Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Chelsea

Mästarna United tar emot Chelsea på söndag i den femte omgången av Premier League. United fick med sig en poäng ifrån mötet med Benfica under veckan, medan Chelsea tog hem tre poäng mot Leverkusen.
Det ”unga” laget mot det ”gamla”. Den gamle tränaren mot den unga, vilka vinner kampen?

Efter fyra spelade matcher i Premier League så finns det nog ingen som har missat den fantastiska start United har haft. Hela 18-3 i målskillnad, och då har man ändå mött lag som Tottenham och Arsenal. Det hör dock inte till vanligheterna att United brukar starta en säsong såhär övertygande, men låt oss hoppas att det bara håller i sig hela vägen fram.

Chelsea med sin nya tränare Villas-Boas har även de fått en helt okej start. Kanske inte lika övertygande som förra säsongen, men Villas-Boas lag har vunnit alla matcher den här säsongen förutom premiären mot Stoke som slutade oavgjort.

Två obesegrade lag som möter varandra alltså, varav inget lag riktigt har fått sitt första riktiga ”test” för säsongen. Upp till bevis för det ”nya-unga” Manchester United att hålla samma goda nivå de gjort hittills, mot ett taktiskt och rutinerat lag som Chelsea.
Både Sir Alex och AVB valde att vila flera viktiga spelare till matchen nu på söndag under sina respektive Champions League-matcher. Bara en sådan sak visar hur viktig den här matchen är.

Fem senaste matcherna lagen emellan på OT har slutat på följande vis
Premier League 10/11 Man United – Chelsea 2-1
UEFA Champions League 10-11 Man United – Chelsea 2-1
Premier League 09/10 Man United – Chelsea 1-2
Premier League 08/09 Man United – Chelsea 3-0
Premier League 07/08 Man United – Chelsea 2-0

Manchester United
Uttagen trupp: De Gea, Lindegaard; Evans, Evra, Fabio, Jones, Smalling, Ferdinand, Anderson, Carrick, Fletcher, Giggs, Nani, Park, Valencia, Young; Berbatov, Hernandez, Owen, Rooney.

Sir Alex valde att vila de “unga” killarna i matchen mot Benfica då han eftersökte rutin och erfarenhet för att hålla emot Benficas spel och hemmatryck. Jag personligen blev imponerad av det sätt Benfica genomförde matchen då de visade prov på god vilja och ett fint spel med många intressanta spelare. Ferguson var ganska angelägen med att få med sig en poäng hem till Manchester och det var ganska tydligt i spelet att man hade respekt för Benfica. Extra kul var det också att se våran danske andremålvakt Lindegaard komma in och briljera med flertalet fina räddningar och bra fotarbete.

Känns bra att truppen består av två väldigt duktiga målvakter och Lindegaard kan nog förvänta sig mer speltid redan mot Leeds på tisdag igen. För övrigt så saknas fortfarande kapten Vidic, Rafael, Welbeck och Cleverley pga sina respektive skador. På söndag måste Rooneys magiska form hålla i sig om United ska vinna och jag räknar med att Chicharito startar bredvid honom på topp. Dock är det inte lika klart om vem som ska ta Cleverleys plats, jag hoppas på Giggs, eftersom varken Fletch eller Carrick imponerade i matchen mot Benfica.

Chelsea
Uttagen trupp: Cech, Ivanovic, Bosingwa, Ferreira, Terry, Luiz, Alex, Cole, Mikel, Romeu, McEachran, Ramires, Lampard, Meireles, Mata, Malouda, Torres, Anelka, Sturridge, Kalou, Lukaku, Hilario, Turnbull.

André Villas-Boas är en man som har väldigt mycket press på sina axlar. Hittills har han hanterat den pressen bra, men på söndag får vi veta hur hans Chelsea står upp mot kanske Europas formstarkaste lag för tillfället. I media har det pratats väldigt mycket om att Chelsea är för ”gamla” för att kunna vinna Premier League, bland annat har Uniteds a-lagstränare, René Meulensteen påpekat detta till engelsk media.

Rent generellt så känner jag att ett lag behöver en mix av ungdom och en äldre stomme. Terry, Drogba och Lampard är fortfarande viktiga pjäser för Chelsea även om den sistnämnde är på väg ner i sin karriär. Räkna med ett taggat Chelsea som kommer på besök där de äldre ”gubbarna” säkerligen vill visa ett och annat för Meulensteen och media. Drogba missar matchen pga att han inte återhämtat sig än från sin otäcka huvudskada.

Möjliga startelvor:
Manchester United (4-4-2): De Gea; Jones-Rio-Smalling-Evra; Nani-Anderson-Giggs-Young; Rooney-Chicharito
Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa-Terry-Luiz-Cole; Ramires-Lampard-Meireles; Malouda-Torres-Mata

Intressanta notiser inför mötet…

  • United har 35 raka matcher på Old trafford utan förlust(!)
  • Senast United förlorade hemma (2010-04-03) var mot just Chelsea med 1-2
  • Juan Mata hoppas få möta sin barndomsidol Ryan Giggs under matchen
  • Chicharito har gjort mål på Chelsea varje gång han mött dem på Old Trafford(2 matcher, 2 mål)
  • Sir Alex Ferguson och André Villas-Boas ställs mot varandra för första gången

Vad: Omgång 5 i Premier League
Var: Old Trafford, Manchester
När: Söndag, 17.00
TV: Viasat fotboll (HD) samt Viasat Premier League HD
Tips: 2-1 (Chicharito, Young och Mata)

/AREF AZMI