Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Veckan som kommer

Vi går i väntans tider. Och då syftar jag på den förlösande segern mot Liverpool som komma skall. Före landslags-jippo-veckan som vi är mitt uppe i, så avslutade vi med att vinna mot Norwich med 2-0 i en tråkig tillställning där vi inte nådde upp till full potential. Innan dess spelade vi 3-3 mot Basel, även det på Old Trafford.

På lördag väntar en riktig utmaning i form av Liverpool Football Club på Anfield Road. Våra grannar vann senast mot Everton i ett, som vanligt, hett Liverpool-derby. En perfekt uppvärmning för Dalglish mannar. Och vi får inte glömma en viktig detalj – detta är fortfarande säsongens viktigaste match för Liverpool-fansen och spelarna.

Våra viktigaste matcher för säsongen är mot Chelsea och Manchester City, tycker jag personligen. Och däri ligger en viktig aspekt, vi spelar mot City en dryg vecka efter Liverpool-matchen. Däremellan spelar vi borta mot Otelul Galati i Rumänien. Det är tre matcher som är hyperviktiga för att få lite arbetsro inför senhösten och vintern.

Vinst mot Liverpool och oavgjort mot Man City skulle jag vara nöjd med. Matchen mot rumänerna, som jag absolut inte kan någonting om, måste resultera i tre poäng. Vi får inte slarva för mycket i vår på förhand lätta grupp i Champions League.

För att lyckas i derbyt mot Liverpool måste vi lyfta fram hatkänslorna som Gary Neville är en mästare på att visa. Samtidigt som vi borde ta fram det klapp-klapp spel som vi inledde säsongen med. Om vi kan kombinera de två insatsfaktorerna så tror jag att outputen blir tre friska pinnar i jakten på ligaguldet. Detta skulle vara en härlig språngbräda inför matchen mot City.

Jag skulle vilja se publikfavoriten Phil Jones på mittfältet på lördag. Även om jag sällar mig till den skaran som hyllat Jones oavbrutet så går det inte att blunda för att han har gjort en del tjurrusningar framåt som blivit eller framförallt kunnat bli livsfarliga kontringar för våra motståndare. Jag har sagt det innan och säger det igen – hiva upp honom på mittfältet! Det lär bli svårt just nu pga. våra problem i backlinjen där Jones lär behövas, men jag ser det absolut som en möjlighet i framtiden.

Mina engelska kollegor (nåja) i tabloidpressen gottar sig i Rooneys hjärnsläpp i helgen men jag lägger hellre vikt vid att det är kul att se Youngs fortsatta framfart i landslaget. I övrigt intresserar inte kval-fotbollen mig speciellt.

Det roligaste som hänt i veckan i övrigt är att Tom Cleverley, en annan publikfavorit, skrivit på ett 4-års kontrakt för klubben. Det är väldigt roligt att se ännu en kille som klättrat genom klubbens hierarki för att till slut cementera en plats i A-laget.

För att summera så står vi inför en väldigt viktigt vecka med Liverpool-matchen som startskottet på en, vad jag tror kan bli, kavalkad av trepoängare. Nu håller vi tummarna för att våra spelare som är iväg på diverse landslags-samlingar med blandad seriositet kommer hem utan skador.

Liverpool – bring it on!