Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Benfica

Imorgon besöker Benfica Manchester och Old Trafford med en dröm att plocka poäng från The Red Devils. Det är näst sista omgången i Champions League och de återstående matcherna är viktiga för de tre lagen i topp, United, Benfica och Basel, som alla har chans att gå vidare från grupp C.

Tabellen i skrivande stund ser ut som följande (lag, matcher, poäng samt målskillnad):
Man Utd…4, 8, +4
Benfica…..4, 8, +3
FC Basel…4, 5, -1
O. Galati…4, 0, -6

Om ett av de tre topplagen vinner sina två återstående matcher är laget automatiskt kvalificerat för slutspelet.

Uniteds läge i diverse scenarion är:

Vinst mot Benfica samt Basel i sista omgången garanterar slutspelsplats.
Vinst mot Benfica men oavgjort mot Basel garanterar även det slutspelsplats, då Basel inte kan gå om laget.
Vinst mot Benfica men förlust mot Basel innebär att alla tre topplag kan hamna på 11 poäng, om Basel vinner sina två och Benfica vinner mot O. Galati i sista, och målskillnad kommer vara avgörande.
Förlust mot Benfica men vinst mot Basel betyder att Basel inte kan gå om United och Benfica oavsett vilket resultat de får i Galati-matchen.
Förlust mot Benfica men oavgjort mot Basel går United vidare om Basel inte vinner mot Galati. Vid Baselvinst mot Galati kommer målskillnad avgöra vem som tar andraplatsen.
Förlust mot både Benfica och Basel betyder att Basel tar andraplatsen från United, pga regeln om inbördes möten, oavsett resultat i Galati-matchen.

Lagrapport United

Har vunnit sina fem senaste matcher (och även hållit nollan i dessa), efter mardrömsmatchen mot City, men har bjudit på medelmåttigt spel mot de mindre lagen. Hemma på Old Trafford så är laget ändå alltid starka och jag ser ingen anledning varför United skulle ge bort någon poäng till Benfica.
Skadade i laget är Owen och Cleverley medan Young, Welbeck och Smalling har börjat träna igen efter skador. Rooney tränade inte med laget idag, men förväntas vara med i truppen imorgon.
Vidic är avstängd i matchen efter att ha fått rött kort i föregående match mot O. Galati.

Lagrapport Benfica

Benfica har spelat stabilt i årets upplaga av Champions League. Till morgondagens match har man dock tre rätt viktiga spelare borta i Perez, Saviola och Matic. Javi Garcia har däremot återhämtat sig från sin skada och kommer troligen vara med i portugisernas trupp.