Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: EM omgång 2

När EM så går in i den avslutande gruppspelsomgången sammanfattar vi Unitedspelarnas insatser i omgång 2. Huvudperson med Unitedögon blev Danny Welbeck som mycket vackert klackade bollen förbi Isaksson i det svenska målet och blev engelsk hjälte i 3-2-segern mot Sverige. Även Nani imponerade och svarade för en assist i Portugals seger mot Danmark.

Anders Lindegaard
Danskarna hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Portugal och såg ut att skaffa sig en utmärkt position för avancemang ur “Dödens grupp”. Portugals Varela avgjorde dock med några minuter kvar att spela. Anders Lindegaard satt återigen på bänken och om inget oväntat inträffar kommer han att få spendera hela turneringen utan speltid. Trots förlusten har danskarna goda möjligheter att avancera – dock krävs en seger mot Tyskland (mycket svår uppgift) eller en hel del tur med resultatet i matchen Portugal-Holland.

Nani
Nani spelade 89 minuter, noterades för en assist och var en av matchens bästa spelare när Portugal alltså besegrade Danmark med 3-2. Nani kommer förstås att spela från start när Portugal avslutar gruppspelet mot Holland. Portugal har precis som Danmark goda möjligheter att nå kvartsfinalen, de klarar sig sannolikt med en poäng mot Holland och kan t.o.m. gå vidare vid en uddamålsförlust men riskerar att missa kvarten även om vid en seger (om Danmark vinner med uddamålet mot Tyskland och det görs minst fem mål i den matchen).

Hos Portugal kan vi notera att den förre Unitedspelaren Cristiano Ronaldo hade en tuff match och missade två frilägen.

Patrice Evra
Frankrike besegrade enkelt hemmanationen Ukraina med 2-0 i en match som tillfälligt bröts p.g.a. åskoväder. Frankrike är därmed i praktiken klara för kvartsfinal – för att Frankrike ska riskera att missa slutspelet krävs att man förlorar med minst två mål mot redan utslagna Sverige samtidigt som Ukraina besegrar England. Patrice Evra, Uniteds representant i det franska laget, hade däremot förpassats till bänken av förbundskapten Laurent Blanc. Återstår att se om Evra får mer speltid i turneringen – undertecknad noterade att Clichy lämnade stora ytor på kanten, något ett bättre lag en Ukraina hade utnyttjat.

Danny Welbeck
England tappade 1-0 till 1-2 men vände på steken och vann med 3-2 mot ett tappert kämpande Sverige. Stor engelsk hjälte blev Danny Welbeck som mycket vackert klackade in det engelska segermålet i slutet av matchen. Manchestersonen Welbeck gör en stark turnering och borde ha mycket goda chanser att behålla sin plats i startelvan när Rooney återvänder till laget mot Ukraina. Welbeck blev utbytt på övertid, precis som mot Frankrike.

Ashley Young
Ashley Young spelade hela matchen för England och är därmed ensam Unitedspelare att ha spelat samtliga minuter i turneringen. Young fick den här gången spela yttermittfältare då England valde att spela 4-4-2.

Phil Jones
Bänkad igen, men högerback Glen Johnsons uppvisning borde onekligen ha fört Jones närmare startelvan.

Wayne Rooney
Avstängd men kommer att går rakt in i startelvan mot Ukraina. England har klarat sig bra utan sin överlägset bästa spelare och behöver bara en poäng mot Ukraina för att nå kvartsfinal.

Övrigt
Legenden John O’Shea och Irland har ingen rolig turnering. 1-3 mot Kroatien följdes upp med 0-4 mot Spanien.

Res med oss till Manchester!