Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Elm på väg till United?

Vi har väl alla hört talas om ryktet angående Rasmus Elm, till vardags i AZ Alkmaar. Hur mycket Sir Alex än förnekar att det inte ska värvas något under transferfönstret kan man inte sluta drömma om en ny svensk i laget. Det nya ryktet, som kommer ifrån italiensk media, säger att Elm i princip är klar för The Red Devils och att en affär skulle landa på ca 60 miljoner kronor.

Att United har haft visst problem med den kreativa innermittfältaren är ingen nyhet. Giggs, som gjort sig bäst på vänsterkanten, orkar inte spela hela säsonger längre, Cleverley är långtidsskadad och likaså Anderson. Fletcher är borta på obestämd tid, och om oturen är framme kommer han inte tillbaka.

Ryktet om att Elm är på väg till United är inte omöjligt. Jag ser personligen hellre en yngre spelare komma in nu när generationsväxlingen är på gång istället för att göra en dyr värvning, som allas önskade Sneijder. Att Elm har kvalitéer går inte att ta miste på, han har visat dem både i landslaget som i den holländska ligan ett tag nu.
Frågan är om han kan lyckas i United, och det får ju tiden utvisa ifall det skulle bli tal om en övergång.

Värvning nu i vinter, vilket Sir Alex förnekar på vanliga manér, eller till sommaren är något man inte vet. Om källorna ens är pålitliga kan diskuteras. En sak är säker, det skulle vara roligt för oss svenska fans att få in en landsman i laget som ligger närmast våra hjärtan.

Vad tycker ni om denna påstådda värvning?