Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Hatkärlek till Balotelli

Det går inte att blunda för Mario Barwuah Balotelli. Hur gärna man än skulle vilja ignorera honom så lyckas han trumfa sig själv och gör något ännu mer galet än sist. Alla har en åsikt om supertalangen från italienska Palermo. I samma veva som han skrev på för lillebror-City så gick det vaga rykten om att Ferguson skulle vara intresserad av problembarnet Balotelli. Det var säkerligen aldrig nära att en affär men det skulle vara en ytterst spännande match att bevittna, Sir Alex vs. Super-Mario. Om det är någon som skulle kunna tygla honom så är det nog vår skotske husgud.

Under gårdagens drabbning på Emirates Stadium så skulle italienaren fått rött kort, flera gånger om. Till slut blev det dock sorti för honom ändå, efter sitt andra gula kort. Men han borde givetvis ha fått respass redan efter hans kapning av Alex Song som var i ”Keane-trasslar-sönder-Håålands-knä”-anda. Samtidigt kan jag inte låta bli att fascineras av Mario Balotelli som stundtals blixtrar till och bjuder på magi. Jag har utvecklat en hatkärlek gentemot den mannen.

Matchen slutade med hemmaseger för ett krigande Arsenal som nu kopplat greppet om den sista direktplatsen till Champions League före Tottenham. Detta betyder i sin tur att vi toppar ligan med 8 pinnar före lillebror-City. Om jag förra veckan utbrast att segern var klar så har jag fått desto mer på fötterna nu. På Twitter, bloggar och forum har United-fans nu till och med börjat spekulera i när vi skall säkra titeln. Själv hade jag gärna haft det klart innan derbyt, enkom för att få bevittna City ge oss en ”guard of honour”. Det. Vore. Helt. Underbart.

Ja, just det. Vi spelade också igår. Vinst hemma mot ett tafatt QPR där eftersnacket mest handlade om domarbeslut, filmningar, offside osv. Givetvis så skall det inte vara utvisning och straff. Hur ostadig man än är på benen så bör man inte gå i backen på det sättet som Ashley Young gjorde. Det är pinsamt och det förstör. Men ändå kan jag inte låta bli att förundras över de som menar att titelstriden kan ha avgjorts pga. det felbeslutet. Vi var totalt överlägsna och skulle vunnit oavsett. Men rätt skall vara rätt, det håller jag med om…

För oss Premier League-älskare så är vi inne i en underbar period med mycket fotboll på tv:n. Från förra veckans fredag fram till denna veckans onsdag så kan vi njuta av minst en match om dagen. På onsdag väntar en överkörning av Wigan borta.