Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter: United – Arsenal

United utklassade Arsenal på Old Trafford och det var förstås nöjda Unitedprofiler som talade med media efter matchen. Det enda smolket i glädjebägaren efter den osannolika 8-2-segern var skadan på Danny Welbeck.

Sir Alex Ferguson
”Det är ovanligt för du förväntar dig inte det. Vi har gjort sex mål på dem två gånger förr så kanske är det så att när vi träffar formen på det sättet får någon lida. Idag var det Arsenal som oturligt fick lida. Vi har haft ett par stora resultat mot dem förr men när du ser Arsenals lag sådär så förväntar vi oss att göra mål. Jag kände att alla deras kvaliteter låg i de offensiva positionerna och de hotade oss emellanåt. De kunde ha gjort mer än två mål.

”Det var en rolig match, ett konstigt resultat men vi kan bara göra vårt jobb och jag tycker att spelarna höll det professionellt på det sättet och gjorde sitt bästa. Vi visar fantastisk energi för tillfället och en enorm njutning i vårt spel och det är viktigt.

”[Rooney var] fantastisk. Han trivs i sin roll som ledare i offensiven. Welbeck är ung, Hernandez är ung, Ashley Young har precis kommit hit och Wayne drivs av ansvaret och jag tycker att det är viktigt.

”[Young gjorde] otroliga mål, fantastiskt. Han har kommit in väldigt bra med bra förståelse för spelet, utmärkt energi och vacker balans. Han har alla tillgångar för att bli en riktig toppspelare.

”Givetvis [känner jag sympati för Arsene Wenger] för han är en fantastisk fotbollsman. Han har gjort ett otroligt jobb för Arsenal i 15 år. Han har gett dem en fotbollskvalitet som de aldrig har upplevt. Han har tagit några framstående spelare till sin klubb och han förtjänar respekt för det, framför allt från mig själv.”

Wayne Rooney
”Det är synd [att Welbeck blev skadad]. Han har spelat riktigt bra och gjorde ännu ett mål. Jag är säker på att han hade varit med i Englands trupp så det är riktigt synd. Förhoppningsvis kommer han tillbaka snart. När han gör det kommer han att göra mål. Han kommer att bli en mycket viktig spelare för oss den här säsongen.

”[Frisparkarna] är något vi har tränat på – jag, Youngy och Nani på träning de senaste veckorna. Jag hade otur mot Tottenham och fick två som gick in mot Arsenal tack och lov. Nani och Youngy är också bra frisparksskyttar så det är något jag måste fortsätta jobba på.”

Ashley Young
”Vi gjorde vårt jobb från första minuten hela vägen till den sista. Vi var fantastiska idag. Vi mötte ett Arsenallag som inte var så bra på dagen och vi straffade dem. Du ser sättet som vi anfaller på med snabbhet och vi försöker alltid skapa chanser. […] Det var en fantastisk laginsats och förhoppningsvis kan vi fortsätta den form vi har visat hittills och ta med den genom hela säsongen.

”[De Gea gjorde] en fantastisk räddning [på Van Persies straff]. Vi har sett det på träning hur bra han är och han visade det igen. Straffräddningen var fantastisk och genom hela matchen gjorde han det utmärkt.”

Arsene Wenger
”Du tänker inte [att det är din värsta förlust] efter en match som den här. Det är otroligt smärtsamt men du jämför inte din smärta. Du har smärta och det är det. Jag kände att det var under väldigt speciella förhållanden. Vi har spelat tre matcher i Premier League och två i Champions League. Nu är inte tid att balansera hela säsongen.

”Givetvis gör det ont, det är förnedrande. Men i andra halvlek kunde du se att vi inte hade återhämtat oss fysiskt från i onsdags kväll. Vi var kort om folk på en del positioner, det är en sak som är säkert. De har klass och de straffade oss. Det var 3-1 i halvtid och jag tycker att det var hårt mot oss. Vi missade en straff, vi hade en chans att reducera till 3-2. Vi försökte desperat att komma tillbaka men vi öppnade oss och blev straffade. Deras avslut var fantastiska idag.”

Övrigt
* Wayne Rooney har nu gjort 152 mål för Manchester United. Rooney passerade därmed både Paul Scholes och Ruud van Nistelrooy (båda 150) i statistiken och är nu Uniteds nionde bästa målskytt i historien. Han är nu bara 27 mål efter George Best och Dennis Viollet som delar fjärdeplatsen och Rooney har alltså en realistisk chans att klättra ytterligare fem platser under säsongen.
* Ferguson talade igår med BBC för första gången på sju år och berättade då att han räknar med att Danny Welbeck kommer att bli borta fyra-fem veckor efter att ha drabbats av en lårmuskelskada under matchen.

Källor: Manutd.com, Arsenal.com, BBC.co.uk