Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Tankar efter Liverpool-matchen

Ja, vad ska man säga? United kom till match med en imponerande laguttagning. Imponerande i den bemärkelsen att den var omöjlig att tippa på förhand. Som vanligt överraskade allas vår favorit-skotte genom att bänka flera av våra mest tongivande spelare. Var det rätt, med facit i hand, att spela Welbeck istället för Rooney på topp? Nani? Det vete tusan om det var rätt. Det är farligt att gå in i en match med en alltför defensiv uppställning precis som det är riskabelt att spela för offensivt. Jag köper resonemanget med att Wazza haft en omtumlande vecka och kanske inte var i perfekt psykisk form. Men jag skulle hellre ha sett ärtan Hernandez ensam på topp än Danny Welbeck.

Får passa på att säga att det är trevligt att Ferguson läser mina krönikor. För precis som jag tjatat om så fick Jones chansen på mittfältet mot Pool. Han själv säger att han var överraskad men ”…if the gaffer says I’m playing there, there’s no arguments”. Tycker dock att Jones inte riktigt kom in i matchen men för vilken mittfältsräv som helst så är det en svår match att spela. Ändå blixtrade Jones till stundtals och jag vidhåller att han borde få mer speltid på mittfältet.

Om laguttagningen var annorlunda så var det ingenting i jämförelse med vad bänken var. Jag har aldrig sett maken till mäktig avbytarbänk. Lindegaard, Carrick, Anderson, Rooney, Hernandez, Valencia samt Nani. Det är fan inga dussin-spelare! Och detta är i en match mot ärkerivalen, snacka om bredd och kvalité i truppen.

Matchen i sig var en ingen topp insats av något av lagen. Jag hade förväntat mig mer av båda sidor men främst var jag lite tagen av Liverpools återhållsamhet. Alla förutsättningarna fanns där för dem – strålande väder, Gerrard tillbaka, fint hemmafacit mot United, vinst senast mot Everton, fullsatta läktare, ingen Rooney – men ändå så gick de inte för fullt från start. Det dröjde egentligen fram tills 1-0-målet innan något av lagen vaknade till liv, även om Rooney och Nani var på väg in redan innan målet.

Målet, ja. Precis som Sir Alex var inne på i eftermatch-intervjun så får man inte bete sig som Giggsy gjorde. Och framförallt inte om man har all den rutin och erfarenhet som han har. Pinsamt. Den stora motsatsen till Giggs blunder var Patrice Evra. Vår franske lagkapten för dagen, gjorde sig om möjligt än mer populär genom att kyssa klubbmärket framför The Kop. Magiskt!

Men det löste sig till slut. Allt tack vare vår alldeles egna lilla mexikanska ärta. Han har ett målsinne som är utöver det vanliga och det går inte att inte dra paralleller till den gamle super-suben Solskjaer. För tillfället är Chicharitos målsnitt per inhopp 2,3 gånger bättre än norrmannen, undertecknads landsman.

1-1 mot Liverpool känns inte bra i magen. Man vill alltid vinna mot Liverpool oavsett hur formen är eller hur säsongen går. Men samtidigt så tror jag att det var ett resultat som Ferguson, likaså Daglish, var nöjd med. Hursomhelst så går det inte att undvika frågan: var det rätt att bänka Rooney? Även en tankspridd Rooney hade skapat problem för Skrtel & Co.

Samtidigt som alla räknar ner för mötet mot City nästa helg så skall vi vända formkurvan i Champions League. Ferguson medgav att CL-säsongen inte börjat som förväntat men var säker på sin sak, det inte är tid för panik, än. Dubbla vinster mot Galati är ett krav. Det skall bli mycket intressant att se hur vi formerar laget nere i Bukarest.

Res med oss till Manchester!