Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Newcastle United

United tar emot tabellfyran och säsongens överraskningslag Newcastle, utan Anderson som avskrivits från spel till februari men med Wayne Rooney tillbaka efter skada.

Tillbaka till ligalunken efter en europeisk afton i tisdags som bjöd på underhållande fotboll men ett sämre resultat. Möte med Newcastle som inte många förutom Alan Pardew inför säsongen väntat sig skulle vara placerat så högt som topp fyra. Eller frågan är om inte han får nypa sig lite i armen.

Det skiljer bara fyra poäng mellan lagen på andra respektive fjärde plats i tabellen, där United nästan måste vinna för att inte tappa ytterligare mark mot City, som fortfarande seglar fram fem poäng före.

Manchester United
Som vanligt har United drabbats av nya skadesmällar. Smaka på det här: Anderson blir borta till februari. Knäskadan är åt helvete och han har skickats till en specialist i Portugal.

Men lyckligtvis har vattenbäraren Michael Carrick äntligen hittat formen – så egentligen behövs bara Chicharito för att vi ska vinna med 1-0 och ta tre poäng. Nemanja Vidic är tillbaka efter avstängningen mot Benfica och både Chris Smalling och Rafael da Silva förstärker försvaret.

Wayne Rooney är tillbaka efter att ha missat matchen mot Benfica i tisdags efter en höftskada mot Swansea. Och nu har jag bestämt mig. Gör inte Rooney mål nu så ryker han ur mitt Fantasy Premier League lag. Så är det bara.

Sedan tidigare är Tom Cleverley och Michael Owen skadade medan Danny Welbeck är tveksam till spel. Med andra ord saknas det lite offensivt på mittfältet, men förhoppningsvis ska Ryan Giggs kunna kliva in och leverera.

Newcastle
Till skillnad från United har Alan Pardews lagbygge kunnat spela tillsammans kontinuerligt hela säsongen medan sir Alex Ferguson tvingats till ovanligt mycket bollande med spelare på grund av skador. Fördelen United kan ha är att det sliter att spela varje match, något som “skatorna” snart borde börja känna av.

Den defensiva linjen med Tim Krul, Danny Simpson, bröderna Steven och Ryan Taylor samt Fabricio Coloccini har spelat tillsammans hela säsongen medan United tvingats kasta om i backlinjen i princip inför varje match.

Gabriel Obertan återvänder till Old Trafford och kommer att få ett fint mottagande av hemmapubliken.

Manchester City spelar på Anfield mot Liverpool på söndag och bara måste tappa poäng för att ligan ska kännas lite mer levande igen. Förutsatt att United vinner förstås.

Matchen visas ovanligt nog på TV3 och Viasat Premier League HD med start klockan 16.00 på lördag.