Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Newcastle – Man Utd

Efter en plattmatch mot Blackburn helgen som var, är det dags att resa till Sports Direct Arena (föredetta St James park) för att ta sig an Newcastle på onsdagskvällen. Med våran skadelista ser det inte så ljust ut eftersom vi brukar ha svårt med dessa skator.

Newcastle United
Newcastle mötte Liverpool på Anfield helgen som var och det slutade med en 3-1 förlust för skatorna. Man startade med Tim Krul, Ryan Taylor, Fabricio Coloccini, Mike Williamson, Danny Simpson; Jonas Gutierrez, Yohan Cabaye, Cheik Tioté, Gabriel Obertan; Haris Vuckic och Demba Ba. Jag antar att det blir någon liknande uppställning mot oss med. Borta med långtidsskador i Newcastle är Steven Taylor och Sylvian Marveaux. Man har även Ranger, Lövenkrands och Guthrie på skadelistan. Newcastle har endast en vinst på sina fem senaste matcher så de verkar inte i så bra form som ni ser här nedan, men man ligger ändå på 7:e plats i ligan.

Norwich – Newcastle 4-2
Newcastle – Swansea 0-0
Newcastle – WBA 2-3
Bolton – Newcastle 0-2
Liverpool – Newcastle 3-1

Manchester United
Efter förlusten mot Blackburn borde man vara sugna på att vinna denna match, vi har även Rooney och Ferdinand tillbaka samt Smalling. Skadorna vi har just nu är Evans, Young, Fabio, Owen och Cleverley, samt Vidic och Fletcher med långtidsskador. Våran skadelista brukar ju se ut ungefär så här varje år vilket är tråkigt och laguppställningarna i de två senaste matcherna var ju inte så roliga att se.

Det skulle i alla fall vara roligt om vi slapp se Carrick i backlinjen mot Newcastle, jag vill helst se den bestående av Jones, Ferdinand, Smalling och Evra. På mitten vill jag se Nani och Valencia på kanterna samt Giggs och Carrick i mitten, vi behöver Giggs rutin i en match som denna. När det gäller anfallet så tror jag inte Berbatov startar (även fast han är het), han har ju som bekant spelat i de två senaste matcherna så jag tror det blir Rooney och Welbeck. Eftersom Ferguson sa i fredags att De Gea skulle starta både mot Blackburn och Newcastle så lär det väl bli han som står i mål igen.

Statistik
Lagen har möts 212 gånger genom åren när det gäller ligaspel. United har 70 vinster, 37 oavgjorda och 38 förluster. Förra året på St James park blev det 0-0 och det var mitt i titelracet den 19:e april. Vi mötte dem även på Old Trafford den 26:e november och även den slutade oavgjort, 1-1 efter mål av Hernandez och Ba (efter en feldömd straff).

Några punkter som talar för oss

  • Sedan Premier League startade 1993 har vi endast förlorat 3 matcher mot Newcastle på totalt 34 möten.
  • Sist vi förlorade mot Newcastle var i September 2001, och då blev det 4-3 till deras favör efter ett matchvinnande mål av en viss Shearer.
  • United har hållit 7 nollor på de senaste 8 bortamatcherna i alla tävlingar.
  • Ingen har vunnit över oss på de senaste 10 bortamatcherna i Premier League och vi har även vunnit de senaste 5 bortamatcherna på rad.

Övrigt
Matchen döms av Howard Webb och visas på Viasat Fotboll/HD och Premier League HD.