Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Wolves – Manchester United

Det har varit nå djävulskt med surr om vargar den senaste tiden. Ska de skjutas av eller inte. Det verkar kunna finnas en överhängande risk till att de annars anfaller jakthundar som strövar omkring i skogen. Nämen? Nåväl, politiken kan vi givetvis ställa åt sidan nu när slutsträckan uppdagat sig och United möter sina egna vargar i form av Wolverhampton Wanderers. Jag har haft någon form utav ett gott öga för Wolves sedan drygt 10-15 år tillbaka men det finns tyvärr inte plats för gamla sympatier under slutspurten av säsongen och ges tillfälle så är jag rädd för att vargarna nog måste skjutas av ändå.

Wolves
Det började ju så bra med 3 raka vinster men Wanderers ligger nu duktigt illa till. Den ståtlige Mick McCarthy fick lämna den 13e februari efter bara en vinst under 2012, vilket har slungat dem långt ned i varggropen, där de nu slåss för sin överlevnad med övriga krösamajor. Det är ett rent helvete att möta sådana lag och United har rätt många utav dem kvar och dessutom har jag tvingats slösa 3 byten ur mitt fantasy premier leaguelag, förjävligt!
Wolves skadelista är inte särskilt lång med enbart två rapporterade skador på Hunt och Henry. I ärlighetens namn vet jag inte om någon av de två skulle göra någon större påverkan för laget om de varit friska. Hunt kanske, för något år sedan.

Wolves fem senaste matcher har gått så här:

Wolves – Blackburn 0-2
Fulham – Wolves 5-0
Newcastle – Wolves 2-2
Wolves – WBA 1-5
QPR – Wolves 1-2

Två målexplosioner och 4 egna mål framåt. Det borde tom Gif Sundsvalls backlinje kunna stå emot kan man tycka. Steven Fletcher har dundrat in 10 mål så här långt, följt av Doyle på 4 och Jarvis på 3. Har man någorlunda koll på dessa herrar så bör den här matchen inte vara något större hinder. Det är alltid viktigt att ha en brasklapp så jag drar till med ett förhoppningsvis.

I övrigt: Rancids tredje skiva hette “…And out came the wolves”. Inte lika bra som den andra, “Lets Go”, men passande för dagen.

Man Utd
United är i skrivande stund nere i Spanien och det ser ut att kunna bli en hel del turbulens runt det där också är jag rädd. I kontrast till den europeiska dramaturgin så är formen hemma på ön bra mycket vassare. Förlustfritt i ligan sedan 4e januari, nämligen! Det är dessutom ett tvåmannnarace nu. Blått eller Rött. Allt eller inget. Det är rätt skönt att det är vår nu, då vet man att United sannolikt tar hem det. Det trodde man inte när det var 12 spelare på skadelistan för en tid sedan. Just nu är det bara 8 och det får man väl se som ett gott tecken då antar jag. Den ser förresten ut så här:

Wayne Rooney
Phil Jones
Nani
Anderson
Valencia
Lindegaard
Fletcher
Vidic

10 om man räknar med Owen och Bebé men det gör vi inte just idag. Rooney verkar bara ha fått någon liten smäll på träningen och bör starta.

Uniteds fem senaste.
Athletico Bilbao – Man Utd 2-1
Man Utd – WBA 2-0
Man Utd – Athletico Bilbao 2-3
Tottenham – Man Utd 1-3
Norwich – Man Utd 1-2

Som tidigare påpekat så är formen hemmavid hög, så pass hög att man leder. Själva spelet har stundtals haft ett par frågetecken efter sig under en period men de rätar snabbt ut sig till utropstecken när det blir vinst trots halvtaskigt knack. Carrick lär få fortsätta slita hund på mitten nu när brassen gått sönder igen. Anderson alltså, vi har ju två till som går sönder minst lika lätt. Har de något speciellt i bröstmjölken därnere?

Wolves och United har ju möts ett par gånger tidigare. De fem senaste matcherna har slutat så här:

10/12/11 Man Utd – Wolves 4-1 PL
05/02/11 Wolves – Man Utd 2-1 PL
06/11/10 Man Utd – Wolves 2-1 PL
26/10/10 Man Utd – Wolves 3-2 CC
06/03/10 Wolves – Man Utd 0-1 PL

Anthony Taylor dömer söndagens match. Det blir hans 13e match för säsongen. 34 utdelade ostskivor ger ett snitt på 2,83 per match.

Det finns inte plats för hickups. Det måste bli vinst och det blir det sannolikt också. 1-3 kanske? Vill ni se matchen på tv så drar det igång 14:30. Viasat Fotboll påstår sig visa den men jag kan fasen inte lova någonting.

Dåså. Lets ’ave it!

//Daniel Woxlin på Svenskafans