Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Queens Park Rangers – Manchester United

Vid eventuell vinst på söndagen går United tillfälligt upp i serieledning, men Queens Park Rangers på Loftus Road är ingen enkel uppgift.

QUEENS PARK RANGERS
Nykomlingarna har gjort en hyfsad höst, och parkerar för tillfället på en 13:e plats i serietabellen. Efter en tung 4-0 förlust mot Bolton i premiären, har man återhämtat sig, men 6-0 förlusten mot Fulham var än en gång en påminnelse om att det inte finns några lätta matcher i Premier League. Dock har man besegrat Chelsea på hemmaplan (1-0), så detta blir ingen lätt uppgift för United. QPR har två vinster på sex senaste, och ett poäng på tre senaste.

Enligt physioroom.com är Helguson, Ferdinand, Taarabt, Murphy, Kenny, Hulse och Dyer spelarna som saknas på söndagen. Helguson stod över matchen mot Liverpool, och han sägs kunna spela mot United, något som också bekräftats av tränaren Neil Warnock. För övrigt ser det ut som att Radek Cerny, i bra form, får chansen igen före Kenny som återhämtat sig efter skada.

QPR fem senaste (i ligan):
Liverpool (b) 0-1
West Bromwich (h) 1-1
Norwich City (b) 1-2
Stoke City (b) 3-2
Man City (h) 2-3

Totalt har man 4 vinster, 4 oavgjorda och 7 förluster på 15 matcher, med målskillnaden på -11.

Uppställning i senaste match: Cerny, Gabbidon, Bothroyd, Faurlin, Mackie (Hill 78), Traore, Barton, Young, Smith (Campbell 66), Wright-Phillips, Ferdinand (Orr 50)

Håll ögonen på: Shaun Wright-Phillips

Neil Warnock om matchen: “This fixture has a little bit of magic to it. It’s got the glitz factor – it really whets the appetite.”

MANCHESTER UNITED
Utslagna ur Champions League, långtidsskada på lagkaptenen och nu Fletchers frånvaro. Tuff motvind den senaste tiden med andra ord, men trots det strävar vi att gå framåt. Chelsea hjälpte oss på måndagen genom att besegra City på hemmaplan, och vid vinst på söndagen kan United tillfälligt gå upp i serieledning (City tar emot Arsenal senare på kvällen).

Inför QPR saknas Fletcher, Vidic, Hernandez, Rafael (påbörjat träning), Fabio, Anderson, Owen och Cleverley. Dimitar Berbatov är fit igen efter små skadebekymmer.

Trolig startelva: De Gea; Smalling, Ferdinand, Evans, Evra; Nani, Jones, Carrick, Valencia; Rooney, Welbeck

Sir Alex Ferguson om matchen: “It’s always a great atmosphere at Loftus Road. Loftus Road is one of those places where the fans feel as though they’re right on top of the pitch. We had some great nights there.”

Senast lagen möttes var år 2008 i Carling Cup, en match som United vann med 1-0, efter ett straffmål av Carlos Tevez. Senast United besökte Loftus Road var 1996, matchen slutade 1-1 och Eric Cantona var Uniteds målskytt. På tio senaste mot QPR har United åtta vinster och två oavgjorda. Senast man förlorade mot QPR var säsongen 1988/89 med 3-2 på Loftus Road.

QPR – Man Utd
Kickoff: Söndag kl 13.00 (svensk tid)
Var: Loftus Road
TV: Ja
Domare: Howard Webb

Nico Selenius

Res med oss till Manchester!