Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Guldvittring för City

Hur gärna jag än vill så går det inte att bortse från måndagens match. Jag har gått hela veckan och försökt bearbeta förlusten inom mig. Det har faktiskt gått förhållandevis bra men likväl så har 4-4-matchen mot Everton blossat upp ännu mer i hjärnan. Hur tusan kunde vi tappa en 4-2-ledning?

Tillbaka till derbyt, man kan orda om huruvida det var rätt att spela en 4-5-1-uppställning och om det var rätt manskap på plan. Ja och nej. Att vi skulle spela med en ensam striker tycker jag var självklart. Dock att matcha Smalling, Jones och Park ställer jag mig mer tveksam till pga. deras bristande speltid på sistone. Men alternativen i backlinjen var kanske för få i och med bortfallet på Evans. På mittfältet hade jag dock velat se mer fart och flärd från start (både Young och Valencia startade på bänken).

Någon djupgående analys kan jag inte återge av matchen då ett sammelsurium av nervositet, alkohol, stoj och stim låg som ett dunkelt moln över min fotbollsupplevelse.

Nu då? Tja, vi får förlita oss på att Newcastle ställer till med bekymmer för Mancinis mannar senare i dag. Det är en svår bortamatch för lillebror-City. Är guldvittringen större för de ljusblåa än en Champions League-plats är för skatorna? Svårtippat men jag tror att det blir vinst för bortalaget.

Vidare så har den här säsongen varit rejält omtumlande och inför de sista två omgångarna så kan vad som helst hända. Då Arsenal bara fick med sig en pinne från gårdagens match mot Norwich så kan både Newcastle och Tottenham glida förbi i dag. Det vore exceptionellt om England skulle representeras av United, City, Spurs och Newcastle i Champions League nästa säsong. Det tror jag det är ytterst få som skulle ha sagt i somras innan vi drog i gång säsongen.

Jag trodde aldrig jag skulle skriva eller säga det men det känns som att oavsett vem som blir seriesegrare i år så är de väl värda det, även om det visar sig vara City. Jo, jag vet att det både låter och till viss del är klyschigt men det stämmer inte alltid. City skulle vara värdiga mästare för att de har legat först och dragit under stora delar av säsongen. Samtidigt skulle vi vara minst lika förtjänta av att vinna guld dels på grund av att vi lyckats prestera såhär pass bra tilltrotts för våra enorma skadeproblem men samtidigt så har vi alltjämt legat precis bakom och skuggat City.

2 matcher kvar. 6 poäng att spela om. 83 poäng vardera. +61 i målskillnad för de ljusblåa. +53 för de röda.

Believe.