Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Utskåpningen som ger andrum

Vilken underbar replik från förra veckans debacle. Utskåpningen av Wolves (4-1) var precis vad laget och fansen behövde. Detta ger oss en gnutta andrum inför resterande av julmånaden. Men det viktigaste var inte resultatet som sådant utan att vi fick igång Rooney och framförallt Nani. Samtidigt så stod Valencia för hela tre målgivande passningar, måtte han fortsätta leverera. Det har varit tunnsått med bra insatser från honom denna höst. Vidare så skall det bli intressant att fortsätta följa Carrick och Jones på det centrala mittfältet, ser intressant ut.

Men tro inte att det största fiaskot sedan millenniumskiftet har läkt eller ens slutat göra ont. Jag får en klump i magen och blir alldeles kall när jag tänker på att vi inte skall få spela Champions League till våren. Helt sanslöst! Inte ens mina vänner och bekanta som håller på lag som Chelsea, City eller Liverpool har ”vågat” håna. Jag antar att det skett med respekt. Så illa är det…

Nu blir det fullt fokus på ligan (och FA-cupen) för jag kan inte i min vildaste fantasi se att vi skulle spara någon spelare för att vi har en Europa League-match till veckan. Det finns inte på kartan. Det är QPR (b), Fulham (b), Wigan (h) och Blackburn (h) som återstår av årets matcher. Det finns inga riktigt lätta matcher i årets upplaga av engelska ligan men vi bör minst (!) fira nyår med tio fler poäng. Fulham, borta, kan vara lurig.

Är det någon som vet om det planeras något firande av Ferguson i samband med Blackburn-matchen? Om jag inte missminner mig så fyller han 70 år på nyårsafton.

Ikväll spelas El Ca$hico mellan Chelsea och lillebror City. Blir en spännande drabbning. Det vore ypperligt med lite poängtapp för City. På söndag spelar de mot Arsenal så vi har bra chanser att knappa in. Men lik förbannat har de chans att ge full gas och lämna oss bakom.

Vad händer i januari då? Well, inte mycket. Ferguson brukar inte vara någon storspenderare när transferfönstret håller öppet i januari. Någon han poängterade efter Champions League-uttåget. Men samtidigt är det fler och fler fans som skriker efter en central mittfältsmotor av rang. Återstår att se men jag tror inte på några under.

Precis som jag fortsätter understryka så är jag fortfarande andefattig efter förra veckan. Återkommer nästa vecka! Och då kan vi vara överst i ligan. Då skall vi vara överst i tabellen!