Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Owen borta i sex veckor

Michael Owen förväntas vara ute ur spel åtminstone till jul. Han åkte på en ljumskskada i 2-0 segern mot Otelul Galati och den är värre än väntat.

10 minuter varade matchen mot rumänerna för Owen, som sträckte sin vänstra ljumske i en löpning vid uppbyggnaden av Uniteds första mål. Han försökte nå Phil Jones inlägg, missade bollen men drog på sig markering så att Antonio Valencia omarkerad kunde stöta in bollen vid den bortre stolpen. Sir Alex Ferguson sa efter matchen att Owen skapade målet.

Skadan oväntat allvarlig
Sir Alex var då hoppfull och trodde inte att skadan skulle visa sig vara särskilt allvarlig. Men nu har en talesperson från klubben meddelat att Owen blir borta ungefär sex veckor. En tung smäll för spelaren som slitit med dålig speltid och skador under en lång tid, men nu började visa ganska god form.

Enligt prognosen kan den skadeförföljda anfallaren vara tillbaka först till Boxing Day när United tar emot Wigan Athletic på Old Trafford. Enligt matchkalendern är Blackburn Rovers planerade för Nyårsafton medan Newcastle väntar i den första matchen år 2012, den 4 januari.