidan har både Anderson och Cleverley spelat bra, speciellt senast mot Spurs. På ytterplatserna är Park ett intressant alternativ, men väljer Sir Alex att spela ”fegt” och kasta in koreanen från start, eller kör han mer offensivt med Young och Nani?

På topp lär Rooney starta tillsammans med Welbeck, som var lysande i andra halvlek mot Spurs, trots det faktum att Chicharito är tillbaka.

Håll ögonen på: Om Nani/Young är på spelhumör kan ytterspelet bli väldigt produktivt. Carl Jenkinson är halvfinne, men personligen tycker jag att han har en bit kvar tills han kan spela på den högsta nivån.

Möjlig startelva: De Gea; Smalling, Jones, Evans, Evra; Nani, Anderson, Cleverley, Young; Rooney, Welbeck

Arsenal
Wenger har tappat både Nasri och Fabregas och ersatt dem med – ingen alls. Gervinho är visserligen ett nytt och intressant namn, men det är uppenbart att laget behöver ett par kvalitativa spelare som rycker upp nivån. Nyförvärvet saknas, liksom viktiga Wilshere och Song. Flera spelare lär få chansen, en del på mindre bekanta positioner. Det ser svårt ut redan innan matchen har börjat, men faktum är att vi inte har råd att underskatta Wengers mannar. Kvalitetsmässigt har laget tappet dess mest tongivande spelare, men för övrigt hotar man med Van persie, Rosicky, Arshavin och Walcott.

Håll ögonen på: Verminator. Lagets defensiva själ och mittbacksklippa. Måste göra en toppmatch för att Gunners skall ha en chans på Old Trafford.

Möjlig startelva: Szczesny; Jenkinson, Vermaelen, Djourou, Sagna; Lansbury, Ramsey, Walcott, Rosicky, Arshavin; Van persie

Tips: 3-1. På hemmaplan är United alltid starka medan Arsenal saknar flera viktiga spelare på söndag vilket säkerligen blir synligt. Rooney, Young och Chicharito gör hemmalagets mål.