Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter: Aldershot – United

United vann tämligen enkelt mot Aldershot i ligacupen. Sir Alex Ferguson var förstås nöjd men hade gärna gett fler unga spelare chansen. Vi får också Michael Owens, Ben Amos och Warren Joyces tankar om matchen.

Sir Alex Ferguson
Uniteds manager var nöjd efter med Uniteds insats. Ferguson hade gärna gett fler unga spelare chansen men det var nödvändigt att ge speltid till mer etablerade spelare.

“De är alltid på mig [om speltid]. Det är svårt att välja laget då vi har en fantastisk trupp med så många bra spelare. De behövde matcher ikväll, de har inte fått så många chanser i a-laget eftersom lagets nivå har betytt att jag inte har behövt göra många förändringar.

“Om du tittar på ikväll så hade vi elva fräscha spelare från i söndags och det säger hur stark truppen är. Eftersom den är så start kunde inte de unga spelarna få plats i laget. Paul Pogba, Ravel Morrison och Larnell Cole, jag hade velat spela dem alla men de som verkligen behövde en match var tvungna att spela.”

Ferguson pekade på att Michael Owen alltid gör mål, tyckte att Dimitar Berbatov var fantastisk och var glad att Tom Cleverley var tillbaka i spel. Han tyckte också att det var viktigt att Nemanja Vidic fick speltid. Han berömde – som brukligt är – motståndaren Aldershot och var nöjd med Uniteds insats.

“Aldershot kämpade riktigt hårt och måste få en hel del beröm eftersom de aldrig slutade springa eller pressa bollen. De gjorde en bra match men vi visade vår kvalitet emellanåt och vi kunde ha gjort några mål till i slutet av matchen när de tröttnade.

“Jag är nöjd. Det viktigaste är att vinna matchen i cuper och vi är i nästa omgång nu. Jag tycker att vi visade professionalism, disciplin och följdriktighet i vårt passningsspel. Det är en bra vana att ha i den här typen av matcher och spelarna tyckte att det var kul.”

Antonio Valencia gjorde ett snyggt mål men Ferguson tycker inte att Valencia är i toppform än, något han menar att Valencia håller med om.

“Jag pratade med Antonio igår. Han själv säger att han behöver matcher. Han var borta en lång tid och har kommit tillbaka men behöver troligen några matcher till. Ikväll var ytterligare en.”

Michael Owen
Owen gjorde som vanligt mål i ligacupen och talade om känslorna efter helgens förnedring mot city.

“Det var lite press efter resultatet mot city. Även om ingen [i dagens lag] spelade från start i helgen så hade vi fortfarande Manchester Uniteds rykte att hålla efter på så många sätt. Oavsett vilket lag vi ställde upp med ikväll så ville vi studsa tillbaka och tack och lov fick vi segern.

“Som du kan tänka dig egentligen, de vanliga skratten och skämten på träningen tystnade lite efter i söndags och det gjorde oss fokuserade. Ibland behöver du en käftsmäll för att resa dig och börja om igen och koncentrera dig på grunderna. Det var en riktig käftsmäll och vi var ivriga att studsa tillbaka.

“Vi gjorde en del bra grejer i första halvlek. Det var ganska likt matchen mot Leeds då vi igen tog ledningen med 3-0 och sedan slappnade av lite. Det var lite jämnare i andra halvlek och, till deras förtjänst, Aldershot lät aldrig deras huvuden sänkas. Vi är tacksamma att vi är vidare till nästa omgång av [ligacupen]. Ge oss Everton [i ligan] nu.”

Ben Amos
Uniteds målvakt för kvällen fick göra en bra räddning på slutet och var nöjd att få visa upp sig. Han talade om vikten av att, som målvakt, vara koncentrerad även när det inte är så mycket att göra och pekade också på att det gäller att inte underskatta motståndare som på pappret är betydligt sämre.

“Givetvis var det skönt att göra räddningen på slutet, att få visa vad jag kan. Men jag hade inte så mycket att göra – bara att fördela bollen och städa upp lite. Det är en av de stora sakerna med att vara målvakt för Manchester United – du kan vara sysslolös hela matchen och sen, när den enda saken du behöver göra kommer, så måste du göra det bra och hålla [bollen utanför målet]. Det är mitt jobb, att hålla nollan, och jag tror att alla är nöjda.

“Vårt mål var att kontrollera matchen och bestämma tempot som vi gjorde på Elland Road. Om du ger hemmalaget bara lite utrymme, speciellt på en tight stadion som den här, så får de publiken med sig och mot oss. Om du inte är laddad kan de här matcherna gå horribelt fel. Koncentration är avgörande och du behöver vara hänsynslös i straffområdet och ta vara på chanserna. Vi ville avgöra matchen tidigt och vi gjorde det med några snygga mål.”

Warren Joyce
Uniteds reservlagstränare hade några fina ord att säga om debutanten Michael Keane och passade samtidigt på att berömma Larnell Cole.

“Michael [Keane] har haft en riktigt bra säsong. Jag kan inte minnas att han har gjort en dålig träning och absolut inte en dålig match. Han är en följsam grabb som jobbar mycket hårt. Larnell Cole är en annan som jag inte kan minnas har haft en dålig session. Han och Michael är väldigt konsekventa.”

Övrigt
* Michael Keane gjorde Uniteddebut. Hans tvillingbror Will satt på bänken för första gången. Även Marnick Vermijl satt på bänken för första gången.
* United är nu klara för kvartsfinal. Vilka man får möta där bestäms på lördag.
* Jonny Evans har nu avtjänat sin avstängning efter utvisningen mot city.

Källa: Manutd.com